Bare naturlige godsaker blandet med en deilig, smaksrik dressing med akkurat passe kick. Det er bare en ting å si, du trenger thai nudelsalat i livet ditt. Nå!
Dressingen kjører du raskt sammen i en liten blender og så er det bare snakk om å vaske, skrelle og skjære opp grønnsakene.
Det går fort med en mandolin, men er du dreven med kniv, kan det gå like raskt.
Hvilke nudler du bruker er valgfritt. Jeg liker å bruker brede risnudler (de er også glutenfrie om det kan være interessant), men bruke tynne risnudler om du vil, eller eggnudler, elle nudler av bokhvete, osv.osv.
Thai nudelsalat holder som et måltid for meg, men om du skulle ønske noe mer kan du gjerne toppe den med litt marinert, grillet kjøtt eller kylling. Eller hva med et stekt egg på toppen?
Rester er nydelig i matboksen dagen deretter – du kommer garantert med den beste lunsjen på jobben.
Og vil du gjøre det virkelig lettvint kan du kjøpe poser med kålblanding i butikken og bare lage dressingen.
Det er heller ingenting i veien for å tilsette mer nudler for å gjøre salaten litt mer drøy. Gjør du det så anbefaler jeg at du dobler oppskriften på dressingen.
Holder det ikke med ‘bare’ salat kan du lage dette i tillegg:
Lag dressingen. Lag gjerne dobbelporsjon – da har du nok til å blande i salaten og ekstra til å servere ved siden av.
Ha alle ingrediensen bortsett fra salt i en blender og kjør til glatt. Smak til med salt. Sett til side.
La nudlene trekke i kokende vann. Hell av vannet og bland nudlene med litt av dressingen slik at de ikke klistrer seg sammen. Jeg liker å blande også med litt ekstra sesamolje.
Det er mye salat som skal blandes og jeg har gjort dette i et stort stekebrett. Har du ikke det kan du selvsagt bruke en stor bolle.
Skjær bort stilken fra grønnkålen og skjær bladene i tynne strimler. Skyll de under vann samtidig som du masserer de med hendene. Det bryter ned strukturen i grønnkålen noe og gjør de lettere å spise.
Skjær rødkålen i tynne strimler – her er det veldig nyttig med en mandolin. Har du ikke det bruker du en god, skarp kniv og gjør det for hånd.
Gulrøtter skrelles og skjæres i tynne strimler.
Paprika renses og skjæres i tynne strimler. Bruk gjerne røde og gule paprika for fargens sin skyld.
Bland salaten – bruk gjerne hendene om du vil.
Tilsett dressing, vårløk og peanøtter og bland godt igjen.
Da er salaten klar for servering!
Ha den enten over i en serveringsbolle eller
server direkte fra fatet. Pynt gjerne med litt ekstra peanøtter og server med limebåter og ekstra dressing om du lagde dobbelporsjon.
Nydelig og vakker salat! Jeg la til stekte og godt krydrede biter av kyllingbryst, siden ren vegetarmiddag ikke er populært her!
Når det gjelder peanøttdressingen er det ikke lurt å servere den i det hele tatt, heller ikke ved siden av , hvis du har peanøttallergiske gjester. Mange av oss reagerer voldsomt hvis det er peanøtter i rommet, selv om vi ikke spiser det selv! Dressingen blir god hvis peanøtter byttes ut med pinjekjerner, gresskarkjerner eller parmesan også (avhengig av hva gjestene tåler).
Nydelig og vakker salat! Jeg la til stekte og godt krydrede biter av kyllingbryst, siden ren vegetarmiddag ikke er populært her!
Når det gjelder peanøttdressingen er det ikke lurt å servere den i det hele tatt, heller ikke ved siden av , hvis du har peanøttallergiske gjester. Mange av oss reagerer voldsomt hvis det er peanøtter i rommet, selv om vi ikke spiser det selv! Dressingen blir god hvis peanøtter byttes ut med pinjekjerner, gresskarkjerner eller parmesan også (avhengig av hva gjestene tåler).
Hei Denne oppskriften skal testes ut, ser kjempegodt ut! Men lurer på om ingefæren skal rives eller kuttes?
Hei Sonja
Det spiller ingen rolle da den skal opp i en food processor.
Jeg pleier å bare kutte den i litt mindre biter 🙂
ina
Denne er nydelig. Fått masse skryt og delt oppskrift 🙂
Jeg finner ikke rødkål noen steder. Noe annet jeg kan erstatte dette med?
hei Cathrine
Jeg bruker rødkål mest for fargens skyld, får du ikke tak i den (det kan være vanskelig) kan du bruke ‘vanlig’ kål.
ina
Hærlig! Denne står på menyen vår i dag
Herlig – håper det smakte!!
ina 🙂
Kjempegod salat! Skal lages i dag for andre gang .
Herlig – sånt liker jeg å høre Mona 🙂
hilsen ina
Har du noen gode tips til dressing uten peanøtter, utrolig god salat som jeg vil servere i selskap der en har peanøttallergi 🙂
Hei Marie
Da foreslår jeg først og fremst at du serverer dressing ved siden av. Lag to typer dressing – peanøttdressing og dressingen som jeg har brukt i denne oppskriften – https://matpaabordet.no/2015/07/17/asiatisk-nudelsalat-med-sesamfro-og-soyadressing/
Så kan dine gjester velg hvilken de vil ha 🙂
ina