Fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter

Fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter

Cookies med sjokolade og peanøtter – disse må du bare lage!

For dette er fantastisk gode cookies med herlige (og mange) sjokoladebiter og hele, litt salte peanøtter.

Er du ikke fan av peanøtter kan du bytte de ut med en annen nøtt du liker bedre – hasselnøtter, mandler eller valnøtter for eksempel. De hadde jeg dog, i likhet med sjokoladen, grovhakket og ikke beholdt hele. Tåler du ikke nøtter, eller har du ikke nøtter for hånden, ja, så er det bare å sløyfe de.

Så var det sjokoladen da. Jeg har brukt mørk kokesjokolade som jeg har grovhakket. Har du en favoritt sjokolade, så bruk den. Vil du ha en blanding av sjokolade så bland. Jeg innbiller meg at cookies med mørk, lys og hvit sjokolade for eksempel ikke hadde vært så dumt.

Alternativt kan du bytte ut sjokoladen med nonstop, eller daim biter, eller smil, eller whatever. Gleder meg å se hva du finner på! (Legg gjerne bilder på Instagram og tag meg.)

Ja, og det kan jo hende at jeg finner på noen flere varianter jeg og, for disse må gjentaes. Snart.

Fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter

Tips:

  • Ikke rør inn all sjokoladen i deigen. Hold tilbake litt slik at du kan legge litt sjokolade på toppen av kjeksene før de går i ovnen. Da får du garantert synlige sjokoladebiter.
  • Bruk sammalt hvete som angitt i oppskriften for mer fiber i kjeksene. (nei, de er fortsatt ikke ‘sunne’…..)
  • Bruk en iskremskje for å porsjonere deigen.
  • Bruker du varmluft kan du steke flere brett med cookies om gangen.
  • Cookies sprer seg under steking. Hold derfor god avstand mellom  kjeksene.
  • Cookies oppbevares i tett kakeboks og holder en ukes tid. Alternativt kan du rulle deigen til en pølse, pakke den godt i plast og oppbevare den kjølig. Skjær av skiver og stek når du har lyst på nystekte cookies.
Fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter

Glad i cookies? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:

Fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter – ca. 25 cookies

ingredienser
  • 150g myk smør eller margarin
  • 150g sukker
  • 150g brun sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 200g sammalt hvete finmalt
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 200g grovhakket sjokolade
  • 200g salte peanøtter
fremgangsmåte

Ovn temp 180ºC

Rør smør og sukker godt sammen. Bruker du en kjøkkenmaskin kan du gjerne la den gå i 8-10 minutter. Husk å skrape ned siden inn i mellom.

Tilsett vaniljeekstrakt og egg og rør godt sammen.

Bland hvetemel med salt og bakepulver og vend inn i deigen.

Tilsett til slutt sjokolade og nøtter og vend inn.

Bruk en iskremskje til lage kuler med deig. Sett de på et bakebrett som du har kledd med bakepapir med god avstand.

Press de lett ned og pynt med sjokoladebiter om du vil ha garantert synlig sjokoladebiter etter steking.

Fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter

Sett brettet i forvarmet ovn og stek i 10-12 minutter.

Kantene skal såvidt være gyldne.

Fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter

La kjeksene avkjøle noe på brettet før du løfter de forsiktig over på en rist for å avkjøle helt.

Spis de gjerne med en gang eller oppbevar de i en tett kakeboks.

Fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter

Friste, friste…..

Kommentarer

  • Reply Aase 7. november 2019

    Gode! Jeg lager uten nøtter og alltid dobbel posjon deig. Lager ferdige kuler som jeg setter på bakeplate og legger i fryser’n. Når de er frosne putter jeg de i en pose og kan ta opp og steke cookies til når jeg måtte ønske. Praktisk og veeeldig digg å kunne by på ferske cookies!

    • Reply Mat På Bordet 10. desember 2019

      Herlig Aase – takk for tilbakemelding.
      Ina:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »