Print

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen vurderinger

Ovnstemperatur 180 C

2 smurte kakeformer ø20cm

Ingredienser

Skaler

Kakebunn

100g smør, romtemperert

200g sukker

4 egg

350g hvetemel

1 ts vaniljeekstrakt

2 ts bakepulver

1 ts natron

150 ml melk

150 ml yoghurt naturell

Glasur og fyll

150 g smør, romtemperert

250 g melis

300g kremost naturell

ca. 200g bringebær (frosne eller friske)

ca. 200g blåbær (frosne eller friske)

Pynt

Makroner

Godteri i rødt og blått

bringebær og blåbær

Fremgangsmåte

Lag kakebunnen.

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Dette tar gjerne 10 minutter med kjøkkenmaskin. 

Pisk inn egg, ett om gangen. Skrap ned siden av bollen underveis. 

Bland sammen det tørre. Bland sammen det våte. 

Bland det tørre og det våte vekselvis inn i røren. 

Fordel røren i 2 smurte kakeformer, sett i var ovn og stek i ca. 30 minutter. Test gjerne med kakepinne, den skal trekkes ut rent. 

Løft kakene ut av formene og la de avkjøle helt på rist. 

Lag glasur

Legg 2/3 av blåbærene og 1/2 av bringebærene til tining om du bruker frosne bær. 

Bland smør med melis til du har en glatt glasur. Rør inn kremosten. 

Smak eventuelt med vaniljeekstrakt om du ønsker.

Sett halvparten av glasuren til side.

Del kakene i to og fordel resten av glasuren mellom lagene. Topp med bær, før du setter neste kake-halvdel opp på og fortsett med glasur, bær og neste kake-halvdel. 

Fordel resterende glasur på toppen av siden av kaken. Så er det bare å begynne å pynte med makroner, godteri og bær. Penest blir det om du slår deg skikkelig løs og dekker hele kaken med pynt!

Lag og pynt kaken gjerne dagen i forveien. Oppbevar kjølig frem til servering. 

Translate »