Spicy kylling med paprika og chili er resultatet av en rask gjennomgang av rester i kjøleskapet. Og fordi jeg vet at denne oppskriften på spicy biff med paprika er så populær at jeg hadde lyst å lage en variant med kylling..
Kylling er altså utgangspunktet, og jeg har brukt lårfilet. Jeg foretrekker i grunnen stort sett alltid det saftige lårkjøttet fremfor brystfilet, men begge kan brukes.
Oppskriften er ikke komplisert, men den involverer noen steg. Kyllingen skal vendes i en egg og maizena blanding før den stekes. Etter steking blandes den med en chili -soyasaus mens resten av ingrediensene stekes.
Så blandes alt sammen i gryta igjen og middagen er klar for servering.
Vann til ris kan du sette over før du begynner å gjøre noe som helst slik at du risen kan koke mens du lager resten av retten. Begge blir omtrent ferdig på samme tid – så fort går det altså!
Hvor sterk retten blir er litt opp til deg. Start gjerne litt forsiktig når du tilsetter chilipaste til sausen, og smak deg gjerne frem til det du synes er sterk nok. Jeg hadde en håndfull friske birds eye chili opp i retten (til overs fra en annen rett og som jeg ønsker å bruke) – de som liker det ekstra sterkt kan spise de.
Husk å fortelle gjestene dine at du har hatt birds eye chili opp i retten om du bruker de. De er sterke!
Spicy kylling med paprika og chili – 4 -6 porsjoner
ingredienser
Kyllingen
600g kylling lår- eller brystfilet
3 ss maizena
1 egg
1 ts havsalt
1/2 ts malt svart pepper
Sausen
2 ss soysaus
1/2 ts chiliflak
1 hvitløksfedd, presset
2 ss honning
1 ss chilipaste
grønnsaker og nøtter
2 paprika i biter
en håndfull friske eller tørkede chilipepper (birds eye)
en håndfull rå cashewnøtter
3 vårløk, i skiver
fremgangsmåte
Sett over vann til risen og kok den mens du lager retten.
Skjær kyllingen i biter på ca. 3×3 cm. Størrelsen er det ikke så farlig med, tenk at du skal kunne spise en bit uten å måtte dele den opp ytterlig. Det er også lurt å skjære de nogenlunde likt i størrelse, slik at de stekes likt.
Bland maizena med egg, salt og pepper i en skål og ha kyllingen opp i. Vend kyllingen i blandingen.
Lag chilisausen ved å blande soyasaus, chiliflak, hvitløk, honning og chilipaste. Smak. Styrken vil variere med chilipasten, noen er sterkere enn andre. Ha opp i mer om du synes det trengs.
Skjær opp paprika og vårløk.
Stek kyllingen i omganger (jeg gjorde det i to) i litt rapsolje. Kyllingen kan gjerne få litt farge. Lagge kyllingen over i en dyp skål etterhvert som den ferdigstekes. Når all kylling er stekt har du cilisausen over kyllingen og vender den i den.
Cashewnøtter, chili og paprika i den varmes stekepannne. Tilsett mer olje i pannen om det trengs. Stek til 2-3 minutter til grønnsakene har fått lit farge.
Ha kyllingen og chilisausen i stekepannen sammen med grønnsakene og strø vårløk over det hele. Bland det hele sammen.
Er du heldig er risen din ferdig samtidig og middagen kan serveres med det samme.
Å ja, her er det masse andre grønnsaker du kan bruke. Baby-mais, brokkoli,squash, spinat, gulrøtter er bare noen forslag.
Kunne noen av de falle i smak?
ina
Dette var veldig godt! Blir en gjenganger hos oss
Dette var en 10/10 her hjemme ! Sååå enkelt å lage og sååå godt Takk for inspirasjon til onsdags middagen !
Så utrolig hyggelig å høre – takk for tilbakemeldingen!
ina
Jeg synes denne oppskriften er supergod, men jeg har en som ikke liker paprika og lurer på om du har forslag til andre grønnsaker som kan brukes ?
Hei Ingveig
Å ja, her er det masse andre grønnsaker du kan bruke. Baby-mais, brokkoli,squash, spinat, gulrøtter er bare noen forslag.
Kunne noen av de falle i smak?
ina