Fisketaco med avokadorøre og granateple

fisketacos med avokadorøre og granateple

Ja, så enkelt kan det gjøres altså.

Skjær opp fisk i terninger, ha på krydder og sett i ovnen. Lag avokadorøre og varm opp lefsene. Lirk frø ut av granateplet. Sett alt på bordet og middag er klar. Jobber du effektivt klarer du å få dette på bordet på 20 minutter.

Som du ser har jeg brukt laks men bruk gjerne hvilken som helst fast fisk. Krydderblandingen er selvsagt også helt opp til deg – jeg liker den tex-mex smaken og bruker derfor krydderne nevnt i oppskriften.

Har du ikke granateple så kan dette sløyfes og erstattes med en annen frukt – mango for eksempel.

Fisketaco med avokadorøre og granateple

ingredienser
  • ca. 600g  fisk, laks eller annen fast fisk, i store terninger
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 ts spisskumin
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts hvitløkskrydder
Avokadorøre
  • 2 store modne avokadoer
  • 1 vårløk, finhakket
  • 1 liten håndfull frisk koriander
  • limesaft, ca. 1ss
  • salt, pepper
Tilbehør
  • frø fra 1 granateple
  • 8 hvete- eller maislefser
  • frisk koriander
  • vårløk, finhakket
fremgangsmåte

Ovn temp 200º

Bland olivenolje med krydder og hell over fisken. Bland godt, men forsiktig og ha fisken på et stekebrett. Brettet må være stort nok til at fisken kan ligge i ett lag.

Fiksetaco med avokadorøre og granateple

(på bildet ser du at jeg også har litt finrevet limeskall over fisken – det er valgfritt…)

Lag avokadorøre. Skjær avokado i to, løft ut stenen og skrap ut kjøttet med en skje. Bland avokado med finhakket vårløk, grovhakket koriander og limesaft. Mos det sammen med en gaffel og smak til med salt og pepper.

Del granateplet og hell frøene i en skål. Sjekk denne videoen om du er usikker på hvordan du skal gjøre det.

Sett fisken i forvarmet ovn. Varm lefsene over grillen eller i en stekepanne i mens.

Avhengig av størrelsen på fisketerningene er de ferdige på 4-7 minutter.

Sett mat på bordet (he,he) og la alle lage sine egne tacos.

Fiksetaco med avokadorøre og granateple

Kommentarer

  • Reply Karianene 10. mai 2017

    Denne er bare så utrolig god! Kan jeg vær så snill å få lov til å gjengi den på bloggen min med direktelink til deg? En god oppskrift kan ikke deles for ofte!

    • Reply Mat På Bordet 10. mai 2017

      Hei Karianene! Hyggelig at oppskriften falt i smak! Du kan gjerne dele den på din blog så fremt du bruker egne bilder 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »