Jordskokksuppe med sprøstekt løk

Jordskokksuppe med sprøstekt løk

Jordskokker altså. En litt glemt grønnsak i vår husholdning og det er i grunnen bare dumt. Denne skrukkete rotgrønnsaken som er så god og anvendelig. Her har jeg brukt den i suppe men det går fint an å lage stappe av den eller å lage grateng for eksempel. Bruk den som poteter når du vil ha noe ekstra godt – den sarte, litt nøtteaktige smaken vil overraske.

Jorskokksuppen har jeg toppet med sprøstekt løk. Løken kan du begynne å steke først, skjær løken i tynne skiver og stek den sakte over middels til lav varme i litt olivenolje mens du lager suppen. Er du heldig er begge ferdige omtrent samtidig.

Sprøstekt bacon eller spekeskinke er også godt med suppen – eller prøv stekt chorizo om du vil ha et litt spicy innslag.

Server gjerne brød til.

Jordskokksuppe med sprøstekt løk

ingredienser
  • olivenolje til steking
  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 500g jordskokk, vasket og renset, grovhakket
  • 1 liter grønnsak- eller kyllingkraft (kan erstattes med buljong)
  • 1 dl fløte
  • salt
fremgangsmåte

Ha litt olivenolje i en gryte og stek løk og hvitløk myk over middelsvarme. Når løken er myk tilsetter du jordskokken.

Hell over kraften og la det koke opp. Skru ned varmen til suppen småkoker. La det småkoke til jordskokken er mør. Dette vil ta 10-20 minutter avhengig av størrelse på jordskokkbitene.

Kjør suppen glatt med hjelp av en stavmikser. Hell opp i fløten og smak til med salt.

Server med sprøstekt løk på toppen. Pynt gjerne med litt frisk timian og drypp litt god olivenolje over.

Kommentarer

  • Reply Birgitte 10. november 2016

    Hvor mange porsjoner tilsvarer dette? Ser himmelsk ut!

    • Reply Mat På Bordet 13. november 2016

      Hei Birgitte!
      Dette lager 3-4 porsjoner.

  • Reply Hanne 20. september 2016

    Jeg har aldri brukt jordskokk, så denne må jeg prøve – gleder meg

    • Reply Mat På Bordet 24. september 2016

      Gjør det Hanne – utrolig deilig smak på suppa! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »