Marokkansk inspirert couscoussalat

Marokkansk inspirert couscoussalat

Marokkansk inspirert couscoussalat!

Denne salaten har alt! Farger, smaker, frukt – tørkede og friske, grønnsaker, urter, krydder, kikerter, couscous, osv osv. Jeg slo meg rett og slett litt løs.

Resultatet ser du her – en marokkansk inspirert couscoussalat. Jeg har brukt perle couscous som er mulig å få tak i noen velassorterte butikker men som er vesentlig dyrere enn ‘vanlig’ couscous. Eneste forskjell er størrelsen, smaken er det samme, så bytt gjerne perle couscous ut med vanlig couscous. Slå deg heller løs om salaten skal serveres til fest for eksempel – eller om du også skal ta bilde av salaten og publisere det på en blogg…

Fortvil heller ikke om du ikke har alle ingrediensene for hånd (listen er lang). Bruk det du har eller bytt ut med andre ting. Eller ha mer av det ene for å kompensere at du ikke har med det andre. Dette er en salat – ingen krise om du ikke vil eller kan følge oppskriften nøyaktig.

Jeg vil dog ha passet på å ha noe tørket frukt i salaten, noen nøtter og massevis av urter – de er viktige. Alt annet kan du leke med:)

Marokkansk inspirert couscoussalat

Glad i couscous men ikke så glad i marokkanske smaker? Prøv denne couscoussalaten!

Marokkansk inspirert couscoussalat

ingredienser
Salaten
  • 250g perle couscous - kan erstattes med 'vanlig' couscous
  • finrevet skall av en appelsin
  • 1 appelsin, segmentert, i biter
  • 1 paprika i små terninger
  • 3 vårløk i fine skiver
  • 2-3 gulrøtter i tynne, korte staver
  • 5-6 reddik i tynne staver
  • 1 boks a 400g kikerter, hell av laken
  • 2 ss grovhakket frisk persille
  • 1 ss grovhakket frisk mynte
  • 2 ss grovhakket frisk koriander
  • frø fra 1 granateple
  • ca. 7 tørkede aprikoser i strimler
  • en god håndfull rosiner
  • en god håndfull salte mandler, grovhakket
Dressing
  • 2 dl olivenolje
  • 1 dl appelsinsaft
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts cayenne pepper
  • 1 hvitløksfedd, presset (valgfritt)
fremgangsmåte

Tilbered couscous etter pakkens anvisninger. La det avkjøle.

Bland couscous med salat ingrediensene. Sett gjerne noen granateplefrø og urter til side for å pynte salaten med til slutt.

Rør dressingingrediensene sammen og smak til med mer krydder eller salt om nødvendig.

Hell dressing over salaten og bland godt. Hell salaten over på et fat og pynt med granateplefrø og urter.

Marokkansk inspirert couscoussalat

Salaten er klar til servering!

 

Salaten kan oppbevares i kjøleskapet om den ikke skal serveres med det samme. Holder godt en dag eller to.

Passer til alt mulig – gjerne grillmat – eller som et måltid i seg selv. Håper det smaker! ♥

Kommentarer

  • Reply Britt 3. juni 2018

    Denne salaten er vakker! Tidkrevende med all kuttingen uten mandolin. Perlecouscous er dyrt, men mye bedre enn den vanlige. Jeg vil doblet mengden urter neste gang, og være rausere med de salte mandlene. Dressingen var veldig fet, og smakte ikke mye. Neste gang blir den mye magrere, med sitron, mer krydder og ganske mye mer salt.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »