Pavlova med vinterpreg

Pavlova med vinterpreg

Jeg tenkte jeg skulle presentere noen juledesserter i julekalenderen også og begynner med en pavlova med vinterpreg. Høres ikke det godt ut?

Basisen, altså marengsen er den samme for ‘vanlige’ pavlova, det er toppingen som er noe annerledes. Som en kontrast til den søte bunnen har jeg toppet den med deilig gresk yoghurt, pyntet med fiken, bjørnebær og granateple og drysset med pistasjnøtter og honning. Noen roseblader til slutt (noe jeg hadde liggende og som ikke er avgjørende for desserten) gjorde susen.

Vent med toppe marengsen med yoghurt og bær like før servering. Når det er sagt, så kan marengsen kan gjerne stekes noen dager før og oppbevares enten i en tett kakeboks eller pakket i papir.

Ble ikke marengsen så vakker, kan du bryte den opp og servere den på glass slik jeg gjorde i denne oppskriften, pavlova på glass. Begge smaker like gode ♥

Pavlova med vinterpreg

På utkikk etter flere desserter? Ta gjerne en titt på disse:

Pavlova med vinterpreg

ingredienser
  • 4 eggehviter
  • 200g sukker
  • 2ts maizena
Topping
  • 500g gresk yoghurt
  • 2-3 ss flytende honning
  • 4 ferske, modne fiken i båter
  • 6-8 store bjørnebær
  • granateplekjerner fra et halvt granateple
  • en håndfull grovhakkede pistasjnøtter
  • spiselige roseblader (valgfritt)
fremgangsmåte

Pavlova med vinterpreg

Ovn temp 100C

Lag pavlovaen.

Pisk eggehviter stive. Tilsett sukker litt om litt mens du fortsetter å piske. Sikt maizena over blandingen og vend forsiktig inn med en stor skje eller slikkepott.

Tegn en sirkel med ca. 24cm diam (eller en størrelse som passer ditt kakefat) på et stykke bakepapir.  Hell blandingen på bakepapiret og fordel den jevnt innenfor sirkelen.

Sett kaken i forvarmet ovn og stek i 90 minutter. Slå av ovnen og la kaken stå til helt avkjølt med døren lukket.

Sett sammen pavlovaen like før servering. Ha yoghurt i en bolle og rør for å løsne noe på den. Sett marengsen på et kake- eller serveringsfat.

Spre yoghurten på toppen av kaken og dryss litt honning og halvparten av pistasjnøttene på toppen. Fordel fiken, bjørnebær og granateplekjerner på toppen av det igjen og pynt med resten av honningen og pistasjnøttene. Har du roseblader kan disse drysses over nå.

Pavlova med vinterpreg er klar for servering.

 

Pavlova med vinterpreg

Kommentarer

  • Reply Hanne Camilla Dyrnes 5. desember 2018

    Tror du at det blir godt med vaniljekrem i stedet for gresk yoghurt, men med samme topping ellers?

    • Reply Mat På Bordet 6. desember 2018

      Hei Hanne Camilla!
      Ja, det tror jeg vil funke utmerket!
      Vaniljekrem er godt til alt i min bok 😉
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »