Klassisk kremet kyllingsuppe

Klassisk kremet kyllingsuppe

Jeg ble bedt om å legge ut en oppskrift på klassisk kremet kyllingsuppe av en leser.

Det er superhyggelig at dere kommer med ønsker, passer det inn og liker jeg forslaget er jeg virkelig ikke vanskelig å be. Kors på halsen.

Her er nemlig beviset. Ingen curry i denne kyllingsuppen, ingen chili eller ingefær eller annet eksotisk.

Kylling, løk, gulrøtter, sopp og spinat er hovedbestanddelene i denne suppen. God kraft er kjekt (gjerne hjemmelaget) men buljong går fint det og.  Ja, og siden det skal være kremet har vi litt fløte oppi til slutt.

Vil du ikke ha en kremet variant sløyfer du rett og slett fløten til slutt.

Server gjerne suppen med litt brød til.

Eller, siden jeg ikke kan la være og blande inn litt ‘eksotisk’ her, kok opp (eller, de skal jo egentlig bare trekke i litt kokende vann) noen asiatiske risnudler. Legg en liten porsjon i bunnen av hver skål og hell suppen over.

Husk et lite dryss med friske urter på toppen av suppen før du hiver innpå. Persille eller koriander (særlig hvis du serverer med risnudler) er mine favoritter.

Klassisk kremet kyllingsuppe

Ja, og så var det de litt mer eksotiske kyllingsuppene, de finner du her:

 

Klassisk kremet kyllingsuppe – 4 porsjoner

ingredienser
  • 2 kyllingfileter i terninger
  • olje til steking
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 gulrøtter i skiver
  • 150g aromasopp i skiver
  • 1/2 ts timian
  • 1 liter kyllingkraft eller buljong
  • ca. 1 dl fløte
  • en god neve frisk spinat, grovhakket
  • salt, pepper
  • finhakket persille til pynt
fremgangsmåte

Stek kyllingterningene i litt olje. Krydre de med salt og pepper mens de steker.

Ha oppi løk og hvitløk og stek på middelsvarme til løken er myk.

Ha oppi gulrøtter, sopp og timian.

Hell oppi kyllingkraften/-buljongen og la suppen småkoke en 10 minutters tid.

Rør inn fløten og ha oppi spinaten. Smak til med salt og pepper.

Hell suppen i skåler og dryss litt finhakket persille på toppen. Litt nykvernet pepper er også godt.

Klassisk kremet kyllingsuppe

Bon appétit!

Klassisk kremet kyllingsuppe

Pst.

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

Kommentarer

  • Reply Cathinka 19. september 2018

    Hei, ser nydelig ut! Men, hvor mye fløte skal i suppen? Hilsen Cathinka

    • Reply Mat På Bordet 19. september 2018

      hei Cathinka!
      Sorry, det skal være ca. 1dl – oppskriften er nå rettet, takk for at du sa fra!
      ina

      • Reply Fahar 30. juni 2019

        Nydelig suppe. Improviserte litt – Kokte kraft på kylling lår og brukte kjøttet i suppen. Manglet både gulrøtter og spinat, så ble en type chicken-mashroom soup. Gjorde godt for de syke i heimen ❤

        • Reply Mat På Bordet 3. juli 2019

          Hei Fahar
          Ja, det hørtes inderlig godt ut.
          God mat når man er litt under par.

          hilsen
          ina

  • Reply Kamilla 18. september 2018

    Suppen hørtes kjempe god ut, men hvor mye følte skal en ha oppi? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. september 2018

      Hei Kamilla
      Beklager, glemte visst å skrive det i ingredienslisten.
      Det skal være ca. 1 dl. Rettet nå – takk for at du sa fra 🙂
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »