Sol og sommer og lite lyst til å tilbringe altfor mye tid på kjøkkenet resulterte i nok en sashimisalat her på bloggen.
Det og at jeg fikk tak i pakistansk mango. Har du ikke smakt pakistansk mango (som er i sesong nå) vil jeg anbefale at du løper ut og kjøper med en gang. De er fantastisk søte og saftige og kan nesten spises med skallet på. Jeg har en pakistansk venninne som forteller at det er slik det spises i Pakistan, som et eple altså, men har selv ikke prøvd det.
Finner du ikke Pakistansk mango duger det selvsagt med ‘vanlig’ mango. Pass på at den er moden.
Laks eller en annen fisk av sashimikvalitet skal du også få tak i, resten av ingrediensene er ganske så rett frem.
Sesamfrø kjøper i litt større poser – du finner de vanligvis der du finner mel og bakevarer. Disse rister jeg lett i tørr panne for å få frem smaken. Jeg rister vanligvis mer enn det jeg trenger for salaten. Resten lar jeg avkjøle helt og oppbevarer de så i et glass med lokk. Kjekt å ha for flere salater eller en deilig avokado blings for eksempel.
Server gjerne sashimisalaten som en hovedrett eller som forrett. Den egner seg også til en lett lunsj.
Er du glad i sashimisalat vil du kanskje også prøve disse:
- sashimisalat med laks og appelsin
- sashimisalat med laks, quinoa og betechips
- sashimisalat med laks og mango
- laksesashimi med ponzusaus og avokado
- laksesashimi med ris og salat