Vegetarlasagne med squash og aubergine

Vegetarlasagne med squash og aubergine

Her har du den altså – en vegetarlasagne to die for. Lag på lag med squash, aubergine, lasagneplater, tomatsaus og ricotta. Ja. og litt urter, krydder og godt med mozzarella på toppen. Vi må jo for all del ikke glemme osten her….

I motsetning til ‘vanlig’ lasgane oppleves denne som lettere. Den sitter ikke så tungt i magen som lasagne laget på den tradisjonelle måten med kjøtt og bechamelsaus. Ikke at det kan være godt av til det og….

Litt forarbeid må gjøres. Grønnsaker får en rask tur i ovnen, tomatsausen skal lages og lasagneplater forkokes om du ikke bruker ferske. Men, så er det bare kosearbeid igjen. Ingrediensene legges på lag opp på hverandre og settes så i ovnen for å ferdigstekes. Her kan du velge om du vil steke den med den gang eller om du vil oppbevare den kjølig (om du for eksempel er superorganisert og har laget den kvelden før) og steke den senere.

Får du ikke spist opp alt, kan du fryse restene. Jeg liker da å skjære lasagnen opp i porsjoner og fryse porsjonene hver for seg (legg de i en liten plastpose). Legg de i kjøleskapet om morgenen og de er tint til middagstider, klar for oppvarming i ovnen. Legg de i en form og dekk med aluminiumsfolie før du setter de i ovnen.

Ja, og hva skal man spise til? En liten salat (mere grønnsaker, yuhu…) er aldri feil, men du trenger strengt talt ikke noe tilbehør.

Om ikke man teller et glass rødvin som tilbehør da…

Vegetarlasagne med squash og aubergine

Og mens vi er på tema vegetarmiddager – har du sjekket ut denne oppskriften på vegansk spaghetti bolognese? (#annonse) Den er virkelig en innertier…

 

Vegetarlasagne med squash og aubergine – 8-10 porsjoner

ingredienser
Lasagne
  • 2 squash
  • 2 mellomstore auberginer
  • ca. 400g lasagneplater
  • 1 beger ricotta
  • 200g mozzarella
  • ca. 20g parmesan
  • olivenolje
  • frisk persille, grovhakket
  • salt, pepper
Tomatsaus
  • 2 løk i fine skiver
  • 4 hvitløksfedd i fine skiver
  • 2 bokser á 400g hakkede tomater
  • 1/2 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts chiliflak
  • 1 ts havsalt
  • pepper
  • 1 ts balsamicoeddik
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

En ildfastform ca. 20x25x6cm

Begynn med tomatsausen. Stek løk og hvitløk myk i litt olivenolje. Tilsett basilikum, oregano, chilliflak og salt. Hell tomatene opp i og la det småkoke mens du forbereder resten.

Sett over vann til lasagneplater om du ikke bruker ferske.

Skjær squash og aubergine i skiver. Legg de på en bakeplate og hell over 2-3 ss olivenolje. Strø litt salt og pepper over det hele og bland sammen med hendene. Sett i forvarmet ovn og stek i 10 minutter. De kan gjerne få litt farge.

Kok lasagneplatene al dente.

Ha balsamicoeddik i tomatsausen og smak til med salt og pepper.

Du er nå klar til å sette sammen lasagnen.

Ha noen spiseskjeer tomatsaus i bunnen av formen, Dekk med et lag lasagneplater og så et lag med squash og aubergin. Strø med litt parmesan og krydre gjerne med litt salt og pepper.

Vegetarlasagne med squash og aubergine

Legg et lag med tomatsaus på toppen og fortsett med lasagne og  squash og aubergine.

Vegetarlasagne med squash og aubergine

Avslutt med et lag lasgneplater. Fordel ricottaen på toppen

Vegetarlasagne med squash og aubergine

og strø med parmesan og persille. Krydre med salt og pepper.

Vegetarlasagne med squash og aubergine

Skjær mozzarella i tynne skiver og fordel på toppen.

Vegetarlasagne med squash og aubergine

Sett lasagne i forvarmet ovn og stek til det bobler opp langs siden og toppen er gylden. Om ingrediensene dine var varme når du startet tar dette ca. 30 minutter.

Om du ikke ønsker å steke lasagnen med en gang kan du sette den kjølig så lenge. Beregn 45-50 minutter for å steke den ferdig fra kald.

Vegetarlasagne med squash og aubergine

La lasagnen ‘sette seg’ en 10 minutters tid før du skjærer i den.

Vegetarlasagne med squash og aubergine

Tips: klarer du ikke å spise hele lasagnen kan du skjære den i porsjoner og fryse den. Legg den i kjøleskapet om morgenen og den er tint og klar for ovnen innen middagstid.

Håper det smaker! ♥

Kommentarer

  • Reply Norsklærer Pedersen 2. desember 2019

    Flott oppskrift, dette ble veldig godt!
    (Et tips, det heter «de»i subjektform og «dem» i objektform. Teksten blir bedre å lese om alt er riktig.)

    • Reply Mat På Bordet 10. desember 2019

      hei Norsklærer Pedersen!
      Så hyggelig å høre at det smakte!
      Og takk for tipset! Jeg skal prøve å huske på det 🙂
      ina

  • Reply Synnøve 23. januar 2018

    Denne laget jeg for et par dager siden, og det frister virkelig til gjentakelse. Jeg brukte vanlige forkokte lasagneplater uten å koke dem på forhånd, og det fungerte helt utmerket. Tok litt ekstra vann i tomatsausen, og det ble ikke tørt, bare deilig og saftig. Ikke alle dagligvarebutikker har ricotta, men det var verdt å lete etter den. Dette blir definitivt en ny hverdagsfavoritt hos meg. Det ble noen fine biter igjen, og dem la jeg i bokser i kjøleskapet til en annen dag.

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2018

      Så utrolig hyggelig å høre at det smakte Synnøve!
      Lurt å fylle på med litt ekstra vann i tomatsausen og ja, ricotta er virkelig verdt å titte etter.
      Og som alltid, har ikke butikken din tatt det inn, så spør! 🙂

  • Reply Hanne C. Dyrnes 17. november 2017

    Hei, denne ser god ut, menb er det virkelig nødvendig å forkoke tørre lasagneplater? Jeg gjør aldri det i vanlig lasagne.

    • Reply Mat På Bordet 9. desember 2017

      Hei Hanne
      Bruker du forkokte eller ferske lasagneplater trenger ikke lasagnen like lang tid i ovnen.
      Personlig synes jeg også at lasagnen blir noe tørrere om man ikke koker lasagneplatene først.
      Men nei, det er ikke nødvendig å forkoke de, jeg synes bare det blir bedre 😉
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »