Vil du ha en lettvint pastamiddag, så lager du pasta med kremet spinat- og soppsaus.
Dette går raskt, så det er bare å sette over pastavannet så snart du begynner å lage sausen.
Alternativt kan du selvsagt lage sausen først og så sette over pastavannet når det passer. Soppsausen kan holdes varm eller kjøles ned og oppbevares kjølig til du trenger den. (Tilsett gjerne spinaten like før servering og ikke som anvist i oppskriften).
Dette er en kjøttfri variant, men vil du gjøre en liten variasjon kunne du også tilsette litt bacon i soppsausen. Den hadde jeg i såfall stekt først, før jeg stekte soppen. Bruk en mild bacon som ikke er så overveldende i smaken, du ønsker at soppsmaken skal være fremtredende, ikke baconet.
Litt hvitvin i retten er heller ikke dumt om du har tenkt å servere middagen med en flaske eller om du har en liten slump stående.
Når det gjelder sopp, har jeg brukt en blanding av aromasopp, champignon og kantareller. Aromasoppen og champignonen liker jeg å skjære i skiver, kanatrellene liker jeg å rive i biter.
Ikke skyll soppen, da blir den nemlig vassen. Bruk en pensel for å børste vekk skogsrester. Får du ikke vekk alt så er det ikke så farlig.
Sånn, det var alle mine gode råd, nå er det bare å sette i gang.
Glad i pasta til middag? Prøv gjerne også disse rettene: