4 – 6 porsjoner
500g kokte beter
Frisk persille og/eller gressløk til pynt
Dressing:
1 ½ ts eplesidereddik
1 ½ ts olivenolje
½ ts dijonsennep
½ hvitløkfedd, finrevet*
½ ts spisskummen*
Salt og pepper
*Både hvitløk og spisskummen er valgfritt i denne salaten. Jeg synes det bidrar med litt spennende smaker, men om du ønsker en mer nøytral betesalat, så sløyfer du den ene eller den andre. Eller begge. Men, prøv gjerne med …
Skrell betene om de ikke er skrelt enda. Riv betene i grove biter med rivjern eller skjær i tynne strimler.
Bland sammen dressingingrediensene, og smak til med salt og pepper.
Vend betene i dressingen. Smak til igjen med salt og pepper om nødvendig.
Dryss friske urter over salaten før servering.
Betesalaten holder seg godt i 3-4 dager om du oppbevarer den kjølig i en tett beger med lokk
Find it online: https://matpaabordet.no/2025/09/10/enkel-betesalat/