NØTTE- OG SJOKOLADEBARS

nøtte- og sjokoladebars

Skal du lage noe riktig så kjapt og enkelt denne julen så kan jeg anbefale disse nøtte- og sjokoladebars!

Etter å ha laget de så tenkte jeg at de jammen hadde smakt godt med litt tilsatt julekrydder – kanel, ingefær, nellik, osv. Må jammen prøve det neste gang. Gjør du det så husk å fortelle meg hvordan det gikk i kommentarfeltet.

Dette er den 10. oppskriften i årets julekalender forresten – alle oppskriftene i julekalenderen finner du her – håper at du finner inspirasjon til årets julebakst!

Nøtte- og sjokoladebars – ca. 50 stykk

  • 200g myk smør
  • 200g sukker
  • 5 egg
  • 200g mørk sjokolade
  • 200g hasselnøtter
  • 100g hvetemel

Glasur:

  • 150 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Ovn temp 180°

Rør smør og sukker lett og luftig. Dette tar gjerne 5 – 10 minutter med kjøkkenmaskin. Tilsett egg, et om gangen og rør/pisk god inn i mellom.

Ha sjokolade, hasselnøtter og mel i en food processor og kjør til du har en ganske fin blanding. Dvs. helt fint skal det ikke være, men ganske fin.  Har du ikke food processor kan du finhakke for hånd.

Brett sjokolade/nøtte- blandingen i deigen. Ha deigen over i en avlang form (min måler ca. 25x30cm) som du har kledd med bakepapir. Spre deigen jevnt utover. Sett formen i forvarmet ovn og stek i 15 minutter.

La kaken avkjøle noen minutter i formen, løft den så ut med hjelp av bakepapiret og la den avkjøle helt på rist.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Spre sjokolade over kaken og lag gjerne ett mønster med gaffel.

nøtte- og sjokoladebars

Når sjokoladen har stivnet kan du skjære den opp i ruter.  Oppbevar rutene i kakeboks.

nøtte- og sjokoladebars

Disse er så saftig og gode – jeg er sikker på at du vil elske de ♥

Kommentarer

  • Reply Heidi 29. november 2018

    Nydelige oppskrifter 🙂 Kan disse lages med glutenfritt mel?

    • Reply Mat På Bordet 2. desember 2018

      Hei Heidi!
      Ja, det tror jeg bør funke fint .
      Du kan bytte ut med meg glutenfri havregryn for eksempel…
      Go bakst!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »