NØTTE- OG SJOKOLADEBARS – Julekalender dag 10

nøtte- og sjokoladebars

Skal du lage noe riktig så kjapt og enkelt denne julen så kan jeg anbefale disse nøtte- og sjokoladebars!

Etter å ha laget de så tenkte jeg at de jammen hadde smakt godt med litt tilsatt julekrydder – kanel, ingefær, nellik, osv. Må jammen prøve det neste gang. Gjør du det så husk å fortelle meg hvordan det gikk i kommentarfeltet.

Dette er den 10. oppskriften i årets julekalender forresten – alle oppskriftene i julekalenderen finner du her – håper at du finner inspirasjon til årets julebakst!

Nøtte- og sjokoladebars – ca. 50 stykk
  • 200g myk smør
  • 200g sukker
  • 5 egg
  • 200g mørk sjokolade
  • 200g hasselnøtter
  • 100g hvetemel

Glasur:

  • 150 g mørk sjokolade

Ovn temp 180°

Rør smør og sukker lett og luftig. Dette tar gjerne 5 – 10 minutter med kjøkkenmaskin. Tilsett egg, et om gangen og rør/pisk god inn i mellom.

Ha sjokolade, hasselnøtter og mel i en food processor og kjør til du har en ganske fin blanding. Dvs. helt fint skal det ikke være, men ganske fin.  Har du ikke food processor kan du finhakke for hånd.

Brett sjokolade/nøtte- blandingen i deigen. Ha deigen over i en avlang form (min måler ca. 25x30cm) som du har kledd med bakepapir. Spre deigen jevnt utover. Sett formen i forvarmet ovn og stek i 15 minutter.

La kaken avkjøle noen minutter i formen, løft den så ut med hjelp av bakepapiret og la den avkjøle helt på rist.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Spre sjokolade over kaken og lag gjerne ett mønster med gaffel.

nøtte- og sjokoladebars

Når sjokoladen har stivnet kan du skjære den opp i ruter.  Oppbevar rutene i kakeboks.

nøtte- og sjokoladebars

Disse er så saftig og gode – jeg er sikker på at du vil elske de ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »