Print

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen vurderinger

4- 6 porsjoner

Ingredienser

Skaler

1 mellomstor brokkoli

1 agurk, i små terninger

½ rødløk, finhakket

100 g tørkede tranebær(ev. rosiner), grovhakket

Dressing:

½ sitron

1 ts dijonsennep

1 ts honning

1 hvitløkfedd, finrevet

34ss god olivenolje

Salt og pepper

Topping:

En god håndfull ristede valnøtter som er grovhakket. Ev.mandler eller sprøstekte kikerter.

Fremgangsmåte

Brekk brokkolien i buketter og bruk en kniv til å skjære dem i mindre biter. Husk å bruke stammen også! Skrell den og skjær den i mindre biter. Alternativt kan du ha bukettene i en foodprosessor og kjør til de er et sted mellom grov-og finhakket.

Del agurken i to på langs og skrap ut frøene med en skje. Skjær agurken i lange ramser og så i terninger.

Finhakk løk og grovhakk tranebær. Bland brokkoli, agurk, løk og tranebær sammen i en bolle.

Lag dressingen. Rør sammen sitronsaft, sennep, honning og hvitløk. Tilsett olje mens du rører. Smak til med salt og pepper.

Hell dressingen over salaten og bland godt.

Strø ristede valnøtter over salaten og server.

Salaten kan oppbevares  kjølig i tett boks noen dager.

Translate »