Print

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen vurderinger

Ovnstemperatur 180 °C, varmluft 

Paiform, non-stick, ø 28 cm 

Ingredienser

Skaler

Tertedeig 

250 g hvetemel 

150 g smør i terninger 

100 g brunt sukker 

En klype salt 

Topping 

800 g (ca. 12–16) plommer 

2 ss brunt sukker 

1 ss maisenna 

1 ss aprikosmarmelade 

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, smør, brunt sukker og salt i en foodprosessor og kjør til deigen begynner å samle seg. Dette kan også gjøres for hånd. Ha alt oppi en bolle og bruk fingrene til å arbeide smøret inn i resten av ingrediensene.  

Hell deigen (den vil være smulete) oppi paiformen og fordel den jevnt utover før du presser den ned, slik at det henger sammen og former en tett bunn. Bruk gjerne bunnen av et glass for å få det jevnt og fint. Press deigen oppover kanten også. Denne trenger ikke å være jevn, det kan gjerne se litt rustikt ut. Sett paiformen i kjøleskapet i minimum 30 minutter.  

Forbered plommene imens. Skyll og tørk plommene. Del dem i to og fjern stenene. Skjær halvdelene i 4 båter. Ha plommene i en bolle og strø brunt sukker over. Vend plommene i sukkeret. 

Bruk gjerne en sil og fordel maisenna jevnt utover tertebunnen. Fordel plommene på terten. Begynn i ytterkanten, legg plommene med skinnsiden ned og lag en full sirkel. La den neste sirkelen med plommer overlappe den første litt. Fortsett til du har dekt hele tertebunnen med plommer. Varm opp aprikossyltetøyet, slik at det blir litt løsere, og pensle dette over plommene.  

Sett terten i varm ovn og stek i 40–45 minutter. La kaken avkjøles før servering, og server gjerne med pisket krem eller vaniljeiskrem.  

Translate »