Delfiakake i langpanne

Delfiakake i langpanne

Skal du lage Delfiakake i år, men synes det er litt overveldende med en stor skive kan du lage Delfiakake i langpanne!

Personlig synes jeg Delfiakake er godt, men kvier meg til å forplikte meg til en hel kakeskive. Derfor foretrekker jeg å lage den i en liten langpanne slik at jeg kan skjære den opp i ruter, som konfektbiter.

Du kan selvsagt også skjære den i skiver, de blir bare litt mindre enn det du kanskje er vant til.

Ellers er Delfiakaken her laget på den tradisjonelle måten. Jeg bruker kaffe for å skjære gjennom søtsmaken og gelétopper som pynt. Marsipan er selvsagt også godt.

Vil du gjøre noen sprell kan du blande nøtter, mini-marshmallows og rosiner i sjokoladeblandingen for en ‘rocky road’ variant.

Kan du ikke få det søtt nok kan du sløyfe kaffen og bytte ut halvparten av kokesjokoladen med melkesjokolade.

Eller hva med å lage en variant med kandiserte appelsiner. Appelsiner og sjokolade er gull sammen – særlig i juletiden.

Uansett hva du velger så hører Delfiakake julen til. Den er også lett å lage (sjekk ut videoen under) og kan oppbevares hele julen godt innpakket på et kjølig sted.

Da håper jeg at det frister å lage Delifiakake til jul. Om du skulle finne på noen sprell eller om du har din egen variant, del den gjerne med meg i kommentarfeltet.

Delfiakake i langpanne

Klar for å bake flere godsaker til jul? Ta en titt på disse oppskriftene også:

Delfiakake i langpanne – nok for hele julen

ingredienser
  • 250g Delfiafett
  • 250g kokesjokolade
  • 100ml sterk kaffe
  • 2 egg
  • 3 ss sukker
  • ca. 12 firkantede fullkornskjeks
  • gelétopper eller annet til pynt
fremgangsmåte

Form 20×25 cm

Kle formen med bakepapir og fordel kjeks i bunnen.

Smelt Delfiafett over svak varme. Sett til side og la det avkjøle noe.

Finhakk sjokoladen og ha i en skål. Hell over den varme kaffen og sett over vannbad. La sjokoladen smelte og rør sammen.

Pisk egg og sukker sammen.

Rør inn sjokoladen til en glatt røre.

Hell det fortsatt litt varme kokosfettet i røren mens du rører.

Hell røren i formen over kjeksene. Fordel gelétopper på toppen og press de lett ned.

Sett kjølig til stivnet.

Delfiakake i langpanne

Skjær Delfiakaken i ruter eller biter.

Delfiakake i langpanne

Og husk å pakke den godt inn og oppbevare den kjølig. Da varer den hele julen om den ikke spises opp med det samme.

Delfiakake i langpanne

 

Kommentarer

  • Reply Anneli Nilsen 10. desember 2022

    Så smart å lage delfiakaken i langpanne!
    Jeg elsker delfiakake, men dessverre er jeg den eneste i familien som gjør det.. Derfor har den ikke blitt laget på noen år nå, av naturlige grunner
    Jeg pleier å blande litt cognac i sjokoladen ellers har det selvfølgelig vært lagvis med Per – kjeks, + valnøtter og fiken. Nå når Per – kjeksen er borte, har jeg lyst å teste med salte Ritz – kjeks. Salt og søtt pleier å være en god kombinasjon

  • Reply Elin 26. november 2018

    Jeg har i et par år fulgt tipset til en venninne og laget delfiakake som konfekt i små konfektformer. Det tar litt ekstra tid, men det gir perfekte munnfuller når man ikke orker et stort stykke. Og vil man ha mer, er det bare å ta en bit til. Da slipper man også å bære kaken ut og inn av kakebordet hele julen. Men i år har jeg tenkt å prøve en versjon av denne langpanneoppskriften og dele i mindre stykker. Kanskje det blir en ny hit!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »