Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala – eller kylling tikka masala – er bare en av de klassiske rettene du må lage. Om du er glad i indisk da.

Denne versjonen klarer du også å lage på en hverdag. Ikke bare det men du kan også lage det på forhånd, kjøle det og varme det opp for å servere neste dag, eller dagen etter det igjen.

Spicy er det, men alle har litt godt av litt krydder i hverdagen ikke sant? Hvis du synes den er litt for spicy kan du servere  raita ved siden – alltid deilig med litt yoghurt for å kjølne ned…. Du kan også kutte ned på cayennepepperen om du vil.

Ikke la deg skremme av de mange krydderene, jeg hadde faktisk alle i skuffen. Nå vet jeg at jeg kanskje er litt i oversnittet interessert i matlaging men ingen av krydderene slo meg som veldig uvanlig. Håper og satser på at du har de du også. Skulle du mangle en eller to kan du stikke ut og kjøpe og begynne og lage mer indisk mat fra bunnen av..

Chicken tikka masala – 4 personer

  • 800g kyllingbryst
  • 4 ss yoghurt
  • saften av en halv lime
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • 1 ss koriander
  • 1.5 ts spisskummen
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts revet muskatnøtt
  • 1.5 ts paprika
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 2 ss smør
  • 1 løk, finhakket
  • 2 bokser à 400ml hakkede tomater
  • 150 ml matfløte
  • salt

Skjær kyllingen i litt større biter og ha de i en skål. Ha yoghurt, limesaft og hvitløk over og rør godt sammen. La kyllingen marinere mens du lager sausen.

Ha koriander, spisskummen, kardemomme, muskatnøtt, paprika, cayennepepper og fersk ingefær i en liten skål. Ha hakkede tomater i en ett større beger og bruk en stavmikser til å kjøre de glatt.

Stek løken i smøret til myk. Bruk en litt større kjele, det er denne hele retten skal lages i. Når løken er myk har du opp i krydderblandingen. Stek noen minutter mens du rører lett – det vil dufte vidunderlig.

Hell opp i tomater (vær forsiktig, det vil sprute) og matfløte og rør sammen. Smak til med salt om nødvendig. La sausen småkoke.

Det er en god idé å sette over litt ris nå om du skal servere det sammen med chicken tikka masala.

Varm opp en stekepanne og ha litt nøytral olje i – rapsolje for eksempel. Løft noen stykker kylling ut av marinaden og stek til stykkene får litt farge. Løft de så fra stekepannen og inn i sausen. Fortsett med resten av kyllingen til alt er stekt. Får du litt mørke marinadebiter liggende igjen i pannen kan du gjerne skrape de ut. Fyll på med litt ny olje om nødvendig.

La det hele småkoke videre til kyllingen er gjennomstekt.

Jeg brukte tiden til å forvelle litt spinat som jeg serverte ved siden av.

Server chicken tikka masala med ris og pynt med frisk koriander.

Chicken tikka masala

Noen tips/tanker:

  • kyllingen kan gjerne marineres lengre. Ha kyllingen i en plastpose sammen med marinaden og sett det kjølig. Mariner opp til 12 timer.
  • uten å ha prøvd det selv (enda) innbiller jeg meg at det hadde gått like fint å steke kyllingen i ovnen. Legg kyllingen i et lag i en ildfastform og stek i 10-15 minutter – ovn temp. hadde jeg satt på 220º
  • som jeg skrev innledningsvis er dette en ypperlig middag å lage på forhånd. La det avkjøle og sett det så kjølig en dag eller to før du varmer det opp igjen før servering.
  • og ja, ikke noe problem å fryse denne middagen heller…

Chicken tikka masala

Oppskriften tar utgangspunkt i denne som jeg fant på Epicurious.

Og for de som ikke fikk med seg at jeg lagde retten på snap – her er snapstoryen:

chicken tikka masala

Så til slutt, lurer du på hvilken kylling du skal kjøpe for best dyrevelferd kan du titte her. 

Kommentarer

  1. Reply Ukens oppskrifter - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Chicken tikka masala – en meget forenklet variant, men drabelig god.. […]

  2. Reply Christine 5. september 2016

    Fantastisk!

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2016

      Takk Christine! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »