Pastasalat med kylling, bacon og avokado

Pastasalat med kylling, bacon og avokado

Middag ble til på Instagram stories i går og det tok ikke lang tid før det begynte å hagle inn forespørsler på hvor man kunne finne oppskriften på bloggen. Vel, her er den!

En utrolig digg pastasalat med kylling, bacon og avokado i en rømmedressing. Og apropos rømmedressing, har du husket å lage krydderblandingen for den beste rømmedressingen du kommer til å smake i sommer? Ikke? Oppskriften er her og selv om det ikke er denne jeg bruker i pastasalaten her kan du gjerne gjøre det. Det hadde passet kjemegodt!

Oppskriften på denne pastasalaten er rett frem – det er det jo med de fleste pastasalatene da. Mens du koker pastaen kan du gjerne koke kyllingen om du ikke har kyllingrester som du kan bruke. Du kan også gjerne steke kyllingen på grillen (krydret med litt salt og pepper) om du vil. Og mens du griller kan du like godt grille bcon der og.

Så er det bare snakk om å skjære opp litt grønnsaker, blande sammen dressingen og røre det hele sammen med lett hånd slik at du ikke moser alt sammen. Avokado har jeg i tilslutt, gjerne like før servering slik at den holder seg fin og grønn i fargen. Pynt med litt ekstra urter før servering og pastasalaten er klar.

Lag salaten gjerne noen timer før servering slik at smakene kan sette seg litt og la den gjerne komme til romtemperatur. Det er i alle fall slik jeg synes den smaker best.

Pastasalat med kylling, bacon og avokado

sjekk ut hvordan du lager pastasalaten i min video her:

Pastasalat med kylling, bacon og avokado

ingredienser
Salaten
  • 200g pasta
  • ca. 150g stekt bacon
  • ca. 200g kokt, stekt eller grillet kylling
  • ca. 200g cherry tomater
  • 2 modne avokadoer
Dressing
  • 100 ml majones
  • 100 ml rømme
  • ca. 1 ss finhakket gressløk
  • ca. 1 ss finhakket persille
  • hvitløkspulver, salt og pepper
fremgangsmåte

Pastasalat med kylling, bacon og avokado

Kok pasta etter pakkens anvisninger, gjerne et minutt mindre enn anvist på pakken slik at pastaen er al dente (fortsatt har litt bit).

Skyll pastaen i kaldt vann og la det renne av.

Mens pastaen koker lages dressingen. Bland dressingingredienser sammen og smak til med hvitløkspulver (valgfritt), salt og pepper. Det skal være forholdsvis mye smak på dressingen. Bland dressingen med pastaen.

Skjær kyllingen i terninger og riv bacon i biter.

Del cherrytomater i to eller fire alt ettersom hvor store de er.

Bland kylling, bacon og tomater forsiktig inn i pastasalaten. Smak til med krydder og urter.

Skjær avokadoen i terninger og vend forsiktig inn i salaten like før servering. Pynt gjerne med friske urter.

Pastasalat med kylling, bacon og avokado

Spis pastasalaten til middag, lunsj eller kvelds. Ta den gjerne med på tur, gjerne med litt brød og noe godt å drikke ♥

 

PS. Er du opptatt av dyrevelferd? Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her. 

 

 

Kommentarer

  • Reply elsa 29. mai 2017

    hvor får du tak i slik stor makaroni??

  • Reply Katrine 29. mai 2017

    Så godt ut! Den skal jeg lage når jeg får besøk i morgen. Hvor mange porsjoner er dette? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 11. juni 2017

      Dette er 4-6 porsjoner – håper det smaker!

      • Reply Mildrid 1. august 2019

        Lenken til dyrevelferdssiden fra pastasalaten er gått ut på dato…..

        • Reply Mat På Bordet 6. august 2019

          Takk for at du sa fra Mildred – skal rette 🙂
          ina

  • Reply Marte 28. mai 2017

    Hei.
    Takk for fristende oppskrifter og gode ideer.
    Denne salaten høres god ut, men om du skulle byttet ut pasta med noe annet? Hva kunne du tenkt som alternativ. Jeg prøver å kutte ned på hvete i kostholdet.

    • Reply Mat På Bordet 28. mai 2017

      Hei Marte!
      Vel, akkurat her så tror jeg ikke det finnes noen gode løsninger uten å lage en helt annen type salat.
      Du kunne selvsagt kutte ned på mengden av pasta til halvparten for eksempel, for å kutte ned på hveteinnholdet. Du kunne prøve å bytte ut pasta med ris eller quinoa, men som sagt, det blir en helt annen salat….
      Det finnes mange salatoppskrifter her på bloggen uten pasta , ta en titt her og se om ikke du finner noe du liker : https://matpaabordet.no/?s=salat

  • Reply Grete Furnes 27. mai 2017

    Hei!
    Digger oppskriftene dine! Spørsmål: Hvorfor bruker du ikke fersk hvitløk i dressingen? Hvitløkpulver er jo ikke godt, og dessuten stinker man etter å ha spist det…

    • Reply Mat På Bordet 28. mai 2017

      Hei Grete

      Lol. Det er ikke ofte jeg bruker hvitløkspulver, gjør det mest fordi det er lettvint. For å være presis bruker jeg en ovnsbakt hvitløkskrydder på kvern fra Santa Maria (som vi ikke stinker av etter å ha spist). Men du har rett, du må gjerne raspe litt fersk hvitløk i dressingen.:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »