Enkel ramen med svinekjøtt

 

Enkel ramen

Jeg skal innrømme en ting med én gang – jeg har spist masse ramen, men aldri laget det selv. Tenke seg… Litt forarbeid og prøving måtte derfor til før denne oppskriften satt. Oppskrifter på nett og i kokebøker mangler ikke – du kan finne de enkleste oppskriftene (der selve suppen bare består av buljong) til de mer kompliserte som innebærer kraftkoking, langtidssteking av kjøtt og hjemmelagde nudler.

Denne oppskriften er en mellomting, en oppskrift som du kan bruke i hverdagen. Vil du at det skal ekstra raskt, kan jeg tipse deg om at det meste kan forberedes dagen før om du vil.  Lag marinaden og la kjøttet ligge i den over natten i kjøleskapet. Selve suppen kan lages dagen før og oppbevares kjølig og alle grønnsakene kan forberedes. De kan gjerne også oppbevares på en tallerken for eksempel, dekket med plastfolie i kjøleskapet.

Lek gjerne med oppskriften. Tilfør andre eller flere grønnsaker om du ønsker. Bruk kylling om du ikke ønsker å bruke svin, eller sløyf kjøttet helt og lag en vegetarversjon (bytt kyllingkraft med grønnsakskraft).

Et siste tips – ramen kommer fort sammen, vær derfor klar med alle ingrediensene og tilbehøret.

Enkel ramen med svinekjøtt

ingredienser
marinade:
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1/2 dl riseddik
  • 2 ss sukker
  • 3 cm ingefær i tynne skiver
  • 1 ss chilisaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 appelsin i skiver
suppen:
  • 2 ss grovhakket ingefær
  • 2 ss grovhakket hvitløk
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss rapsolje e.l.
  • 1.5 l kyllingkraft (alternativt kan du bruke fond eller buljong)
  • ca. 1 ss soyasaus
øvrige ingredienser
  • ca. 600g ytrefilet av svin
  • 4 bløtkokte egg
  • en pakke ramen noodles
  • 2-3 gulrøtter i strimler
  • 2-3 vårløk i skiver
  • 1 rød løk i tynne skiver
  • 1 chili i tynne skiver
  • en liten pose babyspinat
  • frisk koriander
  • ristede eller svarte sesamfrø
  • limebåter
fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden sammen i en skål. Skjær ytrefileten i 4 like store deler og legg dem i marinaden. Dekk til med plastfolie, eller hell det hele over i en plastpose og sett i kjøleskapet for marinering over natten. Om du har glemt å marinere kjøttet kvelden før kan du la kjøttet marinere en halvtimes tid i romtemperatur. (Men det blir best med marinering over natten, altså…)

Lag suppen. Stek hvitløk og ingefær myk i oljen. Ikke ha for høy varme, hvitløk og ingefær skal ikke få farge. Ha i kyllingkraften, la det koke opp, skru ned varmen og la det småputre en halvtimes tid. Smak til med soyasaus. Hell suppen gjennom en sil for å fange opp hvitløken og ingefæren. Hold suppen varm i en ren gryte. Suppen kan også lages dagen i forveien.

Ha litt rapsolje i en stekepanne og stek kjøttet slik at det får fin stekeskorpe. Legg kjøttet i en ildfast form og sett i forvarmet ovn (200°). Stek til kjernetemperatur er ca. 65°. Ta kjøttet ut av ovnen, dekk til og la det hvile mens du gjør klar resten av ingrediensene.

Bløtkok eggene (6-7 minutter) og skyll i kaldt vann. Sett til side.

Kok nudlene ihht pakkens anvisninger. Skyll i kaldt vann og sett til side.

Mens egg og nudler koker kan du gjøre grønnsakene klare. Skjær til slutt kjøttet i fine skiver.

Nå er alle elementene på plass og det er klart til servering!

Enkel ramen

Ha litt spinat i hver skål…

Enkel ramen

topp med nudler….

Enkel ramen

og hell over den varme suppen.

Enkel ramen

Legg resten av ingrediensene – gulrøtter, løk, svinekjøttet (i fine skiver), egg (delt i to), vårløk, chili, limebåt og frisk koriander – pent i skålen. Strø med sesamfrø.

Enkel ramen

Ramen er klar til servering! Server med pinner og en kinesisk suppeskje om du har.

Enkel ramen

Håper det smaker!

Ramen lagde jeg på snap – om du ikke fikk sett storyen finner du skjermdump derfra her:

Enkel ramen

Andre gode nudeloppskrifter finner du her:

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Frisk glassnudelsalat med kylling

Lun og rask kylling curry med hvetenudler

Biff og brokkoli stir fry

Asiatisk laks med nudler

Kommentarer

  • Reply Anna 12. mai 2019

    Ohhh dear. Den oppskriften er så bra. Håper de fleste kjøper alt som trenges til den og lager 🙂 Marinaden til svinekjøttet er fantastisk. Takk for fin oppskrift 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. mai 2019

      Takk Anna – det var utrolig hyggelig å høre!
      ina

      • Reply Lars Birger Aasterud 21. februar 2020

        Hei, 3 cm ingefær i skiver, den var litt vanskelig å forstå finnes det litt mere eksakt mål?

        • Reply Mat På Bordet 21. februar 2020

          Hei Lars Birger
          Nei det har jeg dessverre ikke – du må nesten ta det litt på gefühlen.
          ina

  • Reply Fisken 17. januar 2019

    Skal det være vann i suppen?

    • Reply Mat På Bordet 22. januar 2019

      Det skal være kyllingkraft.
      hilsen
      ina:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »