Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter.

Det er 1. desember og startskuddet for mang en julekalender. Julekalender blir det på bloggen her og, men ingen premier…

Men, fortvil ikke, istedenfor premier får du oppskrifter – en ny juleoppskrift hver dag!!! Nå har jeg ikke laget alle 24 oppskriftene enda men tenker at jeg holder meg hovedsakelig til julebakst. Kanskje det blir litt julegodt innimellom eller en julegaveidé, som du selvsagt skal kunne lage på kjøkkenet. Har du innspill, eller ønsker du deg en spesiell oppskrift er det bare å legge igjen en kommentar.

I dag starter vi julekalenderen med biscotti. For det første er det godt, og for det andre så har de god holdbarhet. Ikke at holdbarheten skulle være noe problem, for biscottien kommer til å gå unna, det kan jeg love deg.

Og siden det er jul er det røde og grønne innslag som gjelder. Da må det selvsagt bli biscotti med tranebær og pistasjnøtter. Har du lyst å gjøre litt ekstra stas på de kan de dyppes i sjokolade (hvit eller mørk) når de er ferdigstekt og avkjølt, jeg synes de er best uten sjokolade….

Hele Julekalenderen 2016 kan du se her.

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter – ca. 25 biscotti

  • 150g myk smør eller margarin
  • 150g sukker
  • 2 egg
  • 1ss finrevet sitronskall
  • 1.5ts vaniljeekstrakt
  • 400g hvetemel
  • 1.5ts bakepulver
  • 150g tørkede tranebær
  • 150g pistasjnøtter
     

Fremgangsmåte

Ovn temp 180°

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett egg, ett om gangen. Rør inn sitronskall og vaniljeekstrakt.

Bland hvetemel med bakepulver og rør inn i deigen. Ha i tranebær og pistasjnøtter til slutt.

Form deigen til et langt avlangt ‘brød’ på et bakebrett som er kledd med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 25 minutter. Biscottien skal ha fått litt farge og oppleves som gjennomstekt.

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

La biscottien avkjøle en 10 minutters tid og skjær den så i skiver. Legg skivene flatt på bakebrettet og sett tilbake i ovnen. Stek i 5-7 minutter, ta de ut av ovnen, snu de og sett tilbake i ovnen. Stek 5-7 minutter til – biscottien skal være helt tørre.

La biscottien avkjøle på rist.

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Oppbevar biscotti i tett kakeboks – de holder i evigheter ♥

Lyst å prøve deg på en annen type biscotti til jul? Lag pepperkakebiscotti!

Oppskriften finner du her.

Pepperkakebiscotti

Kommentarer

  • Reply Siri W. Dalene 16. desember 2018

    Hei!
    Veldig god smak på biscotti med tranebær og pistasj, men de ble veldig smulete da jeg skulle skjære opp skiver. Noen tips?

    • Reply Mat På Bordet 17. desember 2018

      Hei Siri
      Hyggelig å høre at de smakte!
      Kan være flere grunner til at det ble veldig smulete – de stekte for lenge, var litt for avkjølte før de ble skjært opp, kniven var ikke skarp nok, osv.
      Jeg prøver å skjære de mens de fortsatt er veldig varme og litt myke.
      Jeg passer også på bruke en god skarp kniv.
      Håper det hjelper!
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »