Dette er virkelig en enkel kake som du kan lage når som helst. Rabarbrakake er eksepsjonelt godt, men om du ikke skulle ha rabarbra for hånd kan du alltids bytte det ut med annet frukt – eller bær for den saks skyld.
Det er dog rabarbrasesong nå, bruk derfor gjerne rabarbra fra hagen, eller naboens eller venners. Alternativt gjør du som meg og kjøper i butikken… Den syrlige rabarbraen på den søte kaken er virkelig wunderbar♥
Rør smør/margarin og sukker hvitt. Tilsett egg, ett om gangen og rør til lett og luftig. Rør inn finrevet sitronskall.
Bland mel med bakepulver og vaniljesukker. Rør melblandingen og melken vekselvis inn i røren.
Hell deigen over i en smurt langpanne og spre den jevnt utover.
Skjær rabarbraen i ca. 4 cm lang stenger. Skjær de i to (eller fire om veldig tykke) på langs.
Legg rabrabraen i mønster opp på deigen.
Press de lett ned og strø med perlesukker.
Sett rabarbrakaken i forvarmet ovn og stek i 30-35 minutter til gylden og gjennomstekt. Strø gjerne litt mer perlesukker på kaken mens den fortsatt er varm.
La kaken avkjøle i formen og skjær i ruter. Rabarbrakaken er klar til å spises!
Hei. Har du noe erfaring med å bytte ut sukker med sukrin i slik kake?
Hei Grete – nei, dessverre, jeg bruker ikke sukrin 🙂
Ojsann der kom jammen ei rabarbrakake!! Jeg legger bloggen din til startsia mi….kan bli nyttig å ha! Takk….ps jeg elsker å bake uten pose!
yay! Jeg liker å høre at bloggen legges til startsiden 😉