Jeg har laget ertesuppe med svineknoke, og jammen var det ikke godt!
For min del er ertesuppe en av mange ‘eksotiske’ retter jeg traff på når jeg først flyttet til Norge som tenåring. Jeg kan samtidig innrømme at det ikke gjorde sterkt inntrykk på min tenårings gane. Nå, derimot er det en helt annen sak.
Ertesuppe med svineknoke er en smakfull suppe som er enkel å lage og som ikke koster all verdens. Helt supert om man skal lage mat på budsjett for mange for denne suppen er drøy. 2 svineknoker (60kr, stykket) gikk med i suppen. Jeg valgt salte svineknoker men velg gjerne røkt om du ønsker å sette en litt annen preg på suppen. Tørkede gule erter som du får kjøpt for noen tikroninger og grønnsaker som du kanskje allerede har i kjøleskapsskuffen gikk med i denne suppen. Rimelige ingredienser som kommer sammen til å lage en fantastisk god middag.
Gryta jeg bruker for å lage denne tradisjonelle retten i er forsåvidt også en klassiker. Party grytene fra Fiskars kjenner jeg også godt fra min ungdomstid og har vært en fast følgesvenn gjennom livet. Derfor, når jeg først skulle lage ertesuppe for mange, var det den store 8 liters Party gryta som ble hentet frem. Her var det god nok plass til alle ingrediensene, et godt lokk som jeg også kunne se gjennom for å følge med på kokingen og et pent design slik at det kunne serveres direkte fra gryta.
Norsk tradisjonsmat i en norsk klassiker med andre ord.
takk for nydelig oppskrift på gammel suppe.jeg liker å ha halvparten grønne erter. og bomben timian
løpstikke ramsløk sennepsfrø.god jul
Takk for tips Annlaug!
ina