ANNONSE

Hjemmelagde fiskekaker

hjemmelagde fiskekaker

Det er flere gode grunner til å besøke en fiskehandel – en av de er å bestille en helt fersk, fortsatt lunken fiskekake. Den skal selvsagt spises med det samme, gjerne mens man fortsatt er i fiskebutikken og bestiller mer fisk. Klarer du å vente er det også helt greit å spise den i bilen på veien hjem.

Jeg foretrekker fiskekaker med litt struktur og litt smak. Gjerne litt hvitløk, gjerne litt urter og gjerne litt krydder. Dessverre er jeg ikke ofte nok i fiskehandleren som har mine favoritt fiskekaker og derfor lager jeg fiskekaker hjemme. Og vet du hva? Det er enkelt!

Hjemmelagde fiskekaker kan du lage i en fei. Litt tid trenger du til steking, men når det først er gjort har du deilige, smakfulle fiskekaker som kommer til å gå unna.

Min triks er å lage mange når jeg først er i gang. Fiskekaker er fine å fryse (frys de gjerne i porsjoner). Ta de ut av frysen og sett de i kjøleskapet så er de klare for bruk når du kommer hjem til middag.

Hva slags fisk du ønsker å bruke er opp til deg. Hyse (eller kolje som den også heter), brosme, sei og torsk passer godt til fiskekaker. Bruk gjerne en blanding av fisk.

For smakens skyld liker jeg å tilsette vårløk og hvitløk. Begge er selvsagt valgfrie, krydre gjerne med kun salt og pepper om ønsket.

Husk å smake på farsen før du steker opp alt. Knip av en liten bit, stek den og smak. Ha opp i mer krydder eller urter om det trengs.

hjemmelagde fiskekaker

Har du lyst å lage fiskekaker av laks med en fransk vri kan du finne oppskriften her. 

Hjemmelgade fiskekaker – ca. 10 mellomstore

ingredienser
  • 800g fiskefilet uten skinn og ben - torsk, hyse, sei
  • 2 ss potetmel
  • 1 egg
  • 2 dl melk
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • 2 finhakket vårløk
  • 1 ts salt
  • pepper
fremgangsmåte

Grovhakk fisken med kniv eller i en foodprocessor.

Ha fisken i en bolle og bland med potetmel, egg, melk, hvitløk, vårløk, salt og litt pepper.

Knip av et lite stykke og stek den. Smak og tilpass krydder om nødvendig.

Form farsen til fiskekaker og stek dem brune i litt olje eller margarin. Hold de varme i ovnen frem til servering.

Alternativt lar du fiskekakene avkjøle helt før du oppbevarer de kjølig eller fryser de.

hjemmelagde fiskekaker

Server gjerne fiskekaker som et hamburger med brød, grønnsaker og sauser.

Oppskrift på gode hamburgerbrød finner du her. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »