Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

Se for en lekker marmorkake! Og tenk at dette er en praktisk langpannekake som du i prinsippet kan ha med deg overalt.

Denne marmorkaken i langpanne egner seg ypperlig til utlodding på loppemarkedet, å ta med på dugnad, servere i bursdagsselskap eller andre festligheter. Eller rett og slett når du bare har lyst på ett deilig stykke kake.

Glasuren er litt prikken over i’en, men helt valgfri. Personlig synes jeg at marmorkake er en av få kaker som helt fint kan spises uten glasur. Eller la meg presisere, denne marmorkaken kan du spise uten glasur fordi den er så saftig og god.

Glasuren er en hvit sjokolade- og  kremostglasur. Litt av syrligheten fra kremosten kommer frem, men den hjelper å balansere den søte hvite sjokoladen. For å få til den marmorerte effekten i glasuren har jeg hatt smeltet mørk sjokolade i en plastpose, klippet av det ene hjørnet og laget ett abstrakt mønster på toppen. Så tok jeg en kakepinne og dro det gjennom glasuren for å få den marmorerte effekten. Mer om det kan du lese om lenger ned i innlegget.

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

Et lite tips om du skal gjøre det samme. Den mørke sjokolade stivner ganske raskt i glasuren. Lag derfor mønster med kakepinnen like etter at du har sprøytet sjokoladen over glasuren. Jeg ventet litt – måtte bytte batteri på kamera, sette det på stativ, lage meg en kaffe, osv. – og da hadde noe av sjokoladen allerede stivnet.

Er du på utkikk etter en oppskrift på langpannekake men fristes ikke av denne, kan du prøve en av disse:

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

ingredienser
marmorkake
  • 300g smør eller margarin
  • 300g sukker
  • 6 egg
  • 300g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • finrevet skall av en appelsin
  • 2 ss kakao
glasur
  • 150g romtemperert kremost
  • 100g smør eller maragrin, romtemperert
  • 100g hvit sjokolade, smeltet og avkjølt
  • 100g melis
  • 50g mørk sjokolade, smeltet
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C.

En langpanne, ca. 25×35 cm, smurt eller kledd med bakepapir

Rør smør eller margarin og sukker til det er lett og luftig. Dette tar gjerne 10 minutter med en kjøkkenmaskin. Husk å skrape ned sidene underveis.

Tilsett et egg om gangen og rør det godt inn.

Bland hvetemel med vaniljesukker og bakepulver og rør det inn i deigen.

Ta en tredjedel av deigen over i en annen skål og rør kakaoen inn i den.

Legg den lyse deigen i klatter i langpannen. Gjør det samme med den mørke deigen. Dra en kniv gjennom deigen for å få en marmoret effekt og jevn ut toppen med en slikkepott.

Sett deigen i varm ovn og stek i ca. 30 minutter. Test om kaken er ferdig med en kakepinne før du tar den ut.

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

La kaken avvkjøle helt i formen.

Lag glasuren. Bland den myke romtempererte osten med romtemperert smør eller margarin. Jeg synes det funker best med en håndmikser, men du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller gjøre det for hånd. Rør inn den smeltede hvite sjokoladen. Rør inn melis.

Fordel glasuren på kaken. Ha den mørke sjokoladen i en liten plastpose, klipp av det ene hjørnet og sprøyt sjokoladen over glasuren.

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

Ta en kakepinne eller lignende og dra den gjennom glasuren for å få en marmorert effekt (se bilde i innledningen). Ikke vent for lenge med å gjøre det, sjokoladen stivner raskt i glasuren.

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

Kaken kan gjerne oppbevares kjølig frem til servering.

Håper det smaker – god bakst!

Kommentarer

  • Reply Linda 15. april 2019

    Hei,
    Jeg opplever (litt for) ofte at kremostglasuren blir flytende – hva gjør jeg feil?
    Tenkte å prøve denne kaka nå til påske 🙂

    • Reply Mat På Bordet 28. april 2019

      Hei Linda
      Vanskelig å si hva du gjør feil – lager du den som beskrevet i denne oppskriften? Det er nemlig mange varianter på ostekremglasur 🙂
      Hvis den ikke er stiv nok når du har blandet den ferdig, foreslår jeg at du setter den kjølig. Den bør da stivne.
      Lykke til!
      ina 🙂

  • Reply Cecilie 5. november 2018

    Hei
    Takk for fantastisk blogg,jeg bruker oppskriftene dine masse,og det er bra resultat hver gang. Blomkål og purre suppen din hadde vi en dag og den var fantastisk..
    Tenkte å bake denne kaken en dag også lurer jeg da på når appelsinen skal i kaken?
    Fant ikke det i oppskriften..?
    Takk igjen..☺️☺️
    Hilsen Cecilie

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »