Enkel snadder eller snacks, det er en god beskrivelse av ovnsbakte kikerter med hvitløk og parmesan.
Og selv om de er gode å spise som snacks er de også gode å ha i salater for eksempel. Eller å drysse over en pastarett. Lurer på om jeg ikke hadde drysset en håndfull over en suppe også…
Allsidige er disse kikertene altså. Og så gode….. Bare se på de en gang til du, fra en vinkel denne gangen…
Det frister, ikke sant?
Vel, nok snakk, nå skal du få oppskriften slik at du kan lage de du og!
Ovnsbakte kikerter med hvitløk og parmesan
ingredienser
2 bokser à 300g kikerter (tørrvekt 350g tilsammen)
1 hvitløksfedd
30g finrevet parmesan
2-3 ss olivenolje
salt og pepper
fremgangsmåte
Sett ovnen på 180°
Hell av laken på kikertene, skyll de i litt kaldt vann og la de renne av. Tørk de godt med tørkepapir. Om kikertens hinner løsner under tørkingen kan du bare fjerne de.
Bland olivenolje med finhakket hvitløk og parmesan. For en lettvint løsning kan du også kjøre olivenolje med hvitløk og parmesan i en liten food processor.
Smak til med salt og pepper.
Bland den smaksatte oljen med kikertene. Hell de på en bakeplate – kikertene skal kunne ligge i et lag og sett i forvarmet stekeovn.
Stek i ca. 20 minutter til gyldne. Sjekk gjerne etter 10 minutter og rør litt om slik at kikertene steker jevnt.
La kikertene avkjøle noe før du kaster deg over de. Spises lunkne eller avkjølt.
PS. vi du ha skikkelig sprøe kikerter steker du de i 40-50 minutter.
Så avslutter vi med nok et bilde av denne digge snacksen..
Hei! Lurer på holdbarheten og oppbevaring av disse – om man ikke skal spise dem med en gang? Men ha til suppe / salat dagen etter f.eks…. Takk for mye god inspirasjon 🙂
Hei Anniken – Ja opplevde at de ble litt slappe utover dagen (men spiste de likevel he, he). Hvis du skal oppbevare de lengre hadde jeg stekt de lengre – til de ble skikkelig uttørka og sprøe om du skjønner hva jeg mener. Tenker at det kanskje vil ta 40-50 minutter i ovnen. Oppbevar de da i tett boks. 🙂
Hei! Lurer på holdbarheten og oppbevaring av disse – om man ikke skal spise dem med en gang? Men ha til suppe / salat dagen etter f.eks…. Takk for mye god inspirasjon 🙂
Hei Anniken – Ja opplevde at de ble litt slappe utover dagen (men spiste de likevel he, he). Hvis du skal oppbevare de lengre hadde jeg stekt de lengre – til de ble skikkelig uttørka og sprøe om du skjønner hva jeg mener. Tenker at det kanskje vil ta 40-50 minutter i ovnen. Oppbevar de da i tett boks. 🙂