4- 6 porsjoner
1 mellomstor brokkoli
1 agurk, i små terninger
½ rødløk, finhakket
100 g tørkede tranebær(ev. rosiner), grovhakket
Dressing:
½ sitron
1 ts dijonsennep
1 ts honning
1 hvitløkfedd, finrevet
3–4ss god olivenolje
Salt og pepper
Topping:
En god håndfull ristede valnøtter som er grovhakket. Ev.mandler eller sprøstekte kikerter.
Brekk brokkolien i buketter og bruk en kniv til å skjære dem i mindre biter. Husk å bruke stammen også! Skrell den og skjær den i mindre biter. Alternativt kan du ha bukettene i en foodprosessor og kjør til de er et sted mellom grov-og finhakket.
Del agurken i to på langs og skrap ut frøene med en skje. Skjær agurken i lange ramser og så i terninger.
Finhakk løk og grovhakk tranebær. Bland brokkoli, agurk, løk og tranebær sammen i en bolle.
Lag dressingen. Rør sammen sitronsaft, sennep, honning og hvitløk. Tilsett olje mens du rører. Smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten og bland godt.
Strø ristede valnøtter over salaten og server.
Salaten kan oppbevares kjølig i tett boks noen dager.