Jada, jeg slår til med nok en sashimisalat! Og bare sånn at det er sagt, så blir det mye sashimi her i huset fremover. Vi er nemlig barnløse for tiden (barna fikk ikke smaken for rå fisk uansett hvor hardt jeg prøvde) og det er i teori mulig å spise sashimi hver dag! Ikke at vi kommer til å gjøre det, det er altfor mye annet fristende å spise, men vi skal utforske litt nye sashimi muligheter.
Først ute er da denne. Beter kjøpte jeg på Matstreif forrige helg (håper du rakk en tur innom) og tanken var egentlig å skive de og servere de rå i salaten. Så kom jeg på bedre ideer….
Den større tanken med salaten var å lage den litt jordnær om du skjønner hva jeg mener. Jordnær i smak altså. Dermed kom jeg på tanken på quinoa, en litt nøttaktig smakende korn som også skulle gi litt tygg ( i tillegg til bete chipsene altså). Kombinert med salat (jeg brukte ruccola, men bytt gjerne ut med babyspinat for eksempel), agurk, sukkererter og avokado ble dette en deilig, litt mindre asiatisk kombinasjon. En dressing laget av limesaft, appelsinsaft, soyasaus og rapsolje gjorde susen.
Lyst å lage den du og? Her er oppskriften (under bildet)….
Sashimisalat med laks, quinoa og betechips – til 4 personer sånn cirka
Hei,
Et lite spørsmål, hvor lenge kan bete-chipsene holder seg?
Tenkte å kunne gjøre litt i forkant;)
Takk på forhånd
Mvh Bente
Hei Bente – det kan jeg ikke svare på 🙁 Vi spiste alle samme dag, men synes at de ble noe slappere utover kvelden skal jeg være ærlig. Lurer på om du kan ‘friske’ de opp med en liten tur i ovnen, men jeg har ikke prøvd…
Takk, da spiser vi alt 😉
Det er nok det beste Bente 🙂
Supert med nye fiskeforslag. Må innrømme at det blir lite variasjon på sashimien hos meg, men dette var inspirerende.
Jeg satt også litt fast i sashimi-salaten – tvang meg over til nye kombinasjoner. Skal fortsette, for det var morsomt å utfordre seg selv litt. Tror jeg inspirerte meg selv litt her
Jeg strever litt med å få betene sprø, uten at de blir brent. Bruker du varmluft eller over-og under varme?
Det er forøvrig et spørsmål jeg ofte stiller meg da jeg leser ulike oppskrifter på matblogger, er det implisitt at det er den ene eller andre? Hvis ikke, kanskje du vil spesifisere det i dine kommende oppskrifter 🙂
Hei Kjerstin
Jeg brukte varmluft – og det er første gang jeg lagde de. Jeg tenker at det vil kunne fungere like godt med over og undervarme, man må bare tilpasse temperaturen. Men du har rett, jeg bør spesifisere hva jeg bruker 🙂