Lettvint POKE bowl med laks !

Poke bowl med laks

Er du på utkikk etter en mettende middagssalat, så kan du lage poke bowl med laks!

Lager du dette i mindre porsjoner, egner poke seg også som en fin liten forrett. Og så kan du selvsagt servere poke til lunsj. Eller ha med som matpakke – det hadde vel vært digg! (Bare husk å oppbevare det kjølig. )

Poke er en form for sashimisalat, der rå fisk er marinert i en saus før den tilsettes salaten. Type fisk, marinade og salat ingredienser kan variere (akkurat som i en sashimisalat). Kjennetegnende for poke er dog at fisken skjæres i terninger, ikke skiver.

Her er det altså masse spillerom og du skal ikke se bort fra at det kommer flere varianter med poke bowl her på bloggen. Men, la oss begynne her.

I denne oppskriften har jeg marinert fisken i en litt spicy soya saus. Sriracha er en spicy chilisaus som jeg stort sett alltid har tilgjengelig. Har du ikke sriracha kan du selvsagt bruke en annen chilisaus. Smak deg frem slik at du finner ut hvor mye du må/kan bruke.

Salten består av ris, grønn salat og andre diverse grønnsaker. Her er det i grunnen ingen regler, man tar det man har eller har lyst på.

Skal man tenke litt på presentasjon (og det gjør jeg alltid…) er det fint å bruke grønnsaker med farge. Jeg har for eksempel brukt regnbue gulrøtter.  Varier gjerne også måten du skjærer opp grønnsakene på, slik at du får litt variasjon i former. Og siste tips – ha med litt søt mango som motsetning til den spicy fisken og sausen.

Siste ‘must have’ –  ristede sesamfrø. Jeg synes de er helt avgjørende for den siste finishen, både smaksmessig og visuelt.

Så da er det bare å sette i gang vel?

Poke bowl med laks

Er du glad i sashimisalater kan du gjerne ta en titt på følgende oppskrifter også:

 

Poke bowl med laks – 4 porsjoner

ingredienser
marinade
  • 50ml soyasaus
  • 1 ss riseddik*
  • 1 ts Sriracha eller annen chilisaus
  • 1 ts sesamolje
dressing
  • 2 ss rømme
  • 2 ss sriracha eller annen chilisaus
andre ingredienser
  • ca. 600g laks av sashimikvalitet
  • 250g fullkornsris
  • 2- 3 gulrøtter
  • 4-5 reddik
  • 4-5 snack agurk
  • 200g edamame
  • 1-2 avokado
  • ca. 100g salat, gjerne en miks baby leaf
  • 1 mango
  • ristede sesamfrø
fremgangsmåte

*kan erstattes med limesaft

Bland sammen marinaden. Skjær laksen i terninger (du bestemmer selv størrelsen) og vend de i marinaden. Sett kjølig mens du forbereder resten av ingrediensene.

Lag dressingen og sett den kjølig også.

Kok risen og la den avkjøle noe. Eller helt om du vil.

Skrell og skjær grønnsakene og mangoen.

Finn frem skåler og fordel ingrediensene i de. Jeg liker å begynne med risen og fortsetter så med grønnsaker for så å avslutte med fisken.

Alternativt kan du sette alle ingrediensene frem på bordet slik at alle kan lage sin egen salat.

Poke bowl med laks

Husk å sette frem dressingen for de som liker det litt ekstra ‘hot’.

Poke bowl med laks

Og for all del, ikke glem ristede sesamfrø!

Poke bowl med laks

Håper det smaket!

Kommentarer

  • Reply Ellen Kristine Horgen 27. april 2019

    Hva er edamame? Jeg digger oppskriftene dine

    • Reply Mat På Bordet 28. april 2019

      Hei Ellen
      Edamame er soyabønner og du finner de i frysedisken i større matbutikker.
      ina:)

  • Reply Jenny 10. april 2019

    Kjøper du frosne edamame som du bare tiner? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. april 2019

      Hei Jenny

      Ja, det gjør jeg! Superpraktisk og godt!!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »