Enkel rabarbrakake

rabarbrakake

Dette er virkelig en enkel kake som du kan lage når som helst. Rabarbrakake er eksepsjonelt godt, men om du ikke skulle ha rabarbra for hånd kan du alltids bytte det ut med annet frukt – eller bær for den saks skyld.

Det er dog rabarbrasesong nå, bruk derfor gjerne rabarbra fra hagen, eller naboens eller venners. Alternativt gjør du som meg og kjøper i butikken… Den syrlige rabarbraen på den søte kaken er virkelig wunderbar♥

Har du mye rabarbra kan du gjerne også lage rabarbrasyltetøy! Sjekk denne oppskriften med vanilje og denne med ingefær – begge er supergode!

rabarbrakake

Enkel rabarbrakake

ingredienser
  • 200g smør eller margarin
  • 200g sukker
  • 3 egg
  • finrevet skall av 1 sitron
  • 350g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk
  • 2-3 rabarbra stenger
  • perlesukker
fremgangsmåte

Ovn temperatur 180°

1 stykk smurt langpanne, ca. 20x35cm

Rør smør/margarin og sukker hvitt. Tilsett egg, ett om gangen og rør til lett og luftig. Rør inn finrevet sitronskall.

Bland mel med bakepulver og vaniljesukker. Rør melblandingen og melken vekselvis inn i røren.

Hell deigen over i en smurt langpanne og spre den jevnt utover.

Skjær rabarbraen i ca. 4 cm lang stenger. Skjær de i to (eller fire om veldig tykke) på langs.

Legg rabrabraen i mønster opp på deigen.

rabarbrakake

Press de lett ned og strø med perlesukker.

Sett rabarbrakaken i forvarmet ovn og stek i 30-35 minutter til gylden og gjennomstekt. Strø gjerne litt mer perlesukker på kaken mens den fortsatt er varm.

La kaken avkjøle i formen og skjær i ruter. Rabarbrakaken er klar til å spises!

rabarbrakake

 

Kommentarer

  • Reply Grete Breisnes 15. juni 2021

    Hei. Har du noe erfaring med å bytte ut sukker med sukrin i slik kake?

    • Reply Mat På Bordet 15. juni 2021

      Hei Grete – nei, dessverre, jeg bruker ikke sukrin 🙂

  • Reply Inger 18. juli 2017

    Ojsann der kom jammen ei rabarbrakake!! Jeg legger bloggen din til startsia mi….kan bli nyttig å ha! Takk….ps jeg elsker å bake uten pose!

    • Reply Mat På Bordet 7. august 2017

      yay! Jeg liker å høre at bloggen legges til startsiden 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »