Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

 

Fullkornsnudler passer bra i januar synes jeg, når mange (meg selv inkludert) ønsker å komme på rett kjøl igjen etter julens utskeielser. Denne varianten nudler er perfekt for wok. Nå har ikke alle en wok, men en stor god stekepanne gjør susen den også. Det viktige er at du holder høy temperatur og at grønnsakene stekes – ikke kokes.

Fulgte du meg på snap forrige uke fikk du se hvordan jeg lagde denne retten (sammendrag finner du nederst i innlegget). Det beste tipset jeg kan gi deg er å ha alle ingrediensene klare, for retten kommer sammen i løpet av noen minutter. Det er nettopp det fine med det – at det går så raskt, men så er det sunt i tillegg. Også er det jo gøy å spise med pinner! En skikkelig hverdagsmiddag altså, som du selvsagt kan variere som du vil.

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler – 4 porsjoner
  • 1 pakke (200 g) whole wheat noodles (fullkornsnudler)

Saus:

  • 3 ss soya saus (bruk gjerne Thai soy sauce)
  • 1 1/2 ts honning
  • 1/2 ts sriracha eller annen chilisaus
  • 1/2 ts malt ingefær
  • saften av en halv lime

Grønnsaker:

  • 2-3 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 2-3 gulrøtter skjært i tynne staver
  • 100g sopp i skiver eller båter
  • 1 paprika skjært i tynne staver
  • 100g sukkererter delt på langs
  • ca. 100g fersk spinat, grovhakket
  • 1-2 ss olje til steking

Ekstra:

  • 2 vårløk i tynne skiver
  • ristede sesamfrø

Sett over godt med vann for nudlene.

Lag sausen ved å blande sammen alle ingrediensene. Smak. Synes du den skal være litt mer spicy tilsetter du mer chilisaus. Er den ikke salt nok tilsett mer soya saus. Men, husk at du kan servere chilisaus og soya saus på si slik at alle kan tilpasse til sin smak.

Forbered alle grønnsakene og skjær vårløk i skiver om du skal bruke det også. Sjekk at vannet til nudlene koker og ha i litt salt.

Finn frem en stor god stekepanne og varm den opp. Ha litt olje opp i og stek hvitløken til den begynner å bli litt gyllen.

Legg nudlene i det kokende vannet.

Ha gulrøttene i stekepannen og stek noen sekunder før du tilsetter sopp. Stek 1-2 minutter og tilsett paprika. Stek noen minutter til. Ha oppi sukkerertene.

Nudlene bør være ferdige nå. Hell av vannet og ha nudlene i stekepannen sammen med spinaten. Rør litt sammen og hell sausen over det hele. Rør igjen slik at retten er godt blandet.

Strø med sesamfrø og vårløk og servér!

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Det var enkelt ikke sant? Og sunt! Masse grønnsaker og mettende nudler.

Her er utdrag med steg-for-steg fra snap storyen:

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Og så et siste bilde av stekte grønnsaker med fullkornsnudler – bare for å være sikker på at jeg fristet deg nok….

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

 

Kommentarer

  • Reply Torunn 4. februar 2017

    Har du brukt spiralizer til gulrøttene her? Ser sånn ut på bildet.. jeg har nettopp kjøpt en og gleder meg til å teste den ut 🙂

  • Reply Kristin 27. januar 2017

    Tusen takk, tror jeg har noe Akasiehonning, er det ok? Er ikke så glad i selve smaken selv, har derfor lite peiling

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2017

      Akasiehonning er topp Kristin.

  • Reply Kristin 26. januar 2017

    Tusen takk, denne ser vidunderlig ut og et hermed lagret og skal lages! Er det en spesiell honning du anbefaler?

    • Reply Mat På Bordet 27. januar 2017

      hei Kristin
      Jeg bruker som regel en flytende honning uten altfor intens smak 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »