Fantastisk god brokkolisalat – med bacon og byggryn!

Brokkolisalat

Brokkolisalat med bacon og byggryn!

Det er på tide med en oppdatering eller kanskje vi skal si en videreutvikling av den meget populære brokkolisalaten.

Salaten er en vinner hver sommer og egner seg supert til det meste av grillmat. Her har jeg laget en variant som er noe mer mettende og som er tilsatt bacon – just because….

Sløyf gjerne bacon om du vil ha en vegetarvariant – det kan hende at hvis du skal servere det til kjøtt så trenger du ikke bacon i salaten i tillegg. Om du skal servere salaten som et måltid i seg selv, men litt godt brød til for eksempel, så vil du kanskje beholde bacon i salaten. Bacon er jo tross alt veldig godt….

 

Brokkolisalat med bacon og byggryn

ingredienser
Brokkolisalat
  • 100g byggryn
  • 150g bacon i terninger
  • 1 rød løk, finhakket
  • 1 brokkoli, grovhakket
  • en god håndfull ristede mandler, grovhakket
  • en god håndfull tørkede aprikoser i terninger
  • en god håndfull tørkede tranebær eller kirsebær
Dressing
  • 125 ml rømme
  • 75 ml majones
  • 2 ss eplecider- eller hvitvinseddik
  • vann
  • salt
fremgangsmåte

Kok byggryn ihht pakkens anvisninger. Skyll i kaldt vann og la det renne godt av.

Stek bacon sprøtt. Om ikke du liker rå løk i salaten kan du ha løken i stekepannen mot slutten av steketiden.

La bacon og evt. løk avkjøle.

Grovhakk brokkoli. Stammen kan også grovhakkes og tilsettes salaten, skrell den gjerne først.

Bland alle salatingrediensene i en bolle.

Bland sammen alle dressingingrediensene og smak til med salt. Du kan også smaksette den med litt sukker om du ønsker å runde den litt av i smaken. Tynn gjerne ut dressingen med litt vann.

Hell dressingen over salaten og rør godt sammen. Salaten kan serveres med det samme, men den kan også gjerne få stå litt slik at smakene setter seg. Oppbevar den i kjøleskapet og ta den ut før servering slik at den kan komme opp til romtemperatur igjen.

Brokkolisalat

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »