Lun rosenkålsalat

lun rosenkålsalat

Lun rosenkålsalat – perfekt tilbehør eller et måltid i seg selv, kanskje servert med brunris eller byggryn.

Jeg har brukt lilla og grønn rosenkål, salaten kan selvsagt bare lages med den ene eller den andre. Får du tak i begge får du det fine fargespillet i salaten som du ser her.

I tillegg til rosenkål finner du også bacon i salaten. Ønsker du å lage en vegetarvariant av salaten, sløyfer du det selvsagt.

Løk, hvitløk, parmesan og godt med pepper er det som gir salaten det lille ekstra. Valnøtter og tranebær har jeg også tatt med for litt krønsj og farge. Valnøtter kan byttes ut med mandler eller hasselnøtter (gjerne ristet) om ønsket, og tranebær med kirsebær, eller hva med granateple?

Om du skal doble oppskriften kan du gjerne ovnssteke rosenkålen da du sannsynligvis ikke vil få plass til alle i en stekepanne.

Og om du vil forberede litt på forhånd, vil jeg foreslå at du gjør alt klart og sparer bare stekingen av rosenkålen til slutt. Bland de så med de andre ingrediensene og salaten er klar til servering. Og husk, salaten skal være lun, ikke varm, så det gjør ingenting om den sitter ute litt før servering.

lun rosenkålsalat

Rosenkål har ikke alltid vært en favoritt, men nå kan vi nesten ikke få nok.

Sjekk gjerne også følgende favorittoppskrifter med rosenkål:

Lun rosenkålsalat

ingredienser
  • ca. 150g bacon i skiver
  • 1 rød løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk i tynne skiver
  • ca. 500g rosenkål, renset, i skiver
  • ca. 50g revet parmesan
  • ca. 50g valnøtter, grovhakket
  • en håndfull tørkede tranebær
  • olivenolje
  • nykvernet pepper
fremgangsmåte

Stek bacon i tørr panne. Løft ut når den er sprøstekt og legg på en tallerken dekket med tørkepapir. Grovhakk når de er avkjølt.

Slå ned varmen og ha løk og hvitløk i stekepannen. Om ikke det er nok fett igjen fra baconet kan du tilsette litt olivenolje. Stek løken noen minutter.

Ha rosenkålen i stekepannen med løken og stek 4-5 minutter til gjennomvarm og den har fått litt farge.

Ta stekepannen av varmen og rør inn parmesan, grovhakket bacon og halvparten av  valnøttene og tranebærene. Kvern godt med pepper over det hele og bland sammen.

Legg salaten over på et fat og pynt med resterende valnøtter og tranebær.

lun rosenkålsalat

Har du rester til overs kan du slenge det på pizzaen neste dag. La deg inspirere av denne oppskriften på pizza med salami og rosenkål.

Bare se så godt det er!

pizza med rosenkål og salami

Kommentarer

  • Reply Signe Carlsen 11. april 2021

    Kjempe godt.

  • Reply Karen 31. desember 2020

    Hvor mange personer er oppskriften til? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 2. januar 2021

      Hei Karen
      Salaten er nok for 4-6 personer om den serveres som tilbehør.
      Jeg liker også å spise salaten som et måltid i seg selv – da er det nok til 2-3 personer.
      hilsen
      ina

  • Reply Ellen 26. desember 2018

    Har fått ny favoritt 🙂 Fantastisk godt! Dette skal lages mange flere ganger.. og ikke bare til jul heller.. 😉

    • Reply Mat På Bordet 27. desember 2018

      Så hyggelig å høre Ellen!
      Har selv servert den et par ganger nå, stor suksess!!
      Fortsatt fin jul.
      ina

  • Reply Marte 17. desember 2017

    Dette så veldig godt ut!
    Hvor får man kjøpt lilla rosenkål?

    • Reply Mat På Bordet 20. desember 2017

      Jeg kjøpte på Meny Marte 🙂

  • Reply Kari Elise Log 16. desember 2017

    Likte den rosenkålsalaten men jeg kan ikke spise nøtter pga allergi og spiser heller ikke svin.Hva kan jeg bruke i stede?? Rista gresskarkjerner kanskje??

    • Reply Mat På Bordet 16. desember 2017

      hei Kari!
      Ristede gresskarkjerner er en strålende idé – kjør på!!
      ina:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »