Rask lammecurry med spinat

Rask lammecurry med spinat

Lammecurry er tingen vet du!

Når det att på til går raskt, bruker kun en gryte, inneholder grønnsaker og krever kun at du koker ris i tillegg er denne retten til å betegne som en lettvint middag. En lettvint hverdagsmiddag skal vi være presise.

Eller, forresten, en rask lammecurry passer vel også til søndagsmiddagen. Det er vel ingen som har sagt at en søndagsmiddag krever timesvis med forberedelser på kjøkkenet (selv om det er gøy det også). Jeg ombestemmer meg, dette er en lettvint middag som kan serveres på hvilket som helst dag, ikke bare hverdager.

Nå har jeg sett at du får kjøpt ferdig oppskjært lammekjøtt i butikken, men jeg kjøper lammekoteletter (det er billigere) og skjærer opp kjøttet selv. Ben er det selvsagt i kotelettene. Jeg skjærer rundt de, men har de oppi gryteretten for smakens skyld. Finner du noen som liker å gnage kjøttet av benet så værsågod. Hvis ikke så kan du bruke litt tid på dra kjøttet av benet og legge det tilbake i gryta.

Er du ikke fan av spinat har jeg tenkt at grønne erter kunne være en fin grønnsak å ha med i gryteretten i stedet. Og så får du den fine grønnfargen som kontrast.

Ser du nøye etter kan du også se at jeg har noen cherrytomater i sausen. Dette er rett og slett litt skrukkete tomater som ikke var så lekre lengre som jeg skjærte i to og hadde oppi. Har du noen litt ‘gamle’ tomater så gjør du det samme. Det er kjekt å kunne bruke opp litt grønnsaksrester vet du.

Rask lammecurry med spinat

Jeg håper at dette frister og at du prøver oppskriften. Er du i beite for flere oppskrifter med lam, kan du ta en titt på disse:

Rask lammecurry med spinat – 4 porsjoner

ingredienser
  • 2 løk, i skiver
  • 6 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 1 kg lammekoteletter i terninger (se tekst over)
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • salt
  • olje til steking
  • 200g (en pose) frisk spinat
fremgangsmåte

Stek løk over høy varme i litt olje. Den kan gjerne få litt farge. Tilsett hvitløk og stek noen minutter mens du passer på. Hvitløken skal ikke få farge.

Ha oppi krydderet og stek videre. Ha oppi kjøttet. Bland godt mens du steker.

Slå ned varmen og ha oppi hakkede tomater. Fyll boksen halvveis med vann og tilsett. La det småkoke en 10 minutters tid. Smak til med salt.

Ha oppi spinaten like før servering. Rør det inn til det visner.

Server lammecurry med ris og gjerne litt chutney.

Rask lammecurry med spinat

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Liv Torunn 19. februar 2019

    Tenkte å prøve denneIsteden for hakkede tomater,er det mulig å bruke kokosmelk istede tror du?

    • Reply Mat På Bordet 3. mars 2019

      Hei Liv Torunn
      Ja, det tenker jeg hadde smakt det og om du ikke er glad i tomater 🙂
      hilsen ina

  • Reply Grete Bratvold 1. oktober 2018

    Angående lammecurry. Jeg vet om et sted der jeg kan kjøpe geitekjøtt, oppskåret som type lam til fårikål. Tror du det kan brukes i lammecurryen din? Eller har du noe tips om oppskrift på grytekjøtt (med ben) av geit. Liker godt siden din, og har kjøpt den vakre boken også, Mat på bordet hele dagen.

    • Reply Mat På Bordet 10. oktober 2018

      Hei Grete
      Jeg hadde glatt byttet ut lammekjøttet med geit i curry – det blir helt sikkert godt!
      Ser i grunnen ikke noe problem å bytte ut storfe- eller lammekjøtt med geit i de fleste oppskriftene.
      Lapskaus og andre gryteretter må jo være godt med geitekjøtt 🙂
      hilsen
      ina
      ps. veldig hyggelig å høre at du liker den siste boken min <3

  • Reply Tine 25. april 2018

    Denne lagde jeg i dag. Hadde i en dæsj kremfløte og hadde i knuste fennikelfrø i tillegg. Gikk kjapt og ble veldig godt

    • Reply Mat På Bordet 1. mai 2018

      Mmm, god idé med knuste fennikelfrø Tine!

  • Reply Ewelina 12. april 2018

    Hei, kan jeg bruke kylling filet istedenfor lammekjøtt ?

    • Reply Mat På Bordet 23. april 2018

      Det må du gjerne gjøre Ewelina – gjerne kyllinglårfilet, da det er saftigere og gjør deg best i gryteretter.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »