Grillet auberginesalat med yoghurtdressing

Grillet auberginesalat med yoghurtdressing

Av og til er det vanskelig å formidle hvor god en rett er. Denne salaten for eksempel. En grillet auberginesalat med yoghurtdressing – det høres ikke så spektakulært ut, men dæven så god den er.

Det er egentlig ikke noe spesielt med salaten heller – grillede grønnsaker krydret med litt salt og pepper, en yoghurtdressing med smak av søt grillet hvitløk, søte, saftige sprø granateplefrø og deilige urter. Jeg hadde ikke lagt til oppskriften eller tatt noe fra, den er perfekt som den er.

Og hva serverer man med en slik salat? Et godt stykke grillet kjøtt for eksempel. Men den trenger egentlig å serveres med noe som helst. Sånn er det med perfekte salater, de trenger ingen annet tilbehør.

Grillet auberginesalat med yoghurtdressing

ingredienser
  • 2-3 mellomstore auberginer skjært i 1-2 cm skiver
  • 2 squash, gjerne en gul og en grønn skjært i 1-2 cm skiver
  • 2 paprika skjært i lange biter
  • 10 hvitløksfedd
  • olivenolje, salt, pepper
  • 3 dl yoghurt
  • en god håndfull frisk koriander, grovhakket
  • en god håndfull frisk mynte, grovhakket
  • frø fra et granateple
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Legg aubergine, squash og paprika på et stort bakebrett. Pensle med olje og krydre lett med salt og pepper. Strø hvitløksfeddene utover.

Grillet auberginesalat med yoghurtdressingSett i forvarmet ovn og stek i 30 minutter. Grønnsakene skal være myke men fortsatt ha litt motstand og gjerne litt farge.

La grønnsaken avkjøle. Press kjøttet ut av hvitløksfeddene så snart de er avkjølt nok til å kunne ta på. Mos kjøttet godt med gaffel og bland med yoghurten. Smak evt. til med litt salt.

Legg de grillede grønnsakene på et fat. Strø med granateplefrø, noe av yoghurtdressingen og urtene.

Server resten av dressing på si. 

Grillet auberginesalat med yoghurtdressing

Kommentarer

  • Reply Kristin 21. februar 2017

    Åh, noe så lekkerrrrrt! Enda en herlig vegetarrett som skal inn på listen over kommende middager, tusen takk!

    • Reply Mat På Bordet 22. februar 2017

      Så gøy at du oppdaget denne oppskriften Kristin! Den er kjemepegod!!! Best når du kan grille grønnsakene ute på grillen, men godt også når du griller de i ovnen…

  • Reply Nora 11. august 2016

    Denne var nydelig! Serverte ved siden av grillet indrefilet av svin og ovnsbakte søtpotetterninger. Smakte helt nydelig!

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Oh, yay, Nora! Glad for at det falt i smak!! <3

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »