Og ikke bare en hvilken som helst couscoussalat, men en couscoussalat med middelhavs smaker. Oliven, fetaost, cherrytomater, rød løk og urter er bare noen av godsakene som er med i denne salaten. En god klassisk dressing drar det hele sammen og salaten er klar!
Den egner seg ypperlig til all slags grillmat men kan også nytes med ikke noe annet tilbehør enn litt godt brød for eksempel.
Og lurer du på hva slags couscous jeg har brukt så er det perle couscous, eller israelsk couscous som det også heter. Det er laget på samme måte som vanlig couscous men er litt større, dermed navnet perler tenker jeg. Den er ikke enkel å få tak i, jeg fant den i en større matbutikk og den er relativ dyr i forhold til vanlig couscous. Jeg vil holde utkikk etter den andre steder, forhåpentligvis finner jeg den litt rimeligere i en innvandrerbutikk for eksempel. Vanlig couscous kan selvsagt brukes istedenfor perle couscous.
Er du på utkikk etter flere gode oppskrifter på salater, så kan jeg også anbefale disse:
- salat med fiken, spekeskinke og chevre
- sommerens fargerike pastasalat
- brokkolisalat med bacon og byggryn
- quinoasalat med fennikel
- kyllingsalat med jordbær og avokado
Couscoussalat – 4-6 porsjoner
hei,
Hvor mange porsjoner er denne oppskriften til?
Hei Rita
4-6 porsjoner avhengig om den serveres som et måltid i seg selv eller som tilbehør.
ina:)
Dette var utrolig godt! 😀 Kan virkelig anbefales!
Du har forresten glemt å skrive opp oliven som en ingrediens, så er du obs på det 😉
Takk Sølvi – skal legge oliven inn i ingredienslisten, går litt for fort av og til.
Godt å høre at det smakte!
Hei,
Jeg ser at Couscous´n på bilde er veldig mye større enn den jeg pleier å bruke – er det en spesiell type couscous?
Det stemmer Anne – det er perlecouscous, jeg skriver om den i innlegget 🙂