Annonse
Min Familie

SALMA sashimi

SALMA sashimi

Barn liker fisk!

Det gjorde i hvert fall de 5 barna – Stella (10), Tiliam (11), Julie (5), Pontus (9) og Amélie (8) som var på besøk hos meg før sommeren. I regi av SALMA lagde og serverte jeg enkle (maks 5 hovedingredienser) og raske (ca. 15 minutter) retter med SALMA som disse 5 barna da skulle smake og bedømme. Terningkast ble gitt etter hver smaksprøve og tilbakemeldingene notert. For en gjeng altså, de spiste og spiste, koste seg, var nysgjerrige, smakte på alt og lærte oss voksne en hel masse. Den største lærdommen var kanskje at de likte mye mer enn det jeg trodde de kom til å gjøre.

Det var en utrolig hyggelig dag – barna var så flinke og vi hadde det riktig gøy – bare se på filmen som ble laget mens vi holdt på:

Barn liker fisk – når den tilberedes på riktig måte! Her finner du oppskrifter på enkle, raske og gode fiskeretter. Alle er godkjent av barn! http://www.salma.no/barnemeny/

Publiée par SALMA sur mardi 6 septembre 2016

Resultatet fra den dagen er 10 fiskeoppskrifter, godkjent av barna (ja, vi gjorde noen tilpasninger) som foreldre kan servere hjemme.

Den enkleste av dem alle er denne SALMA sashimien

SALMA sashimi – til 4 porsjoner

 • 400g SALMA
 • 1 avokado
 • 1 mango
 • 1 agurk
 • 1 pose baby leaf spinat

tilbehør

 • ristede sesamfrø
 • frisk koriander
 • finsnittet vårløk
 • soyasaus

Skjær SALMA laksen (jeg anbefaler back loin til sashimi) i fine skiver.

Skjær avokado og mango i skiver. Skjær agurken på langs, skrap ut frøene med en skje og skjær i skiver.

Anrett salaten på et stort fat og legg porsjoner mer SALMA, mango og avokado på toppen.

Strø sesamfrø, frisk koriander og vårløk over det hele og server med soyasaus.

Det var enkelt ikke sant?♥

SALMA

Innbakt SALMA, SALMA med pasta og pesto og SALMA ruller….

salma1

SALMA curry, SALMA tartar på nacho chips og SALMA taco er blant de 10 oppskriftene som du nå kan finne i en fin SALMA oppskriftshefte. Om du ikke fikk med deg heftet på Matstreif vil de være tilgjengelig der SALMA selges.

Har du lyst å smake på noen av rettene eller få noen gode tips og råd kan du stikke innom pop-up restauranten til SALMA i Oslo sentrum neste uke.  Her serveres retter fra barnemenyen – sjekk menyen her – med tanke på å nettopp inspirere deg til å servere mer fisk hjemme. Her kan du selvsagt også få med deg det fine heftet. Liker du å bruke oppskrifter på nett kan du finne noen av oppskriftene på SALMA sin side.

Følg gjerne med på Facebook for mer info om hva som kommer til å skje på pop-up restauranten, og skal du holde av en dag for å stikke innom og besøke så hold av fredagen 16.september – for da vil du kunne treffe meg der! Jeg er der stort sett hele dagen og hadde synes det var kjempekoselig om du stakk innom ♥

Jeg avrunder med litt flere bilder fra den fine dagen vår og håper at vi sees på SALMA restauranten!

barnerestaurant

Samtlige bilder er tatt av flinke Hanne Pernille Andersen

Kommentarer

 • Reply Sarah 9. september 2016

  Nam! Dette så lekkert ut 🙂 Jeg har akkurat nominert deg som «Årets matblogg», håper du legger ut link på bloggen slik at flere kan nominere deg.

  Maten du lager og bildene du tar er helt fantastiske. Blir like inspirert hver gang jeg klikker innom bloggen din! God helg, hilsen fast leser 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »