Jeg chattet med Karen forleden uke som skulle lage ikke mindre enn tre av oppskriftene fra bloggen. Karen er en av mange jeg har truffet på min vei som blogger og jeg tok kontakt med henne forrige uke for å gratulere henne med start-up’en hennes som har fått mye omtale i media i det siste. Hun er nemlig medgründer i No Isolation der målet er å utvikle roboter som skal hjelpe langtidssyke barn og unge å holde kontakt med klassekameratene sine – en helt fantastisk idé. Du kan lese mer om prosjektet her, følge de på Facebook her og stemme på de her.
Men tilbake til Karen og mat. Hun sendte meg nemlig en link til en oppskrift som hun hadde skikkelig lyst til å lage men siden alt var i ounces og cups så ble hun litt demotivert. Jeg derimot tar sånt på strak arm (man er ikke matblogger for ingenting) og her er oppskriften, med noen tilpasninger. Disse vanvittige gode brokkolikroketter ble til brokkoliburgere eterhvert for tålmodigheten min tok rett og slett slutt…
Så her er oppskriften Karen (og alle andre som synes dette så fristende ut), så kan du lage så mange av de du vil og fø den innovative hjernen din med god og næringsrik mat slik at du kan fortsette å utvikle slike strålende ideer.
Brokkolikroketter (brokkoliburgere) – lager ca. 10 brokkoliburgere
Her må man nok tilsette mer enn 2 egg ja. Jeg brukte 4 S/M. Også vil jeg anbefale å ikke grovhakke, men å finhakke brokkolien 🙂
Og hvor lenge kan de holde i kjøleskapet? 🙂
Virker kjempegodt!
Noen dager i kjøleskapet går helt sikkert bra – best er om du fryser de 🙂
Takk for svar! Nettopp lagd og spist det nå – KJEMPEgode! Takk for så mange gode oppskrifter 🙂
Bare hyggelig! Gøy at du likte de ‘student’ 🙂
Hallo! Hvor mange burgere beregnes ca. på en person?
Kommer helt an på hvor sulten du er og hva du serverer til – men en burger pr. person bør holde…
Hei! Dette ser veldig godt ut 🙂 Hvor mange porsjoner er denne oppskriften beregnet til?
Hei student! Oppskriften lager ca. 10 burgere 🙂
Hvilke oster bruker du? Er ikke glad i blåmuggost, ellers går det meste greit:)
hei Birte – jeg bruker gjerne oppsamlede osterester. Norvegia, Jarlsberg, cheddar, mozzarella, osv. Eller du kan kjøpe en pakke med revet ost – Tine har en med en blanding av fire oster for eksempel.
Disse her var sjukt gode! Jeg tilsatte litt raspet squash og persillerot siden jeg hadde det i kjøleskapet, måtte tilsette et ekstra egg og litt mer brødrasp (jeg brukte griljermel). Jeg lagde som burgere og serverte med hjemmelagt tzatsiki og tomatsalsa. Ble en veldig god middag.
Så sjukt bra Rebecca 😉
Vi lagde brokkoli burgere i dag. Jeg fikk de ikke til å henge sammen. Jeg tok i 2 ss Psyllium Husk og et ekstra egg – de ble kjempefine. Brukte grov sammalt hvete istedenfor brødrasp 🙂
Så bra at det funket – etterhvert 🙂 – Ann Beate!
høres supergodt ut, meen, hva serverer du til, hvis det skal være en middag?
Hai Katrine
Jeg serverer de gjerne som en hamburger – altså i hamburgerbrød med litt salat, tomater, løk, dressing, osv og gjerne en salat ved siden av 🙂
Disse ble en skikkelig innertier hos. Må kutte brokkolien litt finere neste gang, men det hele fungerte supert! Laget brødraspen fra den siste resten med eltefritt brød 😉 godt brød gir god rasp!
Cynthia, du imponerer! Lager din egen brødrasp fra hjemmebakt brød…. du altså!
Lagde disse i dag og de ble gode på smak!
Eneste problemet var at massen blei veldig løs, ikke farse-aktig.
Halverte oppskriften så burde blitt samme konsistens.
Tips til hvordan jeg kan få farsen mer fast?
Hadde ikke brødrasp (er det bare raspet brød) så brukte panko i stedet.
Hei Tone
Da må du bare tilsette mer Panko…
Brødrasp er finraspet brød ja, det kan hende at det absorberer væske bedre enn Panko og at du derfor endte opp med litt løs deig.
Brukte du et stort egg (M/L) kan du også forsøke å bruke et mindre ett (S/M).
Men bra at de ble gode på smak 🙂
Lagde halv oppskrift i dag. Men slet med at massen ble veldig løs. Det ble ikke akkurat farse-aktig. Tips til å få det til å henge bedre sammen?
Jeg skal prøve disse med finmalte mandler istedet for brød. Jeg tenker at for å erstatte egg kan man bruke bløtlagte linfrø eller fiberhusk svellet med vann.. eller jeg vet ikke. Må jo erstatte egget som bindemiddel tenker jeg. Smaken av egg er vanskelig å erstatte da.
Hei Kristin
Finmalte mandler høres ut som en god idé – kan du erstatte egget med maizena?
Hei 🙂
Jeg spiser ikke egg. Er det noe annet jeg kan bruke istedet ? Og hva ville du servert dem med til middag ? Håper du svarer 🙂
Hei Line
Det er egget som holder sammen massen. Jeg har lest et sted at du kan erstatte egg med maizena men jeg har ikke prøvde det selv. Lager jeg de som burgere hadde jeg servert de som burgere – med brød, litt salat, litt tomatsaus og kanskje noen flere grønnsaker. 🙂
Kunne det være en idé å lage de i en sånn teflon muffinsform? Ser veldig gode ut!
Mmm, ja, det er sikkert en god idé Karianne.
Pass på å tilpasse steketiden – jo større former, jo lengre steketid 🙂