En litt spicy nudelbowl med kylling er midt i blinken på hverdager – synes nå jeg.
Kyllingen steker jeg først, og bare for å gjøre det litt annerledes har jeg grovhakket det slik at det blir en form for grov kyllingdeig. Kyllingen krydres med sauser og får lov å putre videre mens jeg tilbereder resten.
For resten, vil du trenge en kjele og en stekepanne til, eller en ovnspanne om du har (det er denne pannen du skal servere fra). I kjelen koker du opp litt vann og har oppi nudlene etterhvert. Mot slutten av koketiden har du oppi brokkoli (eller brokkolini som jeg brukte her) og edamame og koker det videre slik at alt blir ferdig samtidig.
I mens, lager du en enkel saus i en stekepanne Når nudlene (og grønnsakene) er ferdige vender du de i sausen og topper med kyllingen som du har holdt varm.
Og så kommer finishen. Her liker jeg å toppe med frisk koriander, sesamfrø og chilisaus. Du kunne selvsagt hatt mer chilisaus i retten, men skal du servere til andre som liker varierende grad av styrke, så er det lurt å servere chilisaus ved siden av.
Og det er det hele. Spis gjerne med pinner, det er gøy!
Er du glad i nudler? Da vil du kanskje også like disse oppskriftene:
- asiatisk laks med nudler og grønnsaker
- stekte grønnsaker med fullkornsnudler
- thai-inspirert kyllingsuppe med nudler
Denne var sååååå god! Og enkel å lage. Alle var superfornøyd, så det blir sikkert en gjenganger! Tusen takk for supergode oppskrifter!
Å så hyggelig å høre at det smakte! 🙂
ina