Thai nudelsalat med peanøttdressing

Thai nudelsalat

Se på dette fargerike vidunderet!

Bare naturlige godsaker blandet med en deilig, smaksrik dressing med akkurat passe kick. Det er bare en ting å si, du trenger thai nudelsalat i livet ditt. Nå!

Dressingen kjører du raskt sammen i en liten blender og så er det bare snakk om å vaske, skrelle og skjære opp grønnsakene.

Det går fort med en mandolin, men er du dreven med kniv, kan det gå like raskt.

Hvilke nudler du bruker er  valgfritt. Jeg liker å bruker brede risnudler (de er også glutenfrie om det kan være interessant), men bruke tynne risnudler om du vil, eller eggnudler, elle nudler av bokhvete, osv.osv.

Thai nudelsalat holder som et måltid for meg, men om du skulle ønske noe mer kan du gjerne toppe den med litt marinert, grillet kjøtt eller kylling. Eller hva med et stekt egg på toppen?

Rester er nydelig i matboksen dagen deretter – du kommer garantert med den beste lunsjen på jobben.

Og vil du gjøre det virkelig lettvint kan du kjøpe poser med kålblanding i butikken og bare lage dressingen.

Det er heller ingenting i veien for å tilsette mer nudler for å gjøre salaten litt mer drøy. Gjør du det så anbefaler jeg at du dobler oppskriften på dressingen.

Thai nudelsalat

Holder det ikke med ‘bare’ salat kan du lage dette i tillegg:

 

Thai nudelsalat – 4-6 porsjoner

ingredienser
salaten
  • 200g brede risnudler
  • 1/2 liten rødkål (ca. 500g)
  • ca. 200g grønnkål
  • 3-4 gulrøtter
  • 2 paprika, gjerne en gul og en rød
  • 4 vårløk
  • en god håndfull salte peanøtter
  • 1 lime i båter
dressing
  • ca. 3 cm fersk ingefær, skrelt
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss peanøttsmør
  • saften av en klementin (eller 1/2 appelsin)
  • saften av 1 lime
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss honning
  • 2 ss sesamolje
  • 1/2 ts kajennepepper
  • salt
fremgangsmåte

Lag dressingen. Lag gjerne dobbelporsjon – da har du nok til å blande i salaten og ekstra til å servere ved siden av.

Ha alle ingrediensen bortsett fra salt i en blender og kjør til glatt. Smak til med salt. Sett til side.

La nudlene trekke i kokende vann. Hell av vannet og bland nudlene med litt av dressingen slik at de ikke klistrer seg sammen. Jeg liker å blande også med litt ekstra sesamolje.

Det er mye salat som skal blandes og jeg har gjort dette i et stort stekebrett. Har du ikke det kan du selvsagt bruke en stor bolle.

Thai nudelsalat

Skjær bort stilken fra grønnkålen og skjær bladene i tynne strimler. Skyll de under vann samtidig som du masserer de med hendene. Det bryter ned strukturen i grønnkålen noe og gjør de lettere å spise.

Thai nudelsalat

Skjær rødkålen i tynne strimler – her er det veldig nyttig med en mandolin. Har du ikke det bruker du en god, skarp kniv og gjør det for hånd.

Thai nudelsalat

Gulrøtter skrelles og skjæres i tynne strimler.

Thai nudelsalat

Paprika renses og skjæres i tynne strimler. Bruk gjerne røde og gule paprika for fargens sin skyld.

Thai nudelsalat

Bland salaten – bruk gjerne hendene om du vil.

Thai nudelsalat

Tilsett dressing, vårløk og peanøtter og bland godt igjen.

Thai nudelsalat

Da er salaten klar for servering!

Thai nudelsalat

Ha den enten over i en serveringsbolle eller

Thai nudelsalat

server direkte fra fatet. Pynt gjerne med litt ekstra peanøtter og server med limebåter og ekstra dressing om du lagde dobbelporsjon.

Thai nudelsalat

Crunchy, frisk og herlig salat!

Thai nudelsalat

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Eva Owren 10. januar 2022

    Nydelig og vakker salat! Jeg la til stekte og godt krydrede biter av kyllingbryst, siden ren vegetarmiddag ikke er populært her!
    Når det gjelder peanøttdressingen er det ikke lurt å servere den i det hele tatt, heller ikke ved siden av , hvis du har peanøttallergiske gjester. Mange av oss reagerer voldsomt hvis det er peanøtter i rommet, selv om vi ikke spiser det selv! Dressingen blir god hvis peanøtter byttes ut med pinjekjerner, gresskarkjerner eller parmesan også (avhengig av hva gjestene tåler).

  • Reply Sonja 2. september 2021

    Hei Denne oppskriften skal testes ut, ser kjempegodt ut! Men lurer på om ingefæren skal rives eller kuttes?

    • Reply Mat På Bordet 9. september 2021

      Hei Sonja
      Det spiller ingen rolle da den skal opp i en food processor.
      Jeg pleier å bare kutte den i litt mindre biter 🙂
      ina

  • Reply Mette 8. juli 2021

    Denne er nydelig. Fått masse skryt og delt oppskrift 🙂

  • Reply Cathrine Løver 8. april 2020

    Jeg finner ikke rødkål noen steder. Noe annet jeg kan erstatte dette med?

    • Reply Mat På Bordet 17. april 2020

      hei Cathrine
      Jeg bruker rødkål mest for fargens skyld, får du ikke tak i den (det kan være vanskelig) kan du bruke ‘vanlig’ kål.
      ina

  • Reply Mona 29. desember 2019

    Hærlig! Denne står på menyen vår i dag

    • Reply Mat På Bordet 29. desember 2019

      Herlig – håper det smakte!!
      ina 🙂

  • Reply Mona 19. mars 2019

    Kjempegod salat! Skal lages i dag for andre gang .

    • Reply Mat På Bordet 22. mars 2019

      Herlig – sånt liker jeg å høre Mona 🙂
      hilsen ina

  • Reply Marie 6. mars 2019

    Har du noen gode tips til dressing uten peanøtter, utrolig god salat som jeg vil servere i selskap der en har peanøttallergi 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »