Lun og rask kylling curry

curry

Nudler finnes i mange forskjellige varianter, og i denne kjappe retten bruker jeg wheat noodles (hvetenudler). Hva passer best til wheat noodles, tror du? Kokosmelk passer for eksempel utmerket, for ikke å glemme krydder og kylling…

Så da ble det curry. – En kyllingcurry, for å være presis. Lun i smak – med litt kick på slutten, og rask å lage.

Et tips for denne oppskriften – gjør alt klart før du setter i gang. Det går raskt unna når du først begynner med stekingen. Gi også de som skal spise litt forvarsel, slik at de er klare til å spise når maten er ferdig. Lar du nudlene stå, blir de akkurat som pasta; litt overkokte og mister struktur eller «tygg» om du vil. Og det vil vi jo ikke ha. Jeg liker derfor å underkoke nudlene noe, dvs. akkurat som pasta, til al dente.

Vil du ikke lage alt på tampen, er det ingenting i veien for å lage curryen på forhånd og la den stå. Varm den opp, og ha i grønnsakene samtidig som du har nudlene i det kokende vannet.  4 minutter senere er maten klar til servering…

Lun og rask kylling curry

Lun og rask kylling curry – 4-6 personer
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 600g kyllingbryst i tynne skiver
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 boks (400ml) kokosmelk
  • 5 dl kyllingkraft, -fond eller -buljong
  • 1/2 ts fish sauce
  • saften av en halv lime
  • 2-3 gulrøtter i strimler
  • 1/2 brokkoli i buketter
  • 1 paprika i strimler
  • en pakke (250 g) wheat noodles

til servering

  • grovhakkede peanøtter
  • limebåter
  • frisk koriander

Rør currypaste sammen med peanøttsmør og gurkemeie. Sett til side.

Gjør klar resten av ingrediensene og sett over vann til nudlene.

Ha currypaste-blandingen i en varm gryte og stek det litt ut. Fisk ut en spiseskje eller to fra den tykke delen av kokosmelken og ha det i gryta. Rør det sammen med currypaste-blandingen.

Ha i kyllingen og hvitløken og stek videre. Blir det litt tørt kan du tilsette mer av den tykke delen av kokosmelken.

Hell opp i resten av kokosmelken og kyllingkraften/-buljongen. La det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Smak gjerne til underveis med fish sauce og limesaft.

Kok nudlene.

Ha grønnsakene i curryen.

Hell av vannet fra nudlene etter ca. 3 1/2 minutter (husk at jeg liker dem al dente) – da er curryen også ferdig og klar til servering.

Fordel nudler i dype skåler og hell curryen over.

Pynt med frisk koriander, grovhakkede peanøtter og server med en ekstra limebåt eller to.

Lun og rask kylling curry

Server med en gaffel og gjerne en skje for å få med seg den gode sausen…

 

Kommentarer

  • Reply Kjresterptur 12. mars 2018

    Dette var nydelig! Jeg fikk veldig mye saus, på dine bilder så det mye mindre ut.

    • Reply Mat På Bordet 1. april 2018

      Hei Kjresteerptur
      Det ligge ganske mye saus i bunne av skålen om du ser nøye etter.
      Og det kan selvsagt hende at jeg holdt litt tilbake på mengde saus for bildets sin skyld.
      Curryen er ment å være litt ‘suppete’, dvs at du kan gjerne spise den med skje i tillegg til gaffel.
      ina

  • Reply Mat På Bordet 15. februar 2017

    Takk for alle fine kommentarer her altså! Så flinke dere er alle sammen!! Morsomt å høre hvilken nudel dere liker best og hva dere bruker de til – mange gode ideer her som inspirerer!
    Dessverre er det bare en vinner og den som er trukket som vinner er MARTHE!
    Gratulerer Marthe – jeg sender deg en epost slik at du kan sende meg adressen din.
    Til alle dere andre – tusen takk for at dere var med i konkurransen, dette var gøy! Håper å kunne holde flere konkurranser på bloggen i nærmeste fremtid ❤️️

  • Reply Alexandra Svendsen Belsjø 15. februar 2017

    Fullkornsnuddlene er min favoritt. De passer perfekt til en Sweet and Sour work, eller alle andre varianter av wok og curry. Helt klart en favoritt hos meg!

  • Reply Hilde Beate Enegne 15. februar 2017

    Min favoritt er http://www.santamariaworld.com/no/produkter/asia/whole-wheat-noodles/
    Et litt sunnere alternativ 🙂
    Brukes mye!
    Og i dag skal Wheat Noodles testes ut! 🙂

  • Reply Marianne 14. februar 2017

    Eggnudler er min favoritt og da pleier jeg å lage kyllingwok.

  • Reply Thomas 14. februar 2017

    Har ikke prøvd Santa Maria sine hvetenudler, men hvetenudler er absolutt en favoritt når det kommer til matlaging.

  • Reply Gøril 14. februar 2017

    Risnudler, i pad thai eller vårruller

  • Reply Mailén Johansen 14. februar 2017

    Jeg digger hvetenudler i tom kha hai suppe! Nam nam 🙂

  • Reply Anniken 14. februar 2017

    Egg nudler, til enkle wok retter… Lite som er enklere og bedre enn det!

  • Reply Caroline 13. februar 2017

    Siden jeg ikke spiser glulten er risnudler og glassnudler helt topp! Lager mye forskjellig men en favoritt nå fortiden er glassnuddelsalat som toppes med biffkjøtt marinert i lemongrass og sterk chillisaus

  • Reply Marthe 12. februar 2017

    jeg lager mye asiatisk mat og bruker forskjellige typer nudler, så å velge ut en favoritt blir for vanskelig! Jeg elsker glassnudler i våruller med svinekjøtt og grønnsaker, eggnudler i en god wok med knasende grønnsaker, eller hva med kokosmelk baserte supper med hvetenudler eller ramen nudler i? Jeg pleier også å lage «nuddelkopper» ala Mr. Lee og lignende fra bunnen av, og da går det med forskjellige typer ut fra hvilke base jeg vil lage nuddelsuppen på. Supert som niste, det er bare å helle på varmt vann når sulten kommer snikende, vente tre minutter, røre rundt og nyte en god lunsj med mindre tilsetningsstoffer og salt enn de ferdige variantene – og ikke minst er det da praktsk å få alle de ulike typene nudlene i matbutikken!

    Stavmikseren hadde vært perfekt for denne matglade studenten som er opptatt av å spise sunne, hjemmelagede måltider! Stavmikseren jeg har i dag synger dessverre på siste verset, og i en travel hverdag med et trangt budsjett er stavmikseren uunnværlig!

  • Reply Serine 12. februar 2017

    Min favoritt er eggnudler, de smaker helt supert i en wok med masse ingefær og kokosmelk! og så får det meg til å føle at det er bittelitt sommer i midt på vinteren

  • Reply Camilla 12. februar 2017

    Risnudler har jeg veldig sansen for! Har ikke prøvd hvetenudler enda, men tenkte å lage denne retten til uka – så det blir spennende!

  • Reply Martine Haugstad 12. februar 2017

    Jeg bruker som oftest eggenudlene, da de har god smak og konsistens. Brukes i alt fra wok til suppe 😀

  • Reply Christina 12. februar 2017

    Risnudler er topp, glutenfri og alt, så det passer perfekt her hjemme:)
    Favorittrett? Hmmm det må bli den med kylling, nudler, mango, ingefær chili, koriander og mye annet herlig i en nydelig blanding!!

  • Reply Kenneth Minothi 12. februar 2017

    Favoritten må være santa maria sine risnudler i en små hott og smaksrik tom ka gai. Ellers passer santa maria sine glass nudler perfekt i hjemmelagede vårruller.

  • Reply anne mette ravn 12. februar 2017

    Nylig lærte jeg at lave en lunsjsuppe at ta med på jobben i et patentlukket glaskrukke: en fiskesauce/currypaste base – ovenpå ramen nudler som er for-forberedte og igen fintsnittede grøntsager øverst: til lunsjen hældes kogende vand i krukken, der røres rundt og man har en varmende og anderledes suppe-lunsj på jobben. Perfekt her om vinteren!!!!!!

  • Reply Lise 12. februar 2017

    Fullkornsnudler, med laks, gulrot, paprika, løk, soyasaus. Laget på primus i skogen! Perfekt turmat for små spreke gutter!!

  • Reply VIlde Amalie 12. februar 2017

    Åh – nudler <3 Flere favoritter, altså. Glassnudler til vårruller, som er noe av det beste jeg vet! Ellers varierer jeg mellom fullkorns-, egge- og risnudler, mye til wokretter og sataymarinert kylling osv., også selvsagt pad thai – NAM!

    Nudler kommer godt med. Og det gjør en stavmikser også, helt klart. Hehe.

  • Reply eva storesletten 12. februar 2017

    VI elsker nudler, og jeg bruker da mest eggnudler og woker de sammen med grønnsaker og kylling. Bruker gjerne sursøt saus eller pad tai saus til

  • Reply Ingela 11. februar 2017

    Hele familiens favorittrett lager vi med eggnudler men den funker nok egentlig like bra med flere andre typer nudler (skal ta glassnudler neste gang).

    Basen er sausen/marinaden som er kinesisk soya, neutral olje, chili el sambal oelek, fersk revet ingefær, flytende honning, limesaft, hakket vårløk og hakket koriander. Så kan msn lage den hent grønn med bare masse gode grønnsaker eller kylling/biff/svinekjøtt. Bland det du velger inn i marinaden och hell over i het panne/wok og stek fort på høy varme. Bland med kokte nudler og topp med cashewnøtter eller peanøtter og masse koriander. Nam!

  • Reply linn hoskelsen 11. februar 2017

    Eggnudler. og da med kyllingbiter, kokosmelk, ingefær, hvitløk og soyasaus. Rent og smakfullt.

  • Reply ida 11. februar 2017

    Favoritten min er glassnudler. Bruker det gjerne flere ganger i uken, og det beste jeg vet er pad thai laget med mye hvitløk, tamarind og soyasaus!! Mmm nudler er godt uansett hvilke type man spiser 🙂

  • Reply Karen Helene Frøyland 11. februar 2017

    Eggnudler synes jeg er mest anvendelig, bruker det både some side med en hjemmelaget chilisaus, og i diverse vegetariske curryretter. En must i kjøkkenskapet!

  • Reply Signe 11. februar 2017

    Jeg digger eggnudler i wok og glassnudler i vårruller. Følger ivrig med her for å plukke opp flere tips 🙂

  • Reply Karina S 10. februar 2017

    Min favoritt er fullkornsnudlene – bruker dem i wok med masse grønnsaker, scampi og en saus av nøtter, soyasaus og Santa Maria Chili & Garlic Sauce Sriracha 🙂

  • Reply Sigrid 10. februar 2017

    Denne oppskriften http://www.matpaabordet.no/2016/10/04/nudler-gronnsaker-og-en-spicy-dressing/ med eggenudler har blitt en favoritt!

  • Reply Mathias 10. februar 2017

    Har alltid eggnudler hjemme. Passer flott til wok og til vietnamesisk pho eller ramen.

  • Reply Anna Braaten 10. februar 2017

    Jeg er veldig glad i glassnudler. Bruker dem i vårruller/sommerruller, samt i friske og gode nuddelsalater

  • Reply Rebecca Tiffin 10. februar 2017

    Hei! Jeg liker å bruke risnudler til å lage en deilig suppe med rester. Jeg koker kraft på kyllingbein etter å ha laget ovnsstekt kylling til middag en helg. Så tilsetter jeg ingefær, hvitløk, chilli, stjerneanis, og soya saus i kraften (etter å ha silt den). Jeg koker den opp og tilsetter kinakål eller bok choi, sukkererter, sopp evt andre grønnsaker som jeg har liggende som jeg skjærer i fine skiver eller julienne. Og til slutt trekker jeg risnudlene og kyllingrester. Det er digg, det er sunt og det er billig! Ordentlig godt!

  • Reply Trond 10. februar 2017

    Bruker hvetenudler som tilbehør til kylling-curry med kokosmelk.

  • Reply Ruth Ellen 10. februar 2017

    Liker å bruke ramen nudler i min favorittoppskrift på suppe. Gulrot og søtpotet-suppe. Nam!

  • Reply Maren 10. februar 2017

    Ramen nudler! Elsker å lage wok med ramen nudler og f. Eks. kylling eller laks.

  • Reply Bakeglede 10. februar 2017

    Risnudler er definitivt favoritten hjemme, da bruker vi den til å lage en av våre favoritt retter; vietnamesisk pho eller thailandsk pad thai.

  • Reply Linda Kittelsen 10. februar 2017

    Glassnudler! I rå vårruller med masse friske grønnsaker og scampi 🙂

  • Reply Tine Chan 10. februar 2017

    Risnudler

  • Reply Ann-Marit Bilstad 10. februar 2017

    Eggnudler med gode grønnsaker og kylling som wokes og til slutt rødlig saus til Santa Maria (husker ikke navnet i farten )

  • Reply Ann-Marit Bilstad 10. februar 2017

    Eggnudler med masse grønnsaker og kylling som wokes og til slutt den rødlige sausen til Santa Maria (husker ikke navnet i farten)

  • Reply Anna Linn Langberg 10. februar 2017

    Gleder meg til å prøve oppskriften din! Min favoritt er Eggnudler i wok. Kanskje ikke så originalt, men superddigg 🙂

  • Reply Henriettr 10. februar 2017

    Eggnudler til kyllingwok! I woksausen har vi kokosmelk, sitron og østerssaus, så godt!

  • Reply Sarin 10. februar 2017

    Eggnudler 🙂 lager forskjellige typer vegetarwok med tofu 🙂

  • Reply Elisabeth 10. februar 2017

    Min favoritt er fullkornsnudler, med scampi, deilige grønnsaker og masse soyasaus ❤️

  • Reply Åshild Teigland Tepstad 9. februar 2017

    Fullkornsnudler Passer perfekt til wok eller i asiatisk gryte

  • Reply Ida 9. februar 2017

    Risnudler er fast nudel-type. Woker med det man har for hånden, og da gjerne med østersaus, men her om dagen ble det laget nuddelsalat med tomat, sukkererter og spinat med saus på soya, sukker og sriracha. Den skal lages igjen!

  • Reply Lucinda minnaar 9. februar 2017

    Når jeg lager vårruller lager jeg de alltid med glassnudler, og blir det litt til overs blir de bare blandet sammen i en salat som serveres ved siden av. Så enkelt å bruke opp alt!

  • Reply Anne Lene Halvorsli-Arntsen 9. februar 2017

    Jeg liker best eggnudler enten med biff & öystersaus med grønnsaker eller schampi grønnsaker pesto

    Skulle gjerne vunnet da mandlene (bla) alltid spruter utover benken når jeg maler dem med den enkle stavmikseren jeg pr idag har

  • Reply Julie 9. februar 2017

    Ramennudler til suppe og glass nudler til vårruller

  • Reply Eva 9. februar 2017

    Risnudler er min favoritt 🙂

  • Reply Anne 9. februar 2017

    Glassnudler i sommerruller er så godt!

  • Reply Marit Andersen Somby 9. februar 2017

    Risnudler i yndlingssuppa mi phó, denne uka lagde jeg den med reinskav i anledning samefokets dag

  • Reply Margrethe Vattøy 9. februar 2017

    Jeg liker risnudler best, og fordi de er glutenfri kan hele familien spise den. Jeg lager rød karry, fritt etter ei oppskrift jeg leste i en blogg en gang der jeg har økt de grønnsakene jeg liker best og byttet ut ris med nudler

  • Reply Ingrid E 9. februar 2017

    Jeg liker eggnudler best, så godt til wok med kylling eller scampi og masse friske grønnsaker 🙂

  • Reply Synnøve Koløen 9. februar 2017

    Fullkornsnudler er min favoritt. Favorittretten er andebryst med vårlauk og ingefær/hoisin saus.

  • Reply Therese 9. februar 2017

    Eggnudler

  • Reply Solveig T 9. februar 2017

    Ramen noodles – perfekt for å gjøre supper mer «kjøttfulle». Har dem også i en asiatisk torskerett med kokosmelk.

  • Reply Camilla Lillenes 9. februar 2017

    Da jeg må velge en så blir det ramen nudlene fra Santa Maria. Dem passer veldig fint til min kylling og chili ramen som vi er stor fan av.

  • Reply Susanne 9. februar 2017

    Fullkornsnudler til wok

  • Reply Janne 9. februar 2017

    Eggenudler liker min familie best, det er ikke nok med en pakke til oss fire så jeg må lage 1 1/2 eller to for at gutta ikke skal bli skuffet over at det går raskt tomt for nudler. Vi bruker de ofte til wok med laks eller kylling. Mamma sin favoritt er laks og hvis jeg får velge middag blir det nesten alltid wok med laks og eggenudler:)

  • Reply Irene Brox 9. februar 2017

    Eggnudler brukes mye (innbiller meg den er sunnere), og da i wok og vår største favoritt: Fried noodles.

  • Reply Ingvild Rein 9. februar 2017

    Glassnudler i vårruller

  • Reply Maria Charlotte Hansen 9. februar 2017

    Min nye favoritt er denne oppskriften med hvetenudlene og rød curry! Det hadde virkelig vært knall og vinne ny stavmikser da min har sprekker opp og er ganske ødelagt!

  • Reply Ellen 9. februar 2017

    Jeg bruker risnudler. De er flotte for meg som har intoleranse for gluten. Bruker dem blant annet til wok. Og har jeg gått tom for glutenfri pasta til pastaretter, bruker jeg risnudlene i stedet. 🙂 Krysser fingrene for stavmikser! Min er gammel og snart klar for utskiftning. 🙂

  • Reply Andrea 9. februar 2017

    Jeg har drømt om en god stavmikser lenge. Min arvede stavmikser gjør ikke lenger særlig nytte for seg, men som student er det bedre enn ingenting.

    Mine favorittnudler er fullkornsnudlene, fordi de er sunnere uten at det går på bekostning av smaken. Min favorittrett er nudler med soyasaus-basert saus og masse grønnsaker. Sist tok jeg utgangspunkt i matpaabordet sin oppskrift (http://www.matpaabordet.no/2017/01/26/stekte-gronnsaker-med-fullkornsnudler/). Supergodt og enkelt!

  • Reply Charlotte 9. februar 2017

    Min favoritt er risnudler! Jeg lager en slags kylling curry med kokosmelk, rød currypaste, fishsauce, soya, raspet ingefær, raspet hvitløk, sitron og honning en stor ss peanøttsmør, masse brokkoli gulrot og paprika. koker nudlene og blander de inn i curryen. Topper med grovhakket cashewnøtter før servering. Nam (om jeg så får si det selv 😉 )

  • Reply Ida-Marie Pettersen 9. februar 2017

    Alle produktene er jo like gode til sitt bruk, så super vanskelig og bestemme seg for kun èn! Hmmm da må det bli glassnudlene, de er et MUST til friskevårruller. Jeg lager mine med andebryst-gulrot-papayasalat-vårløk-chili-sesamfrø-koriander-lime-glassnudler og hoysinsaus… nye fredags tacoen her i huset! Men som ny innflyttere i hus og nybakte foreldre så blir det lite tid til å kokkelere(noe jeg elsker) så å stå og kutte og raspe alt tar mye tid, så denne stavmikseren hadde vært en sann drøm og eid! Pluss da kan jeg starte og lage egen babymat også! Takker også for alle de deilige og inspirerende oppskriftene du legger ut. God helg ønskes herifra. -Ida

  • Reply Jenny 9. februar 2017

    Dette hadde vært sykt nice å vinne for en voksende hobbykokk

    Liker best eggnudler, og selv om ramen sikkert er bedre, eeeelsker jeg disse i suppe!! Minestrone isteden for pasta (jada det kræsjer med Asia og Italia Hehe), men favoritten er nok klar suppe med kylling, ingefær, chili, hvitløk, masse grønnsaker og nudler som man forsyner seg med selv så de ikke skal bli for bløte i suppa. Tror faktisk det blir middagen i dag

  • Reply Camilla 9. februar 2017

    Ønsker og vinnet stavmikseren. Ser helt suppert ut.

    Eggnudler er min favoritt, til wook med svinekjøtt og appelsinsaus.
    Nydelig godt er det

  • Reply Kristin Laland 9. februar 2017

    Jeg bruker mest eggnudler og da er min favoritt kyllingwok med cashewnøtter.

  • Reply Astrid Norum Hegglund 9. februar 2017

    Fullkorsnudler i wok er helt perfekt!!! Vi lager en deilig kyllingwok med sprø grønnsaker. Chorizo og matfløte er med på å gi en spennende og smaksrik saus. Og så er det ekstra god samvittighet når minstemann her i huset har en tendens til å plukke ut nudlene og la grønnsakene ligge, at der i set minste er sunne og gode fullkornsnudler han da får i seg 🙂 Vår gamle stavmikser er akkurat gått i stykker, og duger ikke til noe som helst, så en ny hadde vært helt nydelig!!!

  • Reply Helle 9. februar 2017

    Helt uten tvil fullkornsnudler!! De metter lenge, og smaker avsolutt best! Nytes aller helst til lunsj med spicy tunfiskrøre (rørosrømme, chilliflak, litt soyasaus, pepper, tunfisk, finhakket løk og paprika), kokte brokkolibiter og en stor klatt avokado-mousse 🙂 billig og godt for enhver travel student… mmmm

  • Reply Henriette 9. februar 2017

    Fullkornsnudler til en hjemmelaget kremet, spicy og herlig laksecurry!

  • Reply Line foss 9. februar 2017

    Fullkornsnudler med kylling, paprika, løk og hvitløk og sukkererter og fersk spinat og i sausen har jeg kikkoman, fish sauce, lime og litt sukker. Fersk koriander og sesamfrø. I dag sksl jeg prøve oppskriften din over Tusen takk for flott side med inspirasjon

  • Reply Inger-Johanne Grovassbakk 9. februar 2017

    Eggnudler! Eller fullkornsnudler… eller glassnudler… Det er så mye godt der ute! Takk for mange fine oppskrifter!

  • Reply Sigrid 9. februar 2017

    Det må være fullkornsnudlene sammen med en vegetarwok av grønnsaker, kikerter, kokosmelk og soyasaus(og self.masse løk og hvitløk) 🙂

  • Reply gunhild Johansen 9. februar 2017

    Fullkornsnudler med biffstrimler og en god soyasaus og sesamfrø på toppen

  • Reply Lisa Øvredal 9. februar 2017

    Liker best eggenudlene i kyllingwok

  • Reply Regine 9. februar 2017

    Min favoritt er glassnudlene, de er perfekte til sommerruller!

  • Reply Ruth-Edel Hansen 9. februar 2017

    Glassnudler, inni hjemmelagde vårruller, det er noe av det beste som finnes! 🙂

  • Reply Ailin Kolstad Isdal 9. februar 2017

    Jeg liker best fullkornsnudlene, de er perfekt til min favorittrett, kylling wok med grønnsaker og kokosmelk <3

  • Reply Marianne Klevmoen 9. februar 2017

    Min favoritt er fullkornsnudler, passer perfekt til alle typer raske woker!

  • Reply Heidi Hystad 9. februar 2017

    Kyllingwok med cashewnøtter og eggnudler .. Mmmmm ; )

  • Reply Jeanette 9. februar 2017

    Liker best å bruke eggnudlene.
    De putter jeg i en wok sammen med kylling, gulerøtter, squash, paprika, rødløk, sukkererter, broccoli, minimais og sopp. Og en enkel saus laget av soyasaus, sweet chill saus, hvitløk og ingefær. Sausen jevner jeg ofte med litt maizenna eller potetmel blandet i kaldt vann for en litt tykkere konsistens 🙂

  • Reply Linda Holte 9. februar 2017

    Favoritt her er nok eggnudler som jeg bruker i wok, men mange alternativer her så kanskje hvetenudler må prøves Stavmikser hadde vært supert å vunnet

  • Reply Jorunn 9. februar 2017

    Eg likar best ramennudlane – har fått fullstendig dilla på ramensuppe og lagar det minst ein gong i veka! Ny stavmiksar hadde vore suuuperstas!

  • Reply Emilie 9. februar 2017

    Eggenudler!
    Lager masse gode wok-retter med de! 😉

  • Reply Marthe 9. februar 2017

    Glassnudler 🙂

  • Reply Amanda Møller Didriksen 9. februar 2017

    Jeg liker aller best eggnudlene. Min samboer og jeg er studenter og da trenger vi mat som er billig og som det er lett å bruke opp restene til. Eggnudler med spinat, kylling, løk og saus er perfekt, rask middag og deilig lunsj i forelesningen dagen etter! Selvom, kjæresten innrømmet at han synes din oppskrift på fullkornsnudler og stekte grønnsaker slo vår egenkomponerte variant, så framover blir det din oppskrift men med eggenudler. Krysser fingrene for stavmikseren!

  • Reply Guri 9. februar 2017

    Fullkornsnudler i wok er det jeg bruker mest, har ikke prøvd hvetenudler, kanskje de blir den nye favoritten. Vi har begynt med fredagspizza takket være dine supre oppskrifter, tusen takk.

  • Reply Åshild Walseth 9. februar 2017

    Ramennudler til Pho-suppe eller Tom Kha Gai!

  • Reply Turid Otterlei 9. februar 2017

    Fullkornsnudler , Form med pasta kjøttsaus ++ o ost på toppen er favoritt i heimen 🙂

  • Reply Monica 9. februar 2017

    Liker best eggnudler. Bruker det ofte i wok med kylling og masse deilige grønnsaker. Det er snadder det

  • Reply Beate Klementsen 9. februar 2017

    Jeg liker hvetenudler best og bruker dem som et alternativ til ris når jeg lager kremet svinewok bestående av svinekjøtt, wokgrønnsaker, kokosmelk, karri og banan. Nam!

  • Reply Linda Fjeld Hagen 9. februar 2017

    Eggnudlene liker jeg best, liker godt konsistensen på dem, og ikke minst smaken

  • Reply Tale 9. februar 2017

    Jeg foretrekker risnudlene, fordi de er glutenfrie 🙂 Syns de passer godt sammen med en scampisalat som jeg henter inspirasjon til her på bloggen din!

  • Reply Ingvild 9. februar 2017

    Favoritten er eggnudler i kyllingwok med cashewnøtter! 🙂

  • Reply Camilla Nordhagen 9. februar 2017

    Glassnudlene er min favoritt til vårruller, er også gode å klippe opp etter de er ferdige og ha i wok til variasjon fra ‘vanlige’ nudler.

  • Reply Mari Rikke 9. februar 2017

    Jeg har ikke prøvd Santa Maria sine nudler enda, men prøver meg i konkurransen likevel. Velger å svare disse som du bruker i denne oppskriften, rett og slett fordi det så suuupergodt ut, og må testes i nær framtid!

  • Reply Linda M. L Jensen 9. februar 2017

    Skulle gjerne hatt det stavmiks settet, hadde rett og slett blitt min nye venn på kjøkkenet.
    Vi har fått helt dilla på denne retten som du presenterte for ei lita stund siden. http://www.matpaabordet.no/2017/01/26/stekte-gronnsaker-med-fullkornsnudler/
    Ellers så blir det mye eggnudler på oss, da vi woker mye hjemme hos oss.
    Gleder meg til å prøve ut denne kylling curryen.
    Alltid spent på hva nytt du lager, for da må jeg hjem å lage og smake.

  • Reply Ann Cicilie 9. februar 2017

    Jeg liker å bruke glassnudler i vårruller, aller helst myke vårruller, som er noe av det beste jeg vet! Med reker, masse sprø grønnsaker, koriander, peanøtter og en spicy dipsaus. Nam nam!

  • Reply Aurora 9. februar 2017

    Personlig er jeg forferdelig svak for kylling curry, dog med ris. Dette så riktignok helt nydelig ut, og peanøttsmør sammen med currypaste var en ny og interessant vri jeg må prøve selv 🙂

    Min favoritt er nok eggnudler! Wok er perfekt tøm-kjøleskapet for oss studenter, og med litt oystersaus, chili, hvitløk og hoisinsaus kombinert med eggnudler, kylling og litt salte cashewnøtter er middagen i boks. Brokkoli, babymais, vannkastanjer og paprika er sikre vinnere i min hjemmesnekrede wok 🙂

  • Reply Cathrine 9. februar 2017

    Glassnudler som jeg kan bruke til å lage myke vårruller med rispapir, tofu eller reker, koriander, thaibasilikum og salat 🙂 Digger bloggen din og bruker dine oppskrifter til middag minst en gang i uken. Skal prøve crispy duck på søndag. Nam!

  • Reply Heidi Bakke 9. februar 2017

    Glassnudler til vårruller og eggnudler til stekte nudler med masse gode grønnsaker og kylling. Nå begynner man å finne asiatiske ingredienser i de fleste butikker, så nå kan man begynne å eksperimentere mer enn før

  • Reply Randi Anette 9. februar 2017

    Jeg syns fullkornsnudler er best. Bruker det i suppe og wok.

  • Reply Svetlana Sollin 9. februar 2017

    Eggnudler er den store favoritten her. Liker dem veldig godt pga konsistensen og smaken. Barna elsker nudler, men er «allergiske» mot grønnsaker. Kombinasjonen av nudler og grønnsaker er derimot en innertier. Forstå det den som kan :-). Derfor prøver jeg å blande nudlene med så mange grønnsaker som mulig. Grønnsakene, for eks. broccoli, paprika og gulrøtter stekes raskt på høy varme for å beholde crunch’en, og blandes med nudler, en god saus er et must, og gjerne kylling- eller biffstrimler. Det går også veldig fint uten kjøtt. 🙂

  • Reply Kristin Johansen 9. februar 2017

    Jeg lager ofte wok med kylling, svin eller biff, og da bruker jeg eggnudler Syns det blir super godt!! Er innom bloggen din for oppskrifter veldig ofte, du lager så mye godt

  • Reply Kjersti 9. februar 2017

    Hos oss blir det for det meste brukt risnudler, og en del glassnudler. Med både hveteallergi og cøliaki i heimen, da er disse to geniale. Ihvertfall her som vi elsker både wok og vårruller ❤

  • Reply Karianne 9. februar 2017

    Jeg lager gjerne deilig Pad thai eller vermicellisalat av risnudler. Vegetar såklart <3

  • Reply May Iselin 9. februar 2017

    Eggnudler eller evt fullkornsnudler.
    Lager som regel noe så enkelt som wok 😉
    Lite oppfinnsom – hehe
    Må få prøvd hvetenudlene en dag! Ser godt ut 🙂

    Stavmikser hadde kommet godt med – min tok akkurat kvelden 🙁

  • Reply Kristine 9. februar 2017

    Glassnudler brukes ofte til å lage favoritten vårruller i diverse varianter(kylling, biff, svin)!

  • Reply Laila Daae Torsteinsen 9. februar 2017

    Supert med full-korns-nudler – perfekt for matlaging og smaker godt 🙂
    Supert å følge med deg på blogg og snap 🙂

  • Reply Martine 9. februar 2017

    Liker godt å bruke glassnudler i vårruller, og eggnudler til wok. Kan ikke velge bare én 😉

  • Reply Karianne 9. februar 2017

    Ah! Det stavmiksersettet ser genialt ut, til supper og rasping og alt. Tusen takk for en kjempefin blogg, jeg digger den og har blitt en tilhenger av grytebrød takket være deg. Min favoritt er fullkornsnudler, det er vel mest fordi de er litt sunnere. Jeg lager kyllingwook med diverse tilbehør, men tror nok at denne oppskriften blir favoritten så snart jeg har prøvd den. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »