Spanske tapaspoteter (patatas bravas)

Spanske tapaspoteter (patatas bravas)

Følger du meg på snap ble du også med meg til Madrid for noen uker siden. Det var mitt første gang til Madrid, og for en vakker by det var! Jeg har som ambisjon å skrive et aldri så lite innlegg om turen med gode adresser på restauranter, butikker og hoteller.

Men, først skal vi snakke om spanske tapaspoteter, eller patatas bravas som de heter i Spania. Jeg bestilte disse som forrett den første kvelden, nysgjerrig som jeg var på spansk mat. Og poteter er jo aldri feil….

Dette er fantastisk godt i all sin enkelhet – ovnsbakte poteter med en spicy tomatsaus. Jeg tipper at enhver restaurant med respekt for seg selv har sin egen krydderblanding som gjør deres tomatsaus unik. Jeg har forsøkt meg litt frem med krydder som du finner tilgjengelig i norske butikker. Røkt paprika kan kanskje være en utfordring å få tak i, selv om jeg ser den i mange flere butikker nå enn jeg gjorde for et år siden. Om ikke nærbutikken har det kan du alltid be de ta det inn. Har du en spesialforretning eller en innvandrerbutikk i nærheten er det verdt å gå og spørre der også.

Potetene kan serveres som del av et tapasbord eller som tilbehør til grillet kjøtt for eksempel. De kan også spises helt for seg selv…

Spanske tapaspoteter (patatas bravas)

 

Spanske tapaspoteter (patatas bravas)

 

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring
ingredienser
  • 2 kg faste poteter
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 2 ts røkt paprika
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 1 boks a 400g hakkede tomater
  • 1ss tomatpuré
  • olivenolje, salt og pepper
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Vask potetene og del de i munnstore biter. Legg potetene i en ildfastform eller stekebrett (de skal gjerne ligge i et lag) og strø med olivenolje, salt og pepper. Bruk hendene til å blande potetene med oljen og krydderet.

Sett i forvarmet ovn og stek til gyldne og myke, 30-40 minutter.

Lag sausen.

Surr løk og hvitløk i litt olivenolje til myke. Ha i røkt paprika og cayennepepper. Hell opp i tomatene og la det koke opp.

La sausen surre i 20 minutter. Bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt og smak til med tomatpuré, salt og pepper. Ønsker du litt mer futt i sausen kan du helle litt hot sauce opp i.

Ha potetene i en dyp skål og hell over noe av sausen. Server resten av sausen i en skål ved siden av.

Dryss gjerne litt finhakket persille over før servering – det er alltid fint med litt grønt vet du ♥

Spanske tapaspoteter (patatas bravas)

Buen apetito!

Kommentarer

  • Reply Filip hauge 5. september 2021

    Hei, lurte på om det går an med gullerot istedenfor poteter

    • Reply Mat På Bordet 9. september 2021

      Litt usikker på hvordan det vil smake, men ser ikke noen umiddelbare problemer med å bytte ut poteter med gulrøtter.
      ina

  • Reply Ragnhild 16. oktober 2017

    Elsker, elsker bloggen din Jeg stoler sånn på at oppskriftene dine er gode, og har aldri blitt skuffet. Det gjør at det er SÅ lett å finne inspirasjon til oppskrifter på bloggen din! Ble det noen av et innlegg om restauranter ol i Madrid? Hilsen en som forelsket seg helt i byen etter snapstory og som nå skal dit om en måned

    • Reply Mat På Bordet 6. november 2017

      Hei Ragnhild!
      Så utrolig hyggelig å høre!
      Målet var å skrive ett innlegg om Madrid besøket ja, men jeg lurer på om ikke jeg skal lage en ‘adressebok’ i stedet. Litt usikker på om jeg får den på plass før jul…

    • Reply Malene 24. september 2021

      Hei! Hvordan type poteter pleier du å bruke? Ser nydelig ut!

      • Reply Mat På Bordet 24. november 2021

        Det er best å bruke faste slik at de ikke faller fra hverandre. 🙂

  • Reply Camilla 8. september 2017

    Dette ser veldig godt ut! Men jeg lurer på, hvor mange porsjoner gir denne oppskriften?

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2017

      Hei Camilla!
      Kommer litt an på hvordan det serveres. Skal man bare spise poteter (og det klarer jeg faktisk fint, kanskje med en grønn salat til for eksempel) så holder dette til 6-8 porsjoner. 2 kg poteter er mye poteter – man regner vanligvis 200g pr person som tilbehør til middag. Skal du servere potetene som del av et koldtbord, må du nesten se det i forhold til hvor mye annet du serverer 🙂

  • Reply Linnea 8. mai 2017

    Hei! Vi har en skoleoppgave og skal lage tapas. Vi vil veldig gjerne lage denne retten, men lurte på hvor mange porsjoner det blir? Er det også mulig å kutte ut paprika og hakkede tomater? Vi har ganske stramt budsjett…

    • Reply Mat På Bordet 8. mai 2017

      Hei Linnea

      Så gøy da!
      Røkt paprika kan dere bytte ut med vanlig paprika, det blir en litt annen smak men fortsatt godt.
      Tomater ville jeg derimot ikke sløyfe. Du kan bytte ut med hele tomater på boks om det er billigere eller friske tomater som dere kan grovhakke.
      Lykke til!

      • Reply Linnea 21. mai 2017

        Den er grei! Tusen takk for svar Vi har fått det til å gå opp med prisen, så denne retten er helt perfekt!❤️

        • Reply Mat På Bordet 28. mai 2017

          Så bra 🙂

  • Reply Hilde 3. april 2017

    Elsker oppskriftene dine:) men savner «printknappen». Jeg vet at det sikkert er litt gammeldags, men liker å skrive ut oppskriftene:)

    • Reply Mat På Bordet 4. april 2017

      Hei Hilde
      Ja, har sløyfet printknappen i den nye bloggen, beklager.
      Jeg vil jo gjerne at du skal komme og besøke bloggen igjen og igjen vet du 😉

  • Reply Karianne 29. mars 2017

    Oppskrift lagret og skal prøves ut i nærmeste framtid, ser helt nydelig ut! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 30. mars 2017

      Så bra Karianne – håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »