Grove snurrer med ost, bacon og mye annet godt

Grove snurrer med ost, bacon og mye annet godt

Snurrer igjen, ja, jeg er litt hekta! De er bare så allsidige! De kan spises til noe – en suppe eller en salat for eksempel, eller de kan spises uten annen tilbehør. De kan spises kalde eller varme. De kan fryses, de kan varmes opp. De passer til frokost – kanskje med et speilegg til for eksempel – eller til lunsj (supert å ha i matpakken) – til middag – ref. supper og salater – til kveldsmat eller bare rett og slett som et mellommåltid.

Ferdig ‘smurt’ er de og siden de er bakt med fyll, så det er bare å sette i gang og spise de uten videre fiksfakserier. Ja og apropos fyll, fyll de godt! Det er så skuffende når ikke snurrer har nok fyll – da smaker de bare brød… Følg oppskriften så blir det bra!

Grove snurrer med ost, bacon og mye annet godt – 12 snurrer

Deigen

  • 400g hvetemel
  • 50g kruskakli (hvetekli)
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl vann

Fyllet

  • 200g kremost
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • 1 vårløk, grovhakket
  • ca. 100g lettstekt bacon
  • en håndfull persille, grovhakket
  • ca. 150g revet ost

Ovn temp 200°

Lag deigen. Bland hvetemel, kruskakli, tørrgjær og salt sammen. Sett kjøkkenmaskinen i gang (med eltekrok) og hell i vannet. La maskinen elte deigen i 10-15 minutter til den er glatt og smidig.

Lager du deigen for hånd blander du det tørre i en bolle. Hell i vannet og rør deigen sammen med en sleiv. Hell deigen over på en lett melet flate og elt for hånd til den er glatt og smidig.

Dekk deigen til og la den hvile et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 40 minutter.

Kjevle deigen ut til en firkant på ca. 30x50cm.

Rør hvitløken i kremosten og smør dette jevnt utover.

Dryss over vårløk, lettstekt bacon, persille og ost. Press fyllet lett ned med hendene og rull deigen sammen til en lang pølse.

Skjær pølsen i 12 like store skiver og legg de på et bakebrett eller ildfastform dekket/kledd med bakepapir.

Grove snurrer med ost, bacon og mye annet godt

Dekk snurrene til og la e etterheve på et lunt sted 30-40 minutter.

Grove snurrer med ost, bacon og mye annet godt

Sett snurrene i ovnen og stek i ca. 20 minutter til de er gyldne og gjennomstekte.

Grove snurrer med ost, bacon og mye annet godt

La de avkjøle noe før du spiser de, men spis de gjerne mens de fortsatt er lunkne. Alternativt kan du la de avkjøle helt og varme de opp igjen før servering.

Om du ikke ønsker å spise alle (du må spise en….) med en gang, lar du de avkjøle helt før du fryser de. La de tine og varm de opp før servering.

Grove snurrer med ost, bacon og mye annet godt

Og så et siste bilde….

Skulle ønske jeg kunne formidle duften av disse snurrene, de lukter så godt! Veldig god på smak er de og med plenty fyll, akkurat slik de skal være…

Grove snurrer med ost, bacon og mye annet godt

Kommentarer

  • Reply Sondre Stensbøl 17. januar 2021

    Laget denne, og de var svært gode, men opplevde at deigen ble vanskelig å jobbe med. Den ble lite smidig, seig og det gikk hull på den under rullingen. Er det virkelig meningen at man ikke skal benytte noen form for olje eller smør i deigen?

    • Reply Mat På Bordet 19. januar 2021

      Hei Sondre
      Det stemmer at det skal ikke tilsettes noe fett til deigen.
      Kan det hende at deigen ikke ble eltet lenge nok?
      hilsen
      ina

  • Reply Ingunn V. Kroken 20. september 2019

    Hei!
    Kan disse snurrene brukes som skolemat, eller bør de være litt varme nå de skal spises?

    • Reply Mat På Bordet 20. oktober 2019

      Hei Ingunn
      De smaker aller best lunkne men kan også spises ‘kalde’ som skolemat.
      Frys de gjerne når de er ferske. Legg de frosne i matpakken så er de tint til lunsj.
      hilsen
      ina

  • Reply Anne Marie Foster 12. februar 2019

    Kan jeg lage alt ferdig om kvelden og steke dagen etter tror du? Har lyst til å servere til mine elever på skolen

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2019

      hei Anne Marie
      Beklager veldig sen tilbakemelding her.
      Du kan oppbevare ustekte snurrer i kjøleskapet og steke dagen etter ja. Men, de bør få lov til å komme til romtemperatur før du steker de. Det tar gjerne en time +. Alternativt kan du steke de, la de avkjøle og fryse de til dagen etter om du vil ha de helt ferske.
      Ina

  • Reply Sanja 14. august 2017

    Hei,de ser fristende utLurer på hva slags mel bruker du,og om du har forslag på evt.blanding(pleier å kombinere siktet og grov jeg 🙂 )

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2017

      Hei Sanja! Bruker ‘vanlig’ hvetemel i denne oppskriften. Du kan gjerne bruke en blanding av finmalt og grovmalt 🙂

  • Reply Anne grete brautaset 2. april 2017

    Dette er en av mine favoritter

    • Reply Mat På Bordet 4. april 2017

      Ja, skjønner det Anne Grete 🙂

  • Reply Mari 23. oktober 2016

    Å fy flate, dette så godt ut!

    Må lage, bacon, mmmmmmmmmmm 🙂

    • Reply Mat På Bordet 25. oktober 2016

      Det var ønsket effekt Mari 🙂

  • Reply May KristinJohannessen 22. oktober 2016

    Hei! Disse snurrene såg kjempegode ut, det jeg lurte på er hvilken kremost du bruker? Den med krydder eller naturell?
    Mvh May Kristin

    • Reply Mat På Bordet 22. oktober 2016

      Hei Mai Kristin – jeg brukte naturell men det er ingenting i veien for å bruke den krydrete – tenker du kan sløyfe hvitløken da…..

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »