Pizza med skinke og ananas

PIzza med skinke og ananas

Å denne pizzaen var god altså!

Ikke rart egentlig, pizza med skinke og ananas er jo en klassiker. For å piffe den litt opp har jeg brukt en BBQ saus i bunn. Masse ost og litt løk må til og en god runde med pepperkvernen når den kommer ut av ovnen.

Grønt på toppen av det hele – her i form av koriander – er ikke en nødvendighet, men gjør seg veldig pent på bildet…

Pizza med ost og skinke

ingredienser
Pizzadeig
  • 300g hvetemel
  • 1ts salt
  • 1ts tørrgjær
  • ca. 2dl lunkent vann
Topping
  • 5-6 ss BBQ saus
  • 6-8 skiver god kokt skinke
  • 1 rød løk i tynne skiver
  • 100 – 150g mozzarella ost
  • 1 ananas, i biter
  • fersk koriander til pynt
  • nykvernet pepper
fremgangsmåte

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg lager deigen med hjelp av en kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Del deigen i to og rull ut til en rund pizza. Smør noen spiseskjeer med BBQ saus over bunnen. Strø litt ost på toppen. Riv skinken i biter og fordel over pizzaen, strø rødløk over skinken. Fordel noen ananasbiter utover pizzaen – hvor mange lar jeg deg bestemme, noen er mer glad i ananas enn andre. Topp med litt mer ost og kvern litt pepper over det hele.

Lag den andre pizzaen på samme måte.

Sett pizzaen (en om gangen om ikke du har stor nok ovn til å steke begge samtidig) i forvarmet ovn direkte på den varme pizzastenen/bakeplaten. Stek i 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge.

Strø frisk koriander på toppen og kvern gjerne litt mer pepper over det hele. Server.

Husk å steke pizza nr. 2 ♥

Pizza med skinke og ananas

Den ser god ut, ikke sant!

Her kommer nok et bilde (rett og slett fordi jeg ikke fikk bestemt meg for hvilken jeg skulle bruke….)

Pizza med skinke og ananas

Kommentarer

  • Reply Stine 11. januar 2021

    Holder denne deigen seg et par dager i kjøleskapet? Alene hjemme og ser frem til å lage pizza TO dager på rad. #hverdagsluksus

    • Reply Mat På Bordet 13. januar 2021

      Hei Stine
      Ikke noe problem å oppbevare pizzadeigen i kjøleskapet et par dagers tid.
      hilsen
      ina

  • Reply Kristin 2. februar 2017

    Åh…Dette ser bare avsindig godt ut, farlig fristende bilder

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2017

      Så bra, det er meningen Kristin 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »