Pasta med kremet spinat- og soppsaus

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

Vil du ha en lettvint pastamiddag, så lager du pasta med kremet spinat- og soppsaus.

Dette går raskt, så det er bare å sette over pastavannet så snart du begynner å lage sausen.

Alternativt kan du selvsagt lage sausen først og så sette over pastavannet når det passer. Soppsausen kan holdes varm eller kjøles ned og oppbevares kjølig til du trenger den. (Tilsett gjerne spinaten like før servering og ikke som anvist i oppskriften).

Dette er en kjøttfri variant, men vil du gjøre en liten variasjon kunne du også tilsette litt bacon i soppsausen. Den hadde jeg i såfall stekt først, før jeg stekte soppen. Bruk en mild bacon som ikke er så overveldende i smaken, du ønsker at soppsmaken skal være fremtredende, ikke baconet.

Litt hvitvin i retten er heller ikke dumt om du har tenkt å servere middagen med en flaske eller om du har en liten slump stående.

Når det gjelder sopp, har jeg brukt en blanding av aromasopp, champignon og kantareller. Aromasoppen og champignonen liker jeg å skjære i skiver, kanatrellene liker jeg å rive i biter.

Ikke skyll soppen, da blir den nemlig vassen. Bruk en pensel for å børste vekk skogsrester. Får du ikke vekk alt så er det ikke så farlig.

Sånn, det var alle mine gode råd, nå er det bare å sette i gang.

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

Glad i pasta til middag? Prøv gjerne også disse rettene:

 

Pasta med kremet spinat- og soppsaus – 3-4 porsjoner

ingredienser
kremet spinat- og soppsaus
  • ca. 500g assortert sop
  • 1 løk finhakket
  • 3 hvitløksfedd i tynne skiver
  • 100g fersk spinat
  • 300ml mat- eller kremfløte
  • ca. 20 g ferskrevet parmesan
  • salt, pepper
pasta
  • pasta - jeg brukte taglitelle
  • rikelig med vann
  • rikelig med salt
til servering
  • fersk revet parmesan
  • friske urter - oregano eller timian
fremgangsmåte

Sett over pastavannet.

Rens soppen (se notat i innledningen). Skjær sopp i skiver eller riv den i biter, alt ettersom hva slags sopp du bruker.

Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og ha oppi soppen.

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

La det frese uten for mye omrøring, rist heller pannen om du kan.

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

Tilsett løk og hvitløk og stek videre på middelsvarme

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

til myk.

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

Skal du bruke hvitvin har du det oppi nå og lar det fordampe.

Tilsett spinaten (det vil se voldsomt ut i begynnelsen)

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

og la det steke ned.

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

Ha oppi mat- eller kremfløte

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

og parmesanen og la det småkoke mens du koker pastaen.

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

Når pastaen er ferdigkokt har du litt av pastavannet i soppsausen. Smak til med mer salt og litt pepper om nødvendig.

Bland pastaen med sausen og server med mer parmesan og gjerne litt friske urter.

Pasta med kremet spinat- og soppsaus

Personlig liker jeg å kverne over litt fersk pepper også.

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »