Biff og brokkoli stir fry

Biff og brokkoli stir fry

Biff og brokkoli stir fry står for tur i dag,  og hvilken nudel passer best til stir fry, tror du?

Det er egg noodles, eller eggnudler om vi skal si det på norsk. Disse lange, løse nudlene er perfekte til stir fry-retter fordi de separerer seg lett når man har dem i woken sammen med andre ingredienser.

Denne oppskriften er en enkel stir fry med få ingredienser og rask fremgangsmåte. En perfekt middag til travle hverdager. Om du er flink til å planlegge, kan du saktens forberede alle ingrediensene på forhånd (eller bare sausen for eksempel) – da trenger du bare å wokke mens nudlene kokes. Tipper at du da kun tar 10-15 før du kan sette mat på bordet.

Og apropos wok. Ikke la deg stoppe om du ikke har en wok-panne. Du kan wokke i en vanlig panne – bare pass på at du har høy temperatur, bruker relativt lite olje og jobber raskt. For å kunne jobbe raskt, er det viktig at du har alt forberedt på forhånd.

Biff og brokkoli stir fry lagde jeg på snap forrige uke. Om du ikke fikk det med deg ser du en samling av skjermdump nederst i innlegget som viser prosessen.

 

Biff og brokkoli stir fry
  • 1 løk i større biter
  • 2  hvitløksfedd i tynne skiver
  • 1 brokkoli i buketter, stilken i skiver
  • 300g storfe ytrefilet i tynne skiver
  • 1 pakke (200 g) egg noodles
  • nøytral olje til steking

saus/marinade

  • 100ml soya saus
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sriracha eller annen chilisaus
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts riseddik
  • 1 ss sesamolje

 

Lag sausen/marinaden først. Bland alle ingrediensene sammen og smak ev. til med mer soya saus om du ønsker det litt mer salt. Husk at det er denne sausen som smaksetter måltidet.

Ha 2-3 spiseskjeer av sausen/marinaden over kjøttet og bland. La det marinere mens du forbereder resten av ingrediensene.

Sett over vann til nudlene.

Når vannet koker har du i brokkolien samtidig som du begynner å steke løk og hvitløk i woken eller i en stor stekepanne.

Fisk brokkolien ut av vannet etter 2 minutter og sett til side. Løken/hvitløken bør ha fått litt farge nå – ta de ut av stekepannen og sett til side.

Ha nudlene i det kokende vannet og kjøttet (med marinaden) i stekepannen. Stek kjøttet 1-2 minutter til det har fått fin farge. Ha opp i løken/hvitløken og bland det inn med kjøttet.

Ha brokkolien i stekepannen sammen med kjøttet og løken. Rør sammen.

Nudlene bør være ferdig kokt nå. Hell av vannet og ha nudlene i woken /stekepannen.

Hell over resten av sausen og rør det hele sammen.

For å røre det sammen synes jeg det er lettest å bruke samme teknikk som når du skal blande en salat med dressing. Bruk to sleiver eller lignende og løft maten opp og rundt til sausen dekker nudlene og alt er godt blandet.

Strø gjerne med litt sesamfrø og server! Gjerne med litt hot sauce på si, slik at de som vil ha det litt ekstra spicy kan få det akkurat som de vil…

Biff og brokkoli stir fry

Her er skritt for skritt bildene tatt fra snap:

Biff og brokkoli stir fry

Ta gjerne en titt på andre nudeloppskrifter:

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Frisk glassnudelsalat med kylling

Frisk glassnudelsalat med kylling

Lun og rask kylling curry

Lun og rask kylling curry med hvetenudler

Kommentarer

  • Reply Sveis 27. januar 2018

    Fulgte akkurat denne oppskriften. Jeg er klar over at Ola og Kari stort sett er oppvokst på saltstein, men 100 ml soya er tilnærmet galskap. Del på to og smak deretter til med mer om ønskelig. 🙂

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2018

      Hei Sveis!
      Takk for tilbakemelding.
      Jeg er forholdsvis forsiktig når det gjelder salt, men 1 dl soyasaus fordelt på 4-6 porsjoner er ikke urimelig.
      Når det er sagt, er vi alle forskjelllig og man må gjerne være litt forsiktig med salt. Bruk gjerne halvparten av sausen og bland opp i retten (husk at du har brukt noe allerede for å marinere kjøttet) og server resten på si for de som ønsker mer.

  • Reply Britt 30. oktober 2017

    For en fin rett – spicy! Jeg kuttet brokkolien som på bildet, og det ble veldig bra – de sprø skivene fra stilken lignet vannkastanjer. Takk for flott oppskrift!

    • Reply Mat På Bordet 6. november 2017

      Så hyggelig å høre Britt – elsker denne oppskriften jeg og 🙂

  • Reply Lena 20. februar 2017

    Eneste jeg ikke har for hånden nå var riseddik. Har alle andre typer eddik da, kan en av de brukes? Ser jo så godt ut det her 🙂

    • Reply Mat På Bordet 21. februar 2017

      Hei Lena
      Du kan bruke eplesidereddik 🙂 Håper du har det! Hvis ikke kan du også bruke hvitvinseddik.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »