Potetvafler

Potetvafler

Vafler er godt og poteter er godt. Da er det naturlig å tenke at potetvafler også må være godt, om ikke bedre.

Og jammen er det ikke det! Gårsdagens poteter ble skrelt, most og blandet med blant annet litt mel, noen egg, ost, vårløk og krydder.

Vafler stekes og avkjøles på rist om ikke de snappes opp med det samme.

Selv synes jeg de var fantastisk gode, men jeg kan forsikre deg om at det var ikke bare meg som synes det. Smaksprøver ble satt frem på felleskjøkkenet og forduftet rett og slett. Tilbakemeldingene var overveldende. Så ja, du trenger ikke bare ta mitt ord for at de var gode. Veldig gode.

Spørsmålet som dog dukket opp var, hvordan skal man servere de?

Vel, jeg synes de er topp som en liten snack. Jeg mener, hvem kan takke nei til en varm vaffel?

Men, vaflene kunne også være del av en matpakke for eksempel. Eller servert med en salat, slik jeg har gjort under. En rømmedip er aldri dumt til.

Server vaflene med litt røkt laks eller spekeskinke om du vil ha litt godt å spise med noe godt å drikke. Eller hva med å steke et egg, legge det på opp på vaffelen og toppe med litt bacon. Det finnes seriøst mange måter å spise potetvafler på.

Og skal du ikke spise de med det samme, kan de også fryses. Tin de og legg de i brødristeren for en rask oppfriskning.

Potetvafler

Potetvafler – 5-6 stykker (typ belgiske vafler)

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring
ingredienser
  • 500g kokte poteter, skrelt og most
  • 2 egg
  • 2dl melk
  • 100g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 100g revet ost
  • 3 vårløk, finhakket
  • 1 ss finhakket gressløk
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en skål.

Jeg endte opp med å bruke en full teskje salt, men dette vil kunne variere, særlig med tanke på hva slags ost man bruker. Bruk pepper sparsomt.

Røren din vil se omtrent slik ut:

Potetvafler

Varm opp vaffeljernet, og smør den om nødvendig. Fordel røre i jernet og stek.

Smak gjerne på den første vaffelen og tilsett mer krydder om du synes det er nødvendig.

Potetvafler

Legg vaflene over på en rist etterhvert som de blir ferdige.

Vafler kan gjerne spises mens de fortsatt er varme, eller når de er helt avkjølt.

Potetvafler

Vil du varme opp vaflene igjen, har du de opp i brødristeren.

Server de gjerne med en salat og rømmedip. Flere serveringsforslag finner du i innledningen.

Potetvafler

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Cynthia 25. mars 2021

    Nam. Laget disse nettopp til vaffeldagen med vanlig vaffeljern. Barna var skeptiske men de elsket de! Helt nydelige! Takk for enda en nydelig oppskrift!

  • Reply Victoria 7. februar 2019

    Hvordan tror du disse (og de andre sunne vafflene dine) blir om man steker de i vanlig vaffeljern? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 9. februar 2019

      Hei Victoria
      Det tenker jeg vil fungere helt fint.
      Jeg har sånn hat/elsk forhold til vaffeljern alt ettersom hvor jevne de steker og hvor god non-stick belegg de har.
      Regn med å teste en gang eller to før du vet om du må smøre jernet først og hvor lenge du må steke de til de er gjennomstekte.
      Lykke til!
      hilsen
      ina

  • Reply Ellis 1. februar 2019

    Tror du det går fint og steke de tidligere på dagen og deretter varme de opp i stekeovn på rist senere på kvelden? Jeg har ikke brødrister

    • Reply Mat På Bordet 9. februar 2019

      Hei Ellis!
      Ja det går sikkert helt fint!
      Du kan også varme de opp i en stekepanne om du vil 🙂
      Eller over bål…..;)
      hilsen
      ina

  • Reply Katrine 1. februar 2019

    Hei! Ville bare tipse om at iskald rømme, litt sirachasaus og frisk koriander er supergodt oppå denne type vafler:)

    • Reply Mat På Bordet 9. februar 2019

      Hei Katrine
      Takk for tips – det hørtes aldeles nydelig ut!
      Jeg har fortsatt til gode å spise de med rømme og litt løyrom….
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »