Potetsuppe med pølse

Potetsuppe med pølse

Potetsuppe med pølse – eller Kartoffelsuppe som jeg kjenner det – er enda en barndomsminne som dukket opp igjen etter å ha chattet med min mor. Hun vant faktisk en konkurranse utlyst av KK for ørten år siden med sin oppskrift på Kartoffelsuppe. Den oppskriften har jeg ikke fått tak i enda, men husker jeg riktig så smakte den ikke så veldig mye annerledes enn den jeg har laget her.

Dette er en klassisk men lettvint suppe. Om du vil ha pølse i er helt opp til deg, du kan gjerne kjøre en vegetarvariant ved å sløyfe den. Hva slags pølse du bruker er også helt opp til deg – bruk den du liker best. Middagspølse er supert å bruke, en bratwurst er også godt. Vil du ha det litt spicy kan du bruke en chorizo pølse (vær obs på at du kanskje får en litt annen farge på suppen). Er du ikke glad i pølse men vil ha litt kjøtt i likevel kan du bruke bacon.

Potetsuppe med pølse – 4-6 personer

ingredienser
  • 1 løk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 selleristang, i fine skiver
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 1 purreløk, i skiver
  • 1 ss smør
  • 1-2 ss olje
  • 300g middagspølse eller annen kjøttpølse, 2/3 skjært i terninger, resten i tynne skiver
  • 1 kg poteter, vasket og skjært i like store biter
  • 1 l grønnsakskraft eller -buljong
  • salt, pepper, persille til pynt
fremgangsmåte

Surr løk, hvitløk, selleri, gulrøtter og purre i smør og olje til myk, ca, 10 minutter.

Potetsuppe med pølse

Tilsett middagspølse i terninger og stek noen minutter til.

Potetsuppe med pølse

Tilsett poteter

Potetsuppe med pølse

og grønnsakskraft eller -buljong. La det småkoke til potetene er møre, ca. 15 minutter. Potetsuppe med pølse

Mens suppen koker stekes de skivede middagspølsene i litt olje. Om du ønsker kan du også steke litt mer purre til pynt. Sett til side.

Potetsuppe med pølse

Smak suppen til med salt og pepper. Server i dype skåler og pynt med purre, stekt pølse og persille.

Potetsuppe med pølse

Suppen kan gjerne lages på forhånd og varmes opp før servering. Suppen egner seg også fint for frysing.

 

Kommentarer

  • Reply Kristin 22. september 2020

    Hvordan tror du det vil være å lage den med scampi? For lite smak

    • Reply Mat På Bordet 28. september 2020

      Hmmm, det ser jeg ikke helt for meg – sånn smaksmessig altså.
      Bruk gjerne noe salt – bacon for eksempel.
      hilsen
      ina

  • Reply Linda Marie 2. april 2017

    Kan man utelate selleri? Jeg liker det ikke, og får tydeligvis ikke til å like det heller.. Ellers ser den kjempegod ut!
    Mamma brukte å lage det vi kaller kjøttsuppe, men som strengt tatt er grønnsakssuppe med pølse i. Veldig godt!

    • Reply Mat På Bordet 4. april 2017

      Hei Linda Marie
      Ja, ikke noe problem å sløyfe selleri – suppen blir veldig god da og.
      Koselig å høre at din mor lagde lignende suppe 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »