Kirsebærsnurrer med smuldretopping

Kirsebærsnurrer med smuldretopping

Jeg fikk tydelig beskjed på Instagram i dag at dere hadde lyst på oppskriften på kirsebærsnurrer med smuldretopping.  NÅ!

Med en gang!

Herlig! Jeg elsker at dere er engasjert, at dere følger med og at jeg får tilbakemeldinger – fortsett med det!

Så var det disse kirsebærsnurrene. Jeg lagde bringebærsnurrer forrige uke. Kanongode bringebærsnurrrer om det er lov å skryte av sine egne oppskrifter. Jeg gjør det av og til, beklager ♥

Bringebærene som jeg brukte til bringebærsnurrene fant jeg i frsyedisken i butikken og ved siden av de lå det også poser med frosne kirsebær. Jeg grabbet de uten å ha en idé om hva jeg skulle bruke de til. I verste fall kunne jeg alltids lage en skikkelig digg smoothie til lunsj.

Men, siden bringebærsnurrene ble så vanvittig gode måtte jeg gruble meg frem til en oppskrift på kirsebærsnurrer. Ikke at det tok noe særlig grubling altså – det var jo bare snakk om å erstatte bringebær med kirsebær. Jeg droppet derimot kremostfyllet (kan ikke repetere meg selv for mye)  og gikk inn for en smuldretopping istedet.

Smuldretopping på gjærbakst er ikke noe nytt – en av mine favorittkaker som barn var min mors Streuselkuchen men kanskje litt nytt på en snurr? Vet ikke, spiller ingen rolle, viktigst er at det var helt fabelaktig godt. Nesten bedre enn bringebærsnurrene. Litt usikker faktisk hvilken jeg likte best, men tror jeg holder en knapp på kirsebærsnurrer inntil videre.

En ting er sikkert, jeg skal straks besøke frysedisken igjen og se om det var noen flere spennende bær jeg kan putte opp i en snurr..

Stay tuned…

Kirsebærsnurrer med smuldretopping

Kirsebærsnurrer med smuldretopping – ca. 12 stykker

ingredienser
Bolledeig
  • 500g hvetemel
  • 50g sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1/2 ts kardemomme
  • 250 ml melk
  • 1 egg
  • 100g smør eller margarin i terninger
Fyll
  • ca. 200g frosne kirsebær (uten sten)
  • ca. 50g sukker
Smuldretopping
  • 50g smør eller margarin
  • 50g sukker
  • 100g hvetemel
Glasur (valgfritt - men godt....)
  • ca. 100g melis
  • melk eller vann
fremgangsmåte

Kirsebærsnurrer med smuldretopping

Ovn temp 200°

Lag deigen . Rør sammen hvetemel, sukker, tørrgjær og kardemomme. Pisk melk og egg lett sammen.

Ha det våte i det tørre og sett kjøkkenmaskinen i gang på lav hastighet. Elt til deigen begynner å komme sammen. Ha i smøret/margarinen, en terning av gangen, mens maskinen elter.

La maskinen elte videre (sett gjerne hastigheten opp litt etterhvert) til deigen er glatt og smidig. Dette tar ca. 15 minutter.

Dekk deigen til og la den hvile 60-90 minutter, eller til den har doblet i størrelse. Har du brukt melk fra kjøleskapet, som jeg gjerne gjør, kan det fort ta opp til 2 timer til deigen er godt hevet.

Lag smuldretoppingen imens. Ha smør/margarin, sukker og hvetemel i en bolle og bland med fingrene til du har en smuldrete deig. Dekk til og sett til side.

Når deigen er ferdighevet helles den over på en lett melet flate. Kjevle den ut til en firkant ca. 30x50cm stor.

Fordel de frosne kirsebærene over den øverste tredjedelen av deigen. Dette er ikke et must, men jeg ønsket at kirsebærene skulle holde seg i midten av bollene. Strø sukkeret over bærene.

Rull deigen sammen til en lang pølse og skjær den i like tykke skiver. Legg de i en langpanne eller bakebrett dekket med bakepapir. Press gjerne snurrene litt ned og fordel smuldretoppingen over de.

Dekk snurrene til og la de etterheve en halvtimes tid.

Sett kirsebærsnurrene i forvarmet ovn og stek i ca. 15minutter. Steketiden vil variere med tykkelsen på snurrene og hvor tette de står inn til hverandre. Snurrene skal ha godt med farge og se gjennomstekte ut.

La kirsebærsnurrene avkjøle noe på brettet før du legger de over på en rist og lar de avkjøle helt – eller så lenge du kan vente.

Rør melis ut med nok melk til å lage en tykk glasur og fordel over kirsebærsnurrene.

Kirsebærsnurrer med smuldretopping

Kirsebærsnurrene er klare for servering…

Kirsebærsnurrer med smuldretopping

og dægern så gode de er!

Kirsebærsnurrene holder seg godt et par dager. De kan alltid friskes opp med en liten tur innom ovnen. Skal du fryse de, gjør det uten glasur.

Kommentarer

  • Reply Malin Pedersen 23. februar 2018

    Hei!
    Hvor varm skal ovnen være? Tror ikke det stod noen plass
    En fantastisk blogg du har forresten

    • Reply Mat På Bordet 1. april 2018

      Hei Malin
      200 grader.
      Det står øverst i fremgangsmåten – pleier alltid å starte med det 🙂
      ina

  • Reply Anna Emilie 25. april 2017

    Jeg glæder mig sådan til at bage en portion!
    Hvad er pointen med at det er frosne kirsebær?
    Kan det være friske?

    • Reply Mat På Bordet 26. april 2017

      Hei Anna Emilie
      Å ja det kan du glede deg til – de er supergode!
      Bruk gjerne friske kirsebær om du har. Det er ikke sesong for det nå og kun frosne å få tak i her jeg bor 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »