Hjemmelagde medisterkaker

Medisterkaker

Er det noe du kan forberede til julemiddagen i forkant, så er det hjemmelagde medisterkaker.

Ja, du kan kjøpe de ferdiglagde, men du verden så gøy det er å lage sine egne. Sett av litt tid en dag (inviter gjerne noen venner til å hjelpe deg til en medisterkake-dugnad) og lang mange nok til hele julen og gjerne noen ekstra for middager i januar.

Jeg velger å bruke en blanding av medisterdeig og kjøttdeig av svin. Jeg velger også å bruke løk og hvitløk for å tilsette smak. Disse rives fint på et rivjern (gjerne en Microplane) slik at du unngår biter av løk i kakene.

Vær tålmodig med stekingen. Ikke overfyll stekepannen med for mange kjøttkaker. Holder du deg til 8-10 kjøttkaker pr omgang passer du på å ikke senke temperaturen i stekepannen for mye og får dermed en rask stekeskorpe.

Og tilslutt et siste tips. Pass på å smake farsen før du steker alle medisterkakene. Stek en liten bit av farsen og smak. Smaker det som du ønsker er det bare å fortsette med stekingen. Om ikke det helt innfrir forventningen er det bare å tilsette med av det du savner.

hjemmelagde medisterkaker

Er du glad i kjøttkaker vil du kanskje også like disse oppskriftene:

Hjemmelagde medisterkaker – ca. 70 mellomstore medisterkaker

ingredienser
  • 1 kg medisterdeig
  • 1 kg kjøttdeig av svin
  • 2 løk, firevet
  • 4 hvitløksfedd, finrevet
  • 5 ss potetmel
  • 2 ts malt pepper
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ss flaksalt
  • 6 dl melk
  • 2 dl kremfløte
fremgangsmåte

hjemmelagde medisterkaker

Ovn temp. 180°C

Ha medisterdeig og kjøttdeig av svin i en stor bolle.

Riv løk og hvitløk på et microplane eller lignende og tilsett kjøttet. Tilsett saltet og elt til farsen er seig. Dette kan gjøres for hånd eller med hjelp av en kjøkkenmaskin.

Bland potetmelet med krydderet og rør dette inn i farsen.

Spe farsen med melk og kremfløte og elt videre.

Ta en liten bit av farsen og stek den. Smak og tilpass krydderet om nødvendig.

Bruk to spiseskjeer for å forme kjøttkaker.

Stek kjøttkakene i smør eller margarin til de får en fin stekeskorpe. Løft kjøttkakene over på et bakebrett etterhvert som de blir ferdig.

Etterstek medisterkakene i ovnen ca. 10 minutter (avhengig av størrelse) til de er gjennomstekte.

hjemmelagde medisterkaker

Om ikke medisterkakene skal serveres med det samme bør de avkjøles før de pakkes i plastposer for videre oppbevaring i kjøleskapet eller frysen.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »