Her er kaken du bør lage i høst – plommekake med hasselnøtter.
Den er absolut ikke avansert, men det er kjekt å ha en food processor for du skal både finhakke og grovhakke en del hasselnøtter. Og apropos nøtter, de trenger så absolutt ikke være hassenøtter. Valnøtter eller mandler hadde passet bra de og. Sløyfe nøtter kunne du sikkert også, men jeg anbefaler det ikke, nøttene gjør kaken saftig og smakfull.
Plommer legges på toppen av selve kaken. Jeg har halvert plommene, dvs jeg var lat og skjærte ned langs hver side av plommestenen for å få ca. 2 halvdeler. Disse har jeg så skjært i striper, ikke helt gjennom for de skal holde sammen. Jeg liker effekten det gir, men om ikke du har tid eller ork er det bar å la være. Det er kun kosmetisk, kaken smaker like godt.
Kaken er ikke av den veldig søte varianten. Du kan gjerne servere den med litt vaniljesaus eller -is for eksempel. Er kaken fortsatt litt lunken ved servering har du en skikkelig innertier av en kake ♥