Plommekake med hasselnøtter

 

plommekake

Her er kaken du bør lage i høst – plommekake med hasselnøtter.

Den er absolut ikke avansert, men det er kjekt å ha en food processor for du skal både finhakke og grovhakke en del hasselnøtter. Og apropos nøtter, de trenger så absolutt ikke være hassenøtter. Valnøtter eller mandler hadde passet bra de og. Sløyfe nøtter kunne du sikkert også, men jeg anbefaler det ikke, nøttene gjør kaken saftig og smakfull.

Plommer legges på toppen av selve kaken. Jeg har halvert plommene, dvs jeg var lat og skjærte ned langs hver side av plommestenen for å få ca. 2 halvdeler. Disse har jeg så skjært i striper, ikke helt gjennom for de skal holde sammen. Jeg liker effekten det gir, men om ikke du har tid eller ork er det bar å la være. Det er kun kosmetisk, kaken smaker like godt.

Kaken er ikke av den veldig søte varianten. Du kan gjerne servere den med litt vaniljesaus eller -is for eksempel. Er kaken fortsatt litt lunken ved servering har du en skikkelig innertier av en kake ♥

plommekake

 

Plommekake med hasselnøtter

ingredienser
Kaken
  • 250g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 100g finhakket hasselnøtter
  • 200g smør eller margarin, myk
  • 150g sukker
  • 4 egg
  • frø fra en vaniljestang
  • 2-3 ss appelsin- eller eplesaft
Topping
  • 10-12 plommer, halvert
  • 50g hasselnøtter, grovhakket
fremgangsmåte

Ovn temp 180°

En rund kakeform, gjerne med løs bunn, 26 diam med høy kant. Smurt.

Bland hvetemel med bakepulver og finhakkede hasselnøtter.

Rør smør/margarin luftig med sukkeret. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Rør inn frø fra vaniljestang.

Rør inn melblandingen og appelsin- eller eplejus.

Fordel deigen i smurt kakeform og spre det jevnt utover.

Strø deigen med grøvhakkede hasselnøtter og topp med plommer.

plommekake

Sett på nederste rille i forvarmet ovn og stek til 30-40 minutter. Test med kakepinne – den skal komme ut ren.

plommekake

La kaken avkjøle litt i formen før du tar den ut. La kaken avkjøle videre på rist.

plommekake

Server gjerne kaken med vaniljesaus eller -is. Eller helt for seg sjøl….

plommekake

God høst!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »