Ovnstemperatur 180 C
2 smurte kakeformer ø20cm
Kakebunn
100g smør, romtemperert
200g sukker
4 egg
350g hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts bakepulver
1 ts natron
150 ml melk
150 ml yoghurt naturell
Glasur og fyll
150 g smør, romtemperert
250 g melis
300g kremost naturell
ca. 200g bringebær (frosne eller friske)
ca. 200g blåbær (frosne eller friske)
Pynt
Makroner
Godteri i rødt og blått
bringebær og blåbær
Lag kakebunnen.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Dette tar gjerne 10 minutter med kjøkkenmaskin.
Pisk inn egg, ett om gangen. Skrap ned siden av bollen underveis.
Bland sammen det tørre. Bland sammen det våte.
Bland det tørre og det våte vekselvis inn i røren.
Fordel røren i 2 smurte kakeformer, sett i var ovn og stek i ca. 30 minutter. Test gjerne med kakepinne, den skal trekkes ut rent.
Løft kakene ut av formene og la de avkjøle helt på rist.
Lag glasur
Legg 2/3 av blåbærene og 1/2 av bringebærene til tining om du bruker frosne bær.
Bland smør med melis til du har en glatt glasur. Rør inn kremosten.
Smak eventuelt med vaniljeekstrakt om du ønsker.
Sett halvparten av glasuren til side.
Del kakene i to og fordel resten av glasuren mellom lagene. Topp med bær, før du setter neste kake-halvdel opp på og fortsett med glasur, bær og neste kake-halvdel.
Fordel resterende glasur på toppen av siden av kaken. Så er det bare å begynne å pynte med makroner, godteri og bær. Penest blir det om du slår deg skikkelig løs og dekker hele kaken med pynt!
Lag og pynt kaken gjerne dagen i forveien. Oppbevar kjølig frem til servering.