Grove vafler med kanel og rosiner

Grove vafler med kanel og rosiner

Har jeg fortalt deg at vi er helt crazy for kombinasjonen kanel og rosiner?

Det begynte i min barndom der det beste jeg kunne få servert til frokost var kanel- og rosinbrød.  Dette varmet jeg opp i brødristeren og spiste gjerne med litt smør eller kremost på. Jeg vet, ikke noe typisk norsk frokost, men så er jeg oppvokst i USA. Kanel- og rosinbrød var en av de tingene vi fikk lov til å spise da det ikke var tilsatt farger eller smak (artificial colorings and flavors). Min mor var forut sin tid…

Toast ble etterhvert byttet ut med bagels med kanel og rosiner og det viste seg at både mann og barn var like glad i kombinasjonen.

Det var derfor også naturlig å bake eltefritt kanel- og rosinbrød som også ble en stor favoritt her hjemme. Og på bloggen.

Nå er det også på tide med kanel- og rosinvafler.

Jeg fikk litt vaffel-dilla etter å ha laget potetvafler her på bloggen, og har ikke klart å rydde bort vaffeljernet riktig enda. Når jeg tenkte på hva slags vaffel jeg kunne tenkt meg til frokost, kom da denne ideen om å lage kanel- og rosinvafler.

Og siden jeg tenkte at de skulle være til frokost, og jeg er glad i en god start på dagen, ble det også grove vafler bakt med fullkornsmel.

Nå har jeg litt sukker i oppskriften fordi jeg liker at maten min smaker godt i tillegg til å være sunn. Det kan du sløyfe om du vil. Litt sødme får du allerede fra rosinene – når du treffer på de. Du kan også  bytte ut sukker med honning (som også er sukker, bare i en mer naturlig form).

Uansett hva du velger så anbefaler jeg at du lager de. Vi spiste de til frokost selvsagt, men de var også gode som en rask mellommåltid.

Legg de gjerne i brødristeren for en rask ‘oppfriskning’ – da smaker de som om de kommer rett fra vaffeljernet.

Grove vafler med kanel og rosiner

Grove vafler med kanel og rosiner – ca. 5 vaffelplater stekt i belgisk vaffeljern

ingredienser
  • 200g fullkornshvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss brun sukker
  • 2 ts kanel
  • 100g smør eller margarin, smeltet og avkjølt*
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • 3 dl melk
  • 100g rosiner
fremgangsmåte

*et annet alternativ er å bruke flytende margarin, så slipper du å måtte smelte smøret/margarinen.

Bland hvetemel, bakepulver, sukker og kanel i en bolle.

Smelt smøret og la det avkjøle noe.

Rør sammen egg, vaniljeekstrakt, melk og det avkjølte smøret/margarinen.

Hell det våte i det tørre og rør godt sammen. Rør inn rosinene til slutt.

Varm opp vaffeljernet. Smør den om det trengs og hell røre i jernet. Stek.

Løft ferdigstekte vafler over på en rist eller rett på en tallerken om det er noen som står i kø for å spise nystekte kanel og rosinvafler.

Server vafler med bær, bananskiver, lønnesirup, honning, yoghurt eller hva du måtte ønske.

Vaflene kan gjerne også spises som en skive med litt smør eller kremost på.

Grove vafler med kanel og rosiner

Velbekomme!

Kommentarer

  • Reply Emelie 4. mars 2019

    Amerikaneren selv kan relatere til rosiner og kanel i brød, baglers og grøt

    • Reply Mat På Bordet 7. mars 2019

      Åååå, ikke sant!
      Oppvokst med cinnamon raisin bread og bare elsker det!!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »