2 – 4 porsjoner
150 g havreris
1 liten rødløk, finhakket
1 agurk i terninger
1 boks (400 g) kikerter
1 ss frisk mynte, finhakket
2 ss frisk persille, finhakket
100 g fetaost, smuldret
30 g pistasjnøtter, grovhakket
Dressing:
2 ss sitronsaft
3 ss mild olivenolje
1 ts honning
salt og pepper
Kok havreris i henhold til pakkens anvisninger. La den avkjøles.
Skjær agurken i to på langs og skrap ut frøene. Skjær agurken i terninger og finhak krødløken.
Hell laken av kikertene, skyll godt og la dem renne av.
Lag dressingen.
Bland sammen ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Ha alle salatingrediensene over i en bolle og hell over dressingen. Bland forsiktig sammen, gjerne med hendene. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
Ha salaten over i en salatbolle og server.
Find it online: https://matpaabordet.no/2025/09/19/vennesalaten/